Είχε έτοιμες από πριν τις λίστες εκκαθαρίσεων ο Ερντογάν: Χιλιάδες κρατικοί αξιωματούχοι καρατομήθηκαν εν μία νυκτί!

Μόνο οι αστυνομικοί που απολύθηκαν και διαπομπεύθηκαν την επαύριο του πραξικοπήματος φτάνουν τους 8777, ενώ μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 6000 δικαστικοί και στρατιωτικοί. Ο αριθμός των κυβερνητών στους 30 και των υψηλόβαθμων δημοσίων λειτουργών στους 50. Όσον αφορά τους στρατιωτικούς διώκονται 103 υψηλόβαθμοι και άγνωστος αριθμός μεσαίων στελεχών και χαμηλόβαθμων.

Οι εκκαθαρίσεις έχουν φτάσει και στον ιδιωτικό τομέα, αφού χθες το απόγευμα προσήχθησαν δέκα επιχειρηματίες στο Αϊδίνι. Σήμερα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανώτατης Παιδείας θα συναντηθεί με τους πρυτάνεις όλων των πανεπιστημίων, δημοσίων και ιδιωτικών, με θέμα «τα μέτρα που θα ληφθούν στα πανεπιστήμια εναντίον του τάγματος Γκιουλέν».
Ο Ερντογάν είχε έτοιμες από πριν το πραξικόπημα τις λίστες των υπό εκκαθάριση ατόμων. Αυτό πλέον το ομολογούν και οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αφού η συγκεκριμένη δήλωση προέρχεται από τον επίτροπο για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.
Οι «ευρωπαίοι εταίροι», ύστερα από τις ιαχές πολιτικάντηδων και νταβατζήδων, για τη «νίκη της δημοκρατίας» στην Τουρκία αρχίζουν και αντιλαμβάνονται πως επρόκειτο για ένα παιχνίδι του Ερντογάν, προκειμένου να καθαρίσει με τις όποιες αντιδράσεις και να εξέλθει κυριολεκτικά «σουλτάνος» από την στημένη κρίση, που είτε σχεδίασε, είτε γνώριζε ότι θα συμβεί και την άφησε να εξελιχτεί.
Έχοντας διαβάσει ιστορία, ο Ερντογάν αντιγράφει το παράδειγμα του Στάλιν και θέτει τον Γκιουλέν ως τον «Τρότσκι» του, δηλαδή τον σκιώδη εχθρό, στον οποίο φορτώνει ό,τι κακό συμβαίνει στην πολιτεία του και τον χρησιμοποιεί ως κατηγορία για όποιον θέλει να εκκαθαρίσει. Λέτε στο μέλλον να αρχίσει να τους εξαφανίζει κι από τις φωτογραφίες;


Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.