Δημοψήφισμα αποχώρησης από την ΕΕ και στην Αυστρία αν μπει η Τουρκία στην ΕΕ! - Τέλος τα «μπουρκίνι» από δημόσιες πισίνες (vid)

«Η ΕΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ Ν.ΧΟΦΕΡ
"Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να δεχθεί ως μέλος της την Τουρκία τότε θα κάνουμε δημοψήφισμα αποχώρησης από την ΕΕ, δήλωσε ο Νόρμπερτ Χόφερ, ο επικεφαλής του Κόμματος της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPO) ο οποίος έπεσε θύμα νοθείας στις αυστριακές κάλπες.



Η ΕΕ σε αγαστή συνεργασία με το εγχώριο κατεστημένο της Αυστρίας προσπάθησαν να του "κλέψουν" τη νίκη στις εκλογές - είχε ηττηθεί με 49,7% έναντι 50,3%- αλλά το Συνταγματικό Δικαστήριο διέταξε επανάληψη των εκλογών λόγω παρατυπιών σε 94 από τις 117 εκλογικές περιφέρειες!

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν καταθέσει μάλιστα ότι καταχωρήθηκαν ψήφοι χωρίς να διαβαστούν!

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να καταλάβουν ότι οι πολιτικές δομές μπορούν να αλλάξουν και ότι η Αυστρία θα συμβάλει στο να καταστεί η Ευρώπη καλύτερη. Υπάρχει ωστόσο μία εξαίρεση. Αν η ΕΕ αποφασίσει να εντάξει την Τουρκία στους κόλπους της» είπε ο Χόφερ και πρόσθεσε ότι υπό αυτές τις συνθήκες «οι Αυστριακοί θα πρέπει να ερωτηθούν εάν θέλουν κάτι τέτοιο».

«Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για δημοψήφισμα (για την συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ) στην Αυστρία, και ότι η Ένωση θα αναπτυχθεί με θετικό τρόπο», τόνισε ο Χόφερ, «αλλά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο αυστριακός λαός δεν θα δεχθεί ποτέ την Τουρκία στην Ένωση», πρόσθεσε.

Ο Χόφερ υποστήριξε επίσης ότι η ΕΕ πρέπει να πάρει το μάθημα της από το δημοψήφισμα στη Βρετανία και να μοιράσει τις εξουσίες μεταξύ των Βρυξελλών και των πρωτευουσών των 27 κρατών-μελών.

«Φυσικά και ανησυχώ για το μέλλον της ΕΕ (από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος). Σέβομαι την απόφαση του βρετανικού έθνους, όπως πρέπει να γίνονται σεβαστές όλες οι δημοκρατικές αποφάσεις», είπε.

«Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ΕΕ δημιουργήθηκε για τους λαούς και όχι για τους γραφειοκράτες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταλήξουμε σε καλύτερες συμφωνίες και να προωθήσουμε τη συμμετοχή των πολιτών στις ευρωπαϊκές διαδικασίες», δήλωσε ο Χόφερ.

«Εάν η ΕΕ επιλέξει το σωστό δρόμο, δεν θα υπάρχει ανάγκη για δημοψήφισμα στην Αυστρία» υποστήριξε ο Χόφερ στο RT.

Χτες όπως σας αποκάλυψε το pronews.gr, η ΕΕ δέχτηκε νέα «σφαλιάρα» λίγες ημέρες μετά το Brexit καθώς την επανάληψη του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου αποφάσισε το αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο, εγκρίνοντας την προσφυγή που είχε καταθέσει πριν τρεις εβδομάδες κατά του εκλογικού αποτελέσματος το αντιπολιτευόμενο καθαρό δεξιό Κόμμα των Ελευθέρων

Ο υποψήφιος, Νόρμπερτ Χόφερ, είχε ηττηθεί οριακά με ποσοστό 49,7%, έναντι 50,3% του νικητή των εκλογών και υποψήφιου των Πράσινων Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν παρά το γεογονός ότι στην κανονική εκλογική διαδικασία ήταν μπροστά σχεδόν 1,5 μονάδα και τελικώς έχασε μετά την ύποπτη τελικά όπως αποδείχτηκε καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων.

Σημειώνεται ότι ο Νόρμπερτ Χόφερ πρόσφατα μετά το δημοψήφισμα του Brexit ζήτησε να διεξαχθεί και στην Αυστρία δημοψήφισμα με ανάλογο ερώτημα εξόδου της Αυστρίας από την ΕΕ. Η ΕΕ «ιδρώνει» μόνο στην ιδέα ότι ο Χόφερ θα γίνει πρόεδρος.

Οι επιστολικές ψήφοι παράδοξα κατά συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκαν υπέρ του υποψήφιου των «Πρασίνων» δημιουργώντας εύλογες απορίες στον Νόρμπερτ Χόφερ που και ο ίδιος αναρωτήθηκε κατά πόσο είναι δυνατό να μην έχει καθόλου απήχηση στους Αυστριακούς του εξωτερικού.

Το ενδιαφέρον όμως έγκειται στην δήλωση του προέδρου του Δικαστηρίου Gerhart Holzinger, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί διότι «κατόπιν έρευνας σε ολόκληρη τη χώρα αποκαλύφθηκαν ανωμαλίες στη ψηφοφορία ορισμένων περιφερειών».

Αν και ο ρόλος του προέδρου είναι κυρίως τελετουργικός, έχει μεγάλη συμβολική σημασία και το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει μια στροφή του αυστριακού λαού σε καθαρά πιο εθνικές στατηγικές.

Η εκλογή του Νόμπερτ Χόφερ είναι πλέον πολύ πιο πιθανή. Πολλοί αναποφάσιστοι θα τον επιλέξουν καθώς αποκαλύφθηκε ότι η ΕΕ εμπόδισε την εκλογή του σε συνεργασία με ντόπιους παράγοντες «by any means necessary».

Ήδη στην απαγόρευση των «μπουρκίνι», μαγιό που καλύπτει όλο το σώμα και φορούν οι συντηρητικές μουσουλμάνες, προχώρησε η αυστριακή κωμόπολη Χάινφελντ στη δημοτική πισίνα, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το τοπικό συμβούλιο υιοθέτησε «αυστηρότερο ενδυματολογικό κώδικα» μετά από πρόταση του Κόμματος της Ελευθερίας που διεκδικεί την προεδρία της χώρας, αφότου το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε την επανάληψη των προεδρικών εκλογών.

«Σε σχέση με τους κανόνες κολύμβησης, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την εγκριθείσα τροποποίηση. Στο εξής το κείμενο [των κατευθυντήριων γραμμών] διατυπώνεται ώστε να εξασφαλίζεται, ότι κανένα άτομο που φοράει μπουρκίνι δεν θα εισέρχεται στην πισίνα» τόνισε ο Πέτερ Τέρζερ ένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Κόμματος της Ελευθερίας, ο οποίος εισηγήθηκε την αμφιλεγόμενη απαγόρευση.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.