Η Ελλάδα που «ονειρεύονται» ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Εικόνες ντροπής για μια σακούλα φαγητό (vid)

 ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Άνθρωποι που σίγουρα θα προτιμούσαν να ήταν κάπου αλλού και όχι στην ουρά για να πάρουν μια σακούλα φαγητό προκειμένου να επιβιώσουν λίγες ακόμα ημέρες.
Άνθρωποι από διάφορες ηλικίες, που αποδεικνύουν ότι η οικονομική κρίση και τα μνημόνια που έδωσαν στην Ελλάδα μια... σπρωξιά να πάει παρακάτω, έχουν αγγίξει όλες τις γενιές και τα περισσότερα βαλάντια.






Η προσέλευση δικαιούχων για τη σημερινή (01/06) διανομή τροφίμων και βασικών ειδών ήταν τεράστια.
Επρόκειτο για την τρίτη στη σειρά διανομή και χιλιάδες δικαιούχοι που βρέθηκαν το πρωί στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, στήθηκαν στην ουρά για αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα ότι βρίσκονται στο τραπέζι μιας οικογένειας, στην Ελλάδα του 2016.
Λίγα φρούτα, λίγα λαχανικά, λάδι, τυρί και κοτόπουλο, τρόφιμα πρώτης ανάγκης που χιλιάδες άνθρωποι στη σημερινή Ελλάδα δεν μπορούν να αγοράσουν, γιατί εδώ «βασιλεύουν» τα Μνημόνια.
Πρώτη Ιουνίου σήμερα, ημέρα που αρχίζουν να εφαρμόζονται τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως «τέταρτο Μνημόνιο», μέτρα που μπορεί να στείλουν χιλιάδες ακόμα συνανθρώπων μας σε τέτοιες ουρές και συσσίτια και οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη θλίβουν.
Είναι αυτή η κοινωνία που ένα αριστερό κόμμα«ονειρεύεται» να κυβερνά; Μια κοινωνία φτωχών, που ξεφτιλίζεται η αξιοπρέπειά της και «σέρνεται» στις ουρές για να προσπαθήσει με λιποθυμίες, δάκρυα και πόνο να πάρει μια σακούλα φαγητό;
Οι άνθρωποι που βρέθηκαν σήμερα στη ΔΕΘ, απελπισμένοι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, όχι κάποιας άλλης χώρας, κάποιας άλλης ηπείρου, έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα προκειμένου να περάσουν και να εξασφαλίσουν ότι θα πάρουν λίγα τρόφιμα.
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη, άγγιζαν τις 9.200... ποιος ξέρει αύριο και τους επόμενους μήνες και χρόνια, όσο τα μνημόνια, τα πολυνομοσχέδια και οι... εμπνεύσεις αυτής της κυβέρνησης βρίσκονται σε ισχύ, πόσοι ακόμα θα προστεθούν σε αυτές τις ουρές...
Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν σκηνές από τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη

 thestival.gr)

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.