ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία ,ο προπομπός της Ορθοδοξίας.

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο ,Δρ. Νομικής .Δικηγόρο
 Η κατάνυξη  που νιώθει  ο προσκυνητής πατώντας το ευλογημένο «περιβόλι της Παναγιάς» είναι απερίγραπτη. Η παρουσία  μου πριν λίγες ημέρες  στον ιερό αυτό χώρο μαζί με τα παλικάρια, τους  δύο γιούς μου,   μας  γύρισε πίσω σε παλαίφατες εποχές  αποδεικνύοντας  πως η Ορθοδοξία  εκπέμπει από εκεί με απλότητα και διαχρονική καθαρότητα τα μηνύματα του Θεανθρώπου  που τόσο πολύ ξεχάσαμε εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες τελευταία  στα χρόνια της ηθικής κατάπτωσης και απαξίωσης των αναλλοίωτων μηνυμάτων της Χριστιανοσύνης.
Ο Μοναστικός βίος, καθόλου εύκολος για τους πολλούς, είναι για μας το ζείδωρο φώς που μας καθοδηγεί  μέσα από την εγκράτεια και την εσωτερική πειθαρχία να πορευτούμε με ασφάλεια στους δύσκολους αυτούς καιρούς μέσα  στους κοσμικούς και ανελέητα απάνθρωπους δρόμους.
Κι αυτό γιατί αγαπητοί Συνέλληνες πρέπει να αντιληφθείτε, πως όσο γυρίζουμε την πλάτη στον Θεό, τόσο περισσότερο αφελληνιζόμαστε  και οδηγούμαστε στις καταστάσεις που όλοι ζούμε. Γίναμε αποστάτες  των μηνυμάτων του Θεού και μαζί μ αυτό  απομακρυνθήκαμε και από την αρχαία Ελληνική σκέψη. Η Ορθοδοξία και όχι ο μισαλλόδοξος εβραϊκός χριστιανισμός με παγκοσμιοποίηση και πανθρησκεία είναι η συνέχεια του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος. Η παράθεση μερικών και μόνο αποσπασμάτων από τους αρχαίους προπάτορες μας θα πείσει για του λόγου το αληθές. Λεγει ο Πυθαγόρας : «Ο Θεός εστίν Νους και Λόγος και Πνεύμα  και Λόγος σαρκωθείς  εκ Πατρός».Συμπληρώνει ο Σωκράτης : « Και το όνομα αυτού αυξηθήσεται  και τιμηθήσεται  υπό πάντων  εφ όλην την οικουμένην»Καταπλήσσει ο Απολλώνιος όταν αναφέρει  στα θεόπνευστα κείμενα του : «Ένα Θεόν ύψιστον εν τρισίν λέγω,ος ουρανόν  έρξεν  άμα και χθόνα. Θεός  ήν  μεν αεί  και εστίν  και έσται  ούτε αρξάμενος ,ούτε παυσόμενος»Μην νομίζετε όμως πως  και οι μεγάλοι φιλόσοφοι μας  Πλάτων και Αριστοτέλης ασχολήθηκαν λιγότερο για τον Ένα και Μοναδικό Θεό. Εμβρόντητος μένει  ο αναγνώστης όταν το πλατωνικό κείμενο διασαλπίζει: «Εκ μητρονύμφου παναμώμου  παρθένου  μέλλει σπαρήναι του Θεού  μόνος γόνος. Άσαρκον, σαρκικόν και γεννητόν  εν γή τέτοκεν τον ουρανού και γης ποιητήν.» Η πανέμορφη ελληνικής κοπής πνευματική ευωδία συνεχίζεται με το Αριστοτέλειο  απόσπασμα: «Όψέποτέ  τις επί την πολισχεδή  ταύτην  ελάσειεν  επί γην δίχα σφάλματος γενήσεται  σάρξ ακάματος  φύσει Θεός γέννησις εξ αυτού γάρ  ο αυτός ουσιούται λόγος» Θα μπορούσα να παραθέσω και άλλα χωρία Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων  που καταδεικνύουν την σταθερή  τους θέση και ενόραση , ότι η συνέχεια της αρχαιοελληνικής σκέψης είναι η  έλευση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εξ ου και η απέραντη αγάπη του Κυρίου προς εμάς τους Έλληνες ,εκπεφρασμένη ιδιαίτερα όταν τον συνάντησαν ομοεθνείς μας «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο υιός του Ανθρώπου..».΄
Όμως προέχει να αναζητήσουμε την αιτία των κακών που μας περιβάλλουν και αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Η Ελλάδα  συρρικνώνεται  γιατί  γίναμε αποστάτες από τις αξίες  και τις αρχές του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Απομακρυνθήκαμε από αξίες όπως αυτές της οικογένειας, της αγάπης προς την Πατρίδα και το Έθνος , την πίστη μας προς τον Θεό και τον υιό Αυτού, τις αξίες   της αλληλεγγύης και του  υγιούς κοινωνισμού, της πραγματικής και ανιδιοτελούς φιλίας, της  συνεχούς προσπάθειας να επιδαψιλεύουμε πνευματικά αγαθά με εγκράτεια και αυτοσυγκράτηση όσο και για την επιδίωξη να καταστήσουμε σφριγηλό ένα κράτος -Έθνος. Γίναμε  δυστυχώς δούλοι των υλικών απολαύσεων, δορυάλωτοι από τον καταναλωτικό τρόπο ζωής και από το ψέμα  της θολής αριστερίστικης υποκουλτούρας ,αδιαφορήσαμε για το πραγματικό μέλλον των παιδιών μας ,υποταχθήκαμε στους ολετήρες της παγκοσμιοποίησης και να τα αποτελέσματα τώρα που ανοίγει το κουτί της Πανδώρας! Η μικρή ορθόδοξη Χριστιανική Ελλάδα λιγοστεύει  από τα δικά μας λάθη και τις απερίγραπτες αμαρτίες μας. Τζαμιά ετοιμάζονται να φυτρώσουν παντού και εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα ,ναρκωμένοι  από τον ψευδεπίγραφο ευδαιμονισμό μας .Ο Θεός μας στέλνει προμηνύματα  αλλά εμείς τα προσπερνάμε. Κάποτε  πριν αιώνες έστειλε τα ίδια προμηνύματα και στο παρηκμασμένο Βυζάντιο. Κανείς δεν έδωσε τότε σημασία γιατί και  εκείνουης τους χρόνους η ηθική παρακμή και η απομάκρυνση από τον τριαδικό Θεό ήταν ολοφάνερη. Ώσπου η ηρωϊκή και μοναχική  μορφή του  Κων/νου Παλαιολόγου  να πέσει από το αιμοσταγές σπαθί του μυσαρού Ισλάμ, προδομένη και τότε από την άφιλη δύση των παπικών...Προμήνυμα όμως αργότερα υπήρξε και η μικρασιατική καταστροφή αλλά και η κατοχή της Κύπρου από τα αλλόθρησκα στίφη του Αττίλα.  Εμείς όμως δεν βάζουμε μυαλό και συνεχίζουμε την αποστασία μας από το Θεό. Η επέλαση των οθνείων λαθρομεταναστών προευτρεπίζει ακόμη χειρότερες ημέρες στο εφησυχασμένο και αδιάφορο εν πολλοίς πλήθος, σημάδι και αυτό της εκφυλιστικής αμαρτίας που έχει κυριεύσει την χώρα.
Σήμερα  ξεχνάμε το πεπρωμένο μας ξεχνάμε τις αξίες μας από την αρχαία Ελληνική παράδοση αλλά και τις πυρίκαυστες αλήθειες  από την ζωοδότη Ορθοδοξία. Αντ αυτών  συνεχίζουμε χωρίς σκοπό και χωρίς στόχους την πορεία μας στην καταστροφή. Αν υπάρχουμε  ακόμη είναι γιατί πολλές καθαρές και αμόλυντες ψυχές προσεύχονται για μας κάθε βράδυ βαθιά τα μεσάνυχτα στην μυστηριακή, ευλογημένη από τον πανάγαθο Θεό Αθωνική πολιτεία του Αγίου Όρους! Για πόσο όμως ακόμη ;Συνέλληνες αφήστε λοιπόν τα σοφίσματα και τις έωλες καθώς και αδιέξοδες αμφισβητήσεις  που γίνονται μόνο για να γίνονται  αλλά δεν οδηγούν πουθενά, αποτινάξτε τον ζυγό των δημοκόπων και  μιαρών δημαγωγών  που χαϊδεύουν αλλά νομοτελειακά οδηγούν στον όλεθρο. Αφυπνισθείτε  και κάνετε το αυτονόητο. Ζήστε με τα πρότυπα των πατεράδων και  των προπατόρων  μας, αυτά του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού!

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.