Τι άλλο θα κάνει ο ανεκδιήγητος Φίλης; Ετοιμάζει σχολεία και πανεπιστήμια για λαθρομετανάστες

Άλλη μια ένδειξη της προσπάθειας της κυβέρνησης να μονιμοποιήσει - νομιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες, φαίνεται από το δημοσίευμα της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, της “Αυγής”, η οποία υπό τον τίτλο “Σχέδιο για θερινά σχολεία και θερινό πανεπιστήμιο προσφύγων”, γράφει μεταξύ άλλων τα εξής: “Σχολικές δομές σε κάθε χώρο φιλοξενίας προσφύγων σχεδιάζει να στήσει μέσα στο καλοκαίρι το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται ήδη στην εκπαίδευση των παιδιών σχολικής ηλικίας, αλλά και σε συνεργασία με τη UNICEF.

Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθεί η πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών, που ήδη στηρίζουν όσες δομές λειτουργούν τώρα. Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας έχει ολοκληρώσει την καταγραφή των εκπαιδευτικών ιδιοτήτων (γλώσσες, ηλικίες, επίπεδο γνώσεων), αλλά και αναγκών σε κάθε καταυλισμό, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει και το σχέδιο για μετά το καλοκαίρι, για τη νέα σχολική χρονιά. Το σκέλος αυτό μένει όμως να οριστικοποιηθεί, αφού αποτελεί μεγάλο βήμα η ενσωμάτωση ή μη των προσφυγόπουλων στις σχολικές δομές, βήμα που συνδέεται με το σύνολο των εξελίξεων στο προσφυγικό μέτωπο.
Επ' αυτού ιδιαίτερο πρόβλημα αποτελεί η ανομοιογένεια του προσφυγικού πληθυσμού όχι μόνο ως προς τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά, αλλά και ως προς το πόσοι και ποιοι θα παραμείνουν από Σεπτέμβρη. Στα θερινά σχολεία, πάντως, που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας θα δοθεί προτεραιότητα στις ξένες γλώσσες, καθώς δύσκολα καλύπτεται η εκμάθηση της μητρικής των παιδιών, και στην πληροφορική. Παράλληλα, για τους ενήλικους εξετάζεται η πιστοποίηση γνώσεων σε μη τυπικές ειδικεύσεις (όπως υδραυλικοί, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι). Όσο για την ενσωμάτωση των προσφύγων στην ανώτατη εκπαίδευση, υπό την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, προγραμματίζεται ένα θερινό πανεπιστήμιο με τίτλο «Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη», ώστε να μην χαθεί μια γενιά νέων επιστημόνων. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προγραμματίσουν την πρόσβασή τους στα πανεπιστήμια με τη συμβολή Ελλήνων φοιτητών”.
Από το δημοσίευμα είναι προφανές ότι οι “πρόσφυγες” μόνο ως “περαστικοί” δεν θεωρούνται από τους πάσης φύσεως εθνομηδενιστές. Την ίδια ώρα που τα κανονικά σχολεία υποβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο, εξασφαλίζονται συνεχώς κονδύλια για τους “πρόσφυγες”. Μπορεί να είναι απίστευτες οι ελλείψεις για τους Έλληνες μαθητές, αλλά αντιθέτως οι “πρόσφυγες” θα έχουν πρόσβαση στην πληροφορική και φυσικά κομπιούτερ.
Απώτερος στόχος είναι η μονιμοποίηση της παρουσίας των “προσφύγων” στην Ελλάδα, έτσι ώστε να βρεθούμε προ “τετελεσμένου γεγονότος” σε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη. Όση απαξία έχουν για τον Ελληνικό Λαό, για τον οποίο προγραμματίζουν συνεχείς φοροκαταιγίδες, τόση αρωγή δείχνουν στους λαθρομετανάστες οι εθνομηδενιστές της “πολιτικής ορθότητας”.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.