O μουφτής του Β Καύκασου καλεί στη κλειτοριδοκτομή όλων των γυναικών

Ο πρόεδρος του Κέντρου Συντονισμού των μουσουλμάνων στο Βόρειο Καύκασο, ο Μουφτή Ιsmail Berdiyev, έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με τη δήλωσή του για το ότι είναι ανάγκη να υποβληθούν σε κλειτοριδοκτομή όλες τις γυναίκες στον κόσμο.
«Δεν καλώ σε κλειτοριδοκτομή των γυναικών. Το Ισλάμ δεν καθορίζει αυτό, και αυτό είναι απλά αδύνατο. Μιλάω για το πρόβλημα της διαστροφής. Θέλω να πω ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, για το οποίο κάποιος πρέπει να κάνει κάτι, » δήλωσε ο Μουφτής στο Interfax.

Στις 16 Αυγούστου, αναφέρθηκε ότι ο Ιsmail Berdiyev φέρεται να κάλεσε σε κλειτοριδοκτομή « όλων των γυναικών  » προς περιορισμό της διαφθορά στη Γη και για τη μείωση της γυναικείας σεξουαλικότητας.
Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την ασκούμενη πρακτική της κλειτοριδοκτομής των γυναικών σε διάφορες περιοχές του Νταγκεστάν.
« Κάποιος πρέπει να μειώσει τη γυναικεία σεξουαλικότητα», είπε, προσθέτοντας ότι η κλειτοριδοκτομή δεν επηρεάζει τη γονιμότητα, αλλά μειώνει το επίπεδο της διαστροφής. « Ο Θεός δημιούργησε τη γυναίκα για να γεννάει  παιδιά και να τα εκπαιδεύει, » είπε ο μουφτής.
Μια έκθεση από την οργάνωση « Νομική Πρωτοβουλία», τονίζει ότι η γυναικεία κλειτοριδοκτομή ή ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων ασκείται σε ορεινά χωριά των περιοχών Tsumadinsky, Botlikhsky, Tsuntinsky και Bezhtinsky του Νταγκεστάν. Η επέμβαση γίνεται στα κορίτσια κάτω των τριών ετών και μερικές φορές κάτω των 12 ετών.Η έκθεση αναφέρει ότι η γυναικεία κλειτοριδοκτομή, ως μια ακραία μορφή διάκρισης και βίας, παραβιάζει τα δικαιώματα των κοριτσιών και των γυναικών σε κάθε επίπεδο νομικό συμπεριλαμβανομένου τους διεθνούς.Ως επιστέγασμα όλες αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις συχνά οδηγούν σε αιμορραγίες και φλεγμονή.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 200 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες παγκσομίως έχουν υποβληθεί σε κλειτοριδοκτομή. Ως και 3 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες εκτίθενται ετησίως στον κίνδυνο αυτής της πρακτικής. Αυτή η πρακτική εφαρμόζεται πιο συχνά στην Αφρική.Pravda 17.8.16
dimpenews.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.