Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: "ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ"

O Ρ.Τ.Ερντογάν εγκατέλειψε την Τουρκία; - Τι είπε στο διάγγελμά του - Tου απαγόρευσαν να προσγειωθεί στην Πόλη
Διάγγελμα του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν μέσω skype στο CNN Turk έχουμε αυτή την στιγμή στην Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι διαφεύγει της σύλληψης, όπως μετέδωσε από την πρώτη στιγμή τo pronews.gr (το οποίο άλλωστε ήταν και το πρώτο μέσο που μετέδωσε ότι στην Τουρκία εκδηλώθηκε πραξικόπημα).Πάντως το NBC μεταδίδει ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν ήδη έχει εγκαταλείψει την χώρα και ότι ζητά άσυλο στην Γερμανία. Το Reuters μεταδίδει ότι το αεροσκάφος του Ερντογάν επιστρέφει στην Αγκυρα.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι "Δεν ελέγχεται απόλυτα η κατάσταση στην χώρα" και αυτό σημαίνει ότι οι πραξικοπηματίες ελέγχουν ζωτικά κέντρα της Τουρκίας και σίγουρα ελέγχουν την ραδιοτηλεόραση αφού ο ίδιος ο Ερντογάν βγαίνει μέσω skype.

Πρακτικά ομολογεί ότι δεν ελέγχει την χώρα.

Είπε ότι "Η δημοκρατία θα αποκατασταθεί στην Τουρκία. Δεν πιστεύω ότι θα πετύχει. Οποια πραξικοπήματα έχουν γίνει στην Τουρκία έχουν αποτύχει και οι πραξικοπηματίες έχουν τιμωρηθεί. Καλώ τον λαό να βγει στο δρόνο".

Ηδη έχουν βγει στην πλατεία Ταξίμα

Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι αιφνιδιάστηκαν. Το pronews.gr από την Κυριακή καταγράφει τις εκατοντάδες συλλήψεις Τούρκων αξιωματικών και το πραξικόπημα που είχε φανεί ότι έχει κατασταλεί, αλλά παραδόξως η κυβέρνηση... αιφνιδιάστηκε!

Πριν λίγο τηλεπαρουσιαστής στην τουρκική τηλεόραση είχε ανακοινώσει στο TRT ότι θα υπάρξει "Νέο Σύνταγμα στην χώρα" και ότι "Ο Στρατός επενέβη για να διασωθεί ότι ο κοσμικός χαρακτήρας θα διατηρηθεί και η δημοκρατική τάξη που βρισκόταν υπό απειλή θα αποκατασταθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...