ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεκάδες συλλήψεις για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη - Μεγαλειώδης επιχείρηση της Αστυνομίας

 31 είναι συνολικά τα άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση των ναρκωτικών στην περιοχή του Έβρου.
Μεταξύ αυτών είναι 3 στρατιωτικοί ενώ υπάρχει και ένας πυροσβέστης που καταζητήται. 
Στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος της Αλεξανδρούπολης αρκετά άτομα και μάλιστα ιδιαίτερα δημοφιλή στην πόλη, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικων (ηρωίνη, κοκαίνη, κάνναβη) και δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Οι 31 θα παραπεμπφούν σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Συνεχίζονται ακομη οι συλλήψεις Αλεξανδρουπολιτών οι οποίοι βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε Σαντορίνη, Μύκονο και Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορούμενοι θα προσαχθούν τις επόμενες ώρες στο τμήμα Δίωξης Αλεξανδρούπολης.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περίπου 31άτομα και ο αριθμός φαίνεται να μεγαλώνει.



Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε Πανελλαδικής εμβέλειας αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε από τα νησιά των Κυκλάδων και ολοκληρώθηκε στη βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, για τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων της πρωτεύουσας του Έβρου και όχι μόνο σε κύκλωμα ναρκωτικών αλλά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του e-evros.gr, εδώ και μήνες εξελισσόταν οι έρευνες και σήμερα τα ξημερώματα, αποφασίστηκε να γίνει το μεγάλο «ντου», σε αρκετές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Αλεξανδρούπολη και η Ορεστιάδα, με τη σύλληψη δεκάδων νεαρών με τη κατηγορία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 11 Ιουνίου 2016, βρίσκονται στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος της Αλεξανδρούπολης αρκετά άτομα και μάλιστα ιδιαίτερα δημοφιλή στην πόλη, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικων (ηρωίνη, κοκαίνη, κάνναβη) και δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης καθώς και  από όλη την επικράτεια.

Αξίζει ν' αναφερθεί πως η εν λόγω επιχείρηση ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της περιοχής και της πόλης της Αλεξανδρούπολης, από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της πόλης.

Οι έρευνες συνεχίζονται.




πηγη

Στρατιωτικοί σε καρτέλ ναρκωτικών στην Αλεξανδρούπολη
Δύο στρατιωτικοί, ένας ειδικός φρουργός, ένας εποχικός πυροσβέστης είναι μεταξύ 70 κατηγορουμένων του «καρτέλ» της Αλεξανδρούπολης.


Δύο στρατιωτικοί, ένας ειδικός φρουργός, ένας εποχικός πυροσβέστης, ένας φοιτητής ιατρικής, ιδιοκτήτες μπαρ και καταστημάτων εστίασης είναι ανάμεσα στους περισσότερους από 70 κατηγορουμένους του «καρτέλ» της Αλεξανδρούπολης, το οποίο διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και ινδικής κάνναβης προερχόμενες από Βουλγαρία και Αλβανία, στη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου.
Δύο στρατιωτικοί, ένας ειδικός φρουργός, ένας εποχικός πυροσβέστης, ένας φοιτητής ιατρικής, ιδιοκτήτες μπαρ και καταστημάτων εστίασης είναι ανάμεσα στους περισσότερους από 70 κατηγορουμένους του «καρτέλ» της Αλεξανδρούπολης, το οποίο διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και ινδικής κάνναβης προερχόμενες από Βουλγαρία και Αλβανία, στη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου.
Η αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε το τελευταίο 48ωρο στον Έβρο και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδας, κατά την οποία συνελήφθησαν 31 άτομα για εμπλοκή σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, ενώ εμπλεκόμενα φαίνονται περισσότερα από 70 άτομα.

Τουλάχιστον 10 άτομα παραπέμπονται στον εισαγγελέα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα όπως ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ενώ κάποιοι μόνο για χρήση ναρκωτικών. Λόγω έλλειψης χώρου στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, αρκετοί κρατούμενοι φυλακίσθηκαν σε άλλους χώρους.

Εγκέφαλος της σπείρας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φέρεται να είναι άτομο καταστήματος εστίασης. Μέλη της σπείρας φέρονται να δραστηριοποιούνται και σε περιοχές εκτός Αλεξανδρούπολης όπως σε Σαντορίνη και Μύκονο, όπου έγινε τουλάχιστον μία σύλληψη.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 7-8 μήνες με τη συμμετοχή ανδρών της ασφάλειας και τη συνεργασία εισαγγελέων πολλών περιοχών. Κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, μικροποσότητες ναρκωτικών, οχήματα, όπλα και αρχαία αντικείμενα.

Πολλά από τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι πολύ γνωστά ονόματα της Αλεξανδρούπολης με έντονη κοινωνική παρουσία, κυρίως λόγω της παρουσίας τους σε καταστήματα εστίασης.



φωτο απο  gatzoli.gr…






Η βαλίτσα που έφτασε στον ανακριτή Aλεξανδρούπολης, με την ογκώδη δικογραφία, από τον διοικητή της δίωξης ναρκωτικών Αθανάσιο Δαγκάλη, στον οποίο οφείλεται η μεγάλη αυτή επιτυχία της αστυνομίας.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.