Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Αλεξανδρούπολη: Εμπλέκουν τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στο σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν - Τι βρέθηκε στα κινητά τους - Ανατρεπτικές εξελίξεις!

 Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ οι 8 αξιωματικοί που φοβούνται και ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα
- Τους κατηγορούν ότι βομβάρδισαν το ξενοδοχείο που έμενε ο Ερντογάν στη Μαρμαρίδα και διέφυγαν
- Η Άγκυρα θεωρεί δεδομένο ότι θα εκδοθούν - Δείτε τo επίμαχο πρωτοσέλιδο εφημερίδας για το θέμα
- Νέα στοιχεία και ανατροπή από τα κινητά τηλέφωνα των αξιωματικών που έδωσαν νέες καταθέσεις
- ''Αν μας στείλετε στην Τουρκία θα μας σκοτώσουν - Θέλουμε να μείνουμε στην κοιτίδα της δημοκρατίας''  
Τούρκος πρέσβης: Να τελειώνει γρήγορα η υπόθεση των «8»

Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες της Τουρκίας, δίνουν νέα τροπή στο θρίλερ με τους 8 αξιωματικούς που έφτασαν με ελικόπτερο το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη και ζητούν πολιτικό άσυλο. Όλες στα ρεπορτάζ τους επισημαίνουν ότι οι ''8'' όχι μόνο σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα, αλλά ήταν ανάμεσα σε εκείνους που βομβάρδισαν το ξενοδοχείο του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα, με σκοπό να τον σκοτώσουν. Η εφημερίδα Star τονίζει πως περίπου 40 κομάντος περικύκλωσαν το ξενοδοχείο με σκοπό να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο, που φυγαδεύτηκε από άντρες της προσωπικής του φρουράς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι κομάντος μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. ''Ορισμένοι από αυτούς, με δύο ελικόπτερα φέρονται να κατέφυγαν σε ΝΑΤΟϊκή βάση και οι 8 αξιωματικοί με τρίτο ελικόπτερο προσγειώθηκαν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη. Ορισμένοι άλλοι από την ίδια αρχική ομάδα κομάντος φέρονται να έχουν πετάξει τον οπλισμό τους και να να έχουν καταφύγει στα βουνά''.
Ο εφιάλτης των 8 αξιωματικών σε εξέλιξη
Εν τω μεταξύ το πρωί οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί μεταφέρθηκαν στην υπηρεσία ασύλου στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης,  προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη καταγραφή των στοιχείων τους, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας για την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο υπέβαλαν ηλεκτρονικά το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με την Ίλια Μαρινάκη, μία εκ των τριών συνηγόρων των κατηγορουμένων για παράνομη είσοδο στη χώρα, ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση για τους επτά συλληφθέντες και εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου, η σημερινή διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, τη φωτογράφησή τους και τη λήψη κάποιων στοιχείων βάσει ενός προκαθορισμένου ερωτηματολογίου από τον αρμόδιο υπάλληλο στον κάθε έναν από τους αιτούντες άσυλο.

«Σήμερα δεν υπάρχει αιτιολόγηση της υποβολής του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, αυτή θα γίνει στη δεύτερη συνέντευξη που θα είναι και αναλυτική και η οποία, όπως μας ενημέρωσαν, μπορεί να διαρκέσει 2-3 ώρες για τον καθένα».


Η κ. Μαρινάκη επανέλαβε ότι οι κρατούμενοι εξακολουθούν να φοβούνται για τη ζωή τους, συναίσθημα που όπως είπε εντείνεται ολοένα και περισσότερο καθώς πληροφορούνται όλα όσα συμβαίνουν και μεταδίδονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έκανε λόγο για ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση κατά τη σημερινή διαδικασία καθώς όπως είπε: «Είναι πολύ δύσκολο πραγματικά να λέει κάποιος τα στοιχεία, να αναφέρει την οικογένεια, τα παιδιά του όλα αυτά που άφησε πίσω του τη στιγμή που είναι μόνος σε μία ξένη χώρα. Δεν είναι εύκολο, πιστέψτε με». Σημειώνεται ότι και οι οκτώ συλληφθέντες στρατιωτικοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τις οικογένειές τους, οι οποίες τους διαβεβαίωσαν ότι είναι καλά.

''Μίλησαν'' τα κινητά των 8 Τούρκων αξιωματικών
Λεπτομερή έλεγχο στα κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί μόλις έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, έκαναν οι ελληνικές αρχές. Όπως διαπίστωσαν, υπήρχαν δεκάδες αναπάντητες κλήσεις και στα 8 κινητά από συγγενείς τους που αγωνιούσαν για το που βρίσκονται και αν είναι καλά στην υγεία τους. Σε καμία όμως από τις κλήσεις δεν είχαν απάντηση, ενώ οι αρχές διαπίστωσαν ότι τις επίμαχες ώρες της απόπειρας του πραξικοπήματος οι Τούρκοι χειριστές του ελικοπτέρου προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με ένα συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό.

Όπως αποκάλυψαν στις ελληνικές αρχές, πρόκειται για τον διοικητή της μονάδας τους, συνταγματάρχη στο βαθμό, ο οποίος όμως δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις τους. Όπως υποστηρίζουν, τότε κατάλαβαν ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και φοβήθηκαν για τη ζωή τους. Αποκάλυψαν πως αρχικά σκέφτηκαν να καταφύγουν στη Ρουμανία και να ζητήσουν εκεί πολιτικό άσυλο. "Μόλις δεχτήκαμε τους πρώτους πυροβολισμούς από αστυνομικούς από το έδαφος, τα αλλά δυο ελικόπτερα που ήταν μαζί μας, επέστρεψαν στη βάση μας. Εμείς πήγαμε σε ένα ξέφωτο κοντά στο πεδίο άσκησης.Στην αρχή αποφασίσαμε να πάμε Ρουμανία, όμως διαπιστώσαμε ότι δεν θα μας έφταναν το καύσιμα. Μετά σκεφτήκαμε τη Βουλγαρία, όμως προβληματιστήκαμε καθώς το κράτος αυτό έχει καλές σχέσεις με το επίσημο κράτος της Τουρκίας. Τελικά το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ήταν το πιο κοντινό και μας έφταναν και τα καύσιμα". Δείτε στο επόμενο βίντεο τι έγινε χθες στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης...
Τούρκος πρέσβης: Να τελειώνει γρήγορα η υπόθεση των «8»Κατακόρυφα αυξάνει η Άγκυρα την πίεση στην Αθήνα για την παράδοση των οκτώ στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς είπε ότι η τουρκική πλευρά ελπίζει πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα και ότι οι οκτώ θα επιστραφούν στην Τουρκία, όπου θα έχουν μια δίκαιη δίκη.

Ο κ. Ουράς χαρακτήρισε λάθος το ό,τι επετράπη στο ελικόπτερο των οκτώ να προσγειωθεί επί ελληνικού εδάφους λέγοντας ότι ένα ελικόπτερο μπορεί να προσγειωθεί οπουδήποτε και ότι τα ελληνικά μαχητικά που το παρακολούθησαν από την είσοδό του στον ελληνικό εναέριο χώρο δεν θα έπρεπε να του είχαν επιτρέψει να προσγειωθεί σε ελληνικό έδαφος.

Ο Τούρκος πρέσβης είπε επίσης ότι η προτίμηση της Άγκυρας θα ήταν να είχαν εκδοθεί αμέσως οι οκτώ και ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε προκαλεί μεγάλο θυμό. Είπε ότι η Τουρκία παρακολουθεί αυτή την υπόθεση στενά και ότι έχει κατατεθεί επίσημο αίτημα από την τουρκική πλευρά για την έκδοση των οκτώ αλλά και ότι έχουν παραδοθεί στην Αθήνα όλες οι αποδείξεις για την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα.

Επίσης σε ερώτηση τι θα γίνει στην περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει να τους χορηγήσει πολιτικό άσυλο ο κ. Ουράς ανέφερε ότι η κοινή γνώμη στην Τουρκία παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτή την υπόθεση, η οποία δημιουργεί έντονη συναισθηματική φόρτιση και ότι αν δεν επιστραφούν οι οκτώ στην Τουρκία είναι ανήσυχος για τις αντιδράσεις της τουρκικής κοινής γνώμης και δεν θα ήταν καλό κάτι τέτοιο για τις διμερείς σχέσεις.

Ο κ. Ουράς ρωτήθηκε και για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία λέγοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο της χώρας του, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι το η τουρκική εθνοσυνέλευση θα αποφασίσει για επαναφορά της θανατικής ποινής, ενώ επισήμανε ότι στη δικαιική πρακτική δεν υπάρχει αναδρομική εφαρμογή και ότι αυτήν την στιγμή στην Τουρκία δεν υπάρχει θανατική ποινή υπενθυμίζοντας την υπόθεση Οτσαλάν που ο αρχηγός του PKK εκτίει ποινή ισοβίων δεσμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...