Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Είδηση ΒΟΜΒΑ για τον Σώρρα και τα 600 δις...

Γράφει ο Λευτέρης Ρήνος
Τα ωραία λόγια τα αγάπησαν πολλοί. Το ίδιο και τις μεγάλες υποσχέσεις. Αν μια μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας δεν «γούσταρε» να πέφτει θύμα της ίδιας ρητορικής, πολύ φοβάμαι δεν θα είχαμε για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, αφού με αυτά που υποσχέθηκε θα έπρεπε να ντύνεται Άγιος Βασίλης κάθε πρώτη και δεκαπέντε του μήνα. Η διαφορά της πολιτικής αερολογίας από την απάτη του κοινού ποινικού κώδικα είναι τεράστια, όσο κι αν ο θυμόσοφος λαός μας συνέκρινε τελευταία τον Αλέξη με τον Αρτέμη, με εκφράσεις του τύπου «ο Αλέξης υπόσχεται 380 ευρώ και ο Αρτέμης 75100 ευρώ, ψηφίζω Αρτέμη»…Ο Αρτέμης λοιπόν έγινε «household name», όπως λένε οι αμερικανοί. Το όνομα του μπήκε σε κάθε σπίτι. Δεν έχει σημασία αν μπήκε με αρνητικό τρόπο, η διαφήμισή του συνεχίζεται και δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση από την αρνητική. Πάλι όπως λένε οι απέναντι από τον Ατλαντικό, αν είσαι ικανός να επικοινωνήσεις με χίλιους ανθρώπους, θα καταφέρεις να βρεις και έναν βλάκα – θύμα. Αυτό ακριβώς κάνει και το στρατόπεδο των φανατικών οπαδών του Σώρρα, που λόγω της κρίσης γίνονται όλο και πιο επικίνδυνο, μια και στις τελευταίες ομιλίες του ο Σώρρας υπόσχεται απλά «ξύλο» σε όποιον διαφωνεί μαζί του!

Η αναφορά μου στην αμερική δεν είναι τυχαία. Ό,τι κάνει ο Αρτέμης, ακολουθεί μια αμερικανική μέθοδο προσέγγισης. Ακόμη και η είσοδός από πίσω σε χώρους με θεατές, ανάμεσα σε φουσκωτούς και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εν μέσω μουσικής είναι οργανωμένη. Θέλει να κάνει τους θεατές να γυρίσουν και να παρακολουθήσουν την εμφάνισή του, σαν να είναι κάποιος σημαντικός. Κανονικό «θέατρο», εμπνευσμένο από συγκεντρώσεις πολιτικών, «γκουρού» και «θεραπευτών» εκεί στο «Αμέρικα».
Βίντεο: Συγκέντρωση στη Λακωνική Αγωγή, στην οποία ο πρώην συνεργάτης του Σώρρα, Εμμανουήλ Λαμπράκης εξηγεί που βρέθηκαν τα τρις. Ας ελπίσουμε ο πρωθυπουργός της χώρας να μη ζητήσει την πατέντα…

Με τη διαφορά ότι ο Σώρρας δεν είναι ομογενής. Είναι ένας «φτωχοδιάβολος» από την Πάτρα, πρώην ιδιοκτήτης μάντρας, στην οποία ο δικηγόρος, κουμπάρος του (ο άνθρωπος που τον πάντρεψε) τον κυνηγάει ακόμα για το αυτοκίνητο του, το οποίο ο Αρτέμης ανέλαβε να πουλήσει και ακόμα ο κουμπάρος του το ψάχνει. Το πούλησε με προκαταβολή σε τρεις διαφορετικούς και ο κουμπάρος δεν είδε ούτε ευρώ, όπως μεταφέρουν επώνυμοι μάρτυρες δημόσια.Βίντεο: Πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του Σώρρα εξιστορεί διάφορες ομορφιές για ζάμπλουτους.

Ο Αρτέμης είχε πάντα αγάπη για το εύκολο κέρδος. Είτε ήταν στη μορφή τροχόσπιτου, για το οποίο κατάφερε να βάλει τον περιπτερά απέναντι να του φορτώσει στον «κοτσαδόρο», βρίζοντας τον και λέγοντας του ότι η μάνα του περιπτερά θα έπρεπε να ντρέπεται που τον έχει γιο, γιατί δεν τον ενημέρωσε που οι «γυφταίοι έκαναν ζημιές στο τροχόσπιτο του». Βέβαια, το τροχόσπιτο δεν ήταν του Αρτέμη, αν και μέχρι την εκδίκαση το πίστεψε ότι ήταν δικό του και ένοιωθε και θιγμένος, όπως μου έχουν περιγράψει εδώ και χρόνια οι άνθρωποι που τον έζησαν από πολύ κοντά.

Τα χρόνια που αυτός και η σύζυγός του είχαν τον παιδότοπο «Παιδοστρόβιλος» στην Πάτρα (Βερμίου και Παπανδρέου γωνία) και ο ίδιος έκανε εμπόριο παιδικών παιχνιδιών, έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό πολλών ανθρώπων. Είναι οι προμηθευτές που έφαγαν αμάσητο το «σανό» που πουλούσε ο Αρτέμης και ακόμη περιμένουν να πληρωθούν, όπως λένε σε γραπτές επικοινωνίες τους μαζί μου.

Τα ποινικά του «Μάκη», όπως αποκαλούν τον Αρτέμη στην πιάτσα, είναι μικρά και έξυπνα. Προσωπικά δεν θα ένοιωθα και πολύ ασφαλής όταν είναι κοντά σε αρχαία και δεν θα το συνεχίσω, γιατί στόχος μου δεν είναι η προσωπική επίθεση στο Σώρρα. Αυτά είναι συνήθειες εγκληματιών όταν προσπαθούν να αμυνθούν στην κριτική και τέτοιες προσωπικές επιθέσεις έχω δεχτεί πολλές και από διάφορους οπαδούς του.Βίντεο: Στιγμιότυπα από την Ολυμπία, γιατί ο Σώρρας δεν έχει κόμμα, δόγμα και χρώμα. Έφτιαξε κόμμα, έφτιαξε δόγμα, για το χρώμα ακόμα δεν γνωρίζω.

Σκιαγραφώντας το χαρακτήρα του Αρτέμη, δεν θα μπορούσα να μην τον συγχαρώ. Όχι για την κομπίνα με τα «ομόλογα των 600δις» που κατέθεσε στο όνομα της «Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας» (όχι φυσικά στο Ελληνικό Δημόσιο). Αυτά είναι απάτες προηγούμενων δεκαετιών και δεν επανέρχομαι για κάτι τόσο ξεκάθαρο, που κατάφερε μέχρι και η «Τράπεζα της Ελλάδος», σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές, να αποσαφηνίσει με πολύχρονη καθυστέρηση και να στείλει το φάκελο στον εισαγγελέα.

Ούτε τον συγχαίρω για την απάτη από τον ειρηνικό ωκεανό με τα «παγκόσμια καταπιστεύματα», στα οποία ο πλανήτης χρωστάει μερικές εκατοντάδες τετράκις εκατομμύρια στους πάντες και ειδικά στους Φιλιππινέζους («επενδυτομάνα» οι Φιλιππίνες). Σε αυτά και σε λογαριασμούς στο όνομα του «ουράνιου παιδιού», έχουν κυκλοφορήσει στιγμιότυπα από καταθέσεις μέσω web banking, λες και δεν μπορώ να κάνω διεθνή μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό με έδρα τη «ζούγκλα» και απλά να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω. Δεν έχει την παραμικρή σημασία.

Οι φανατικοί να στάζουν τα ταληράκια, τα δεκάρικα έως και πενηντάρικα, με κοινωνική διαστρωμάτωση και πρόβλεψη για το οικονομικό status των γειτόνων του γραφείου της κάθε «Ελλήνων Συνέλευσις». Όσο πιο πλούσια η γειτονιά, τόσο μεγαλύτερες οι εισφορές. Στόχος πλέον η δημιουργία πολιτικού κινήματος (sic) και η δημιουργία κομματικού στρατού.


Βιντεο: Ο Σώρρας στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη (ΑΝΤ1): «Αν σας πω θα σας επιτεθούν οι αμερικάνοι».

Σε αυτό που πρέπει να συγχαρώ τον Αρτέμη είναι ότι έχει καταφέρει να ρεζιλέψει ένα αποδυναμωμένο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος μετά τις συνεχόμενες διεθνείς «κωλοτούπες», κατάφερε να γίνει θύμα χαζών ερωτήσεων για τα καταπιστεύματα και να μπει στο κάδρο της πιο χαζής απάτης όλων των εποχών. Μια απλή ανάγνωση στο ΦΕΚ που κραδαίνουν οι οπαδοί του Σώρρα αρκεί για να καταλάβει και ο πλέον αδαής, που θα κάνει τον κόπο να το διαβάσει όμως, ότι όλα αυτά είναι παραμύθια και ότι η συνθήκη του Bretton Woods δεν έχει μερικές εκατοντάδες τρισεκατομμύρια ως υπόλοιπο προς τη χώρα μας.

Η μεγάλη ευθύνη όμως ανήκει στους εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση αυτή και τα παρακλάδια της. Όταν κάποιος με το ποινικό μητρώου του Αρτέμη, δέχεται πολλαπλές καταγγελίες, εξαπατά απλούς πολίτες, εξαπατά επιχειρηματίες, η ίδια η «Τράπεζα της Ελλάδος» έχει προωθήσει φάκελο με ψεύτικο χρεόγραφο το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα κακουργηματικής απάτης κατά του Ελληνικού Δημοσίου στο ποσό των 100 δις, υπάρχουν δεκάδες αποκαλυπτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, έχει αποφανθεί ήδη η Εισαγγελία ότι οι κατηγορίες για απάτη του Έθνους και της Τράπεζας της Ελλάδος κατά Σώρρα ευσταθούν, τι άλλο πρέπει να συμβεί;


Βίντεο: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο κάδρο της πιο ηλίθιας απάτης όλων των εποχών…

 Όταν κατά συνέπεια υπάρχουν τόσα θύματα, τόσοι συμπολίτες μας που έχουν υποστεί περιουσιακή ζημία, με το «τυράκι» ότι θα λάβουν 20.000 ευρώ για την κάθε ψήφο τους από τα «ομόλογα των 600 δις», γιατί οι αρμόδιες αρχές δεν επιτελούν το έργο τους; Ποιόν προστατεύουν και γιατί; Για ποιο λόγο ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας δεν ακουμπάει το Σώρρα με τέτοιου επιπέδου σαχλαμάρες; Αν η απάτη ήταν πιο έξυπνη, θα έπρεπε να πέφταμε όλοι θύματα, μέχρι να αντιδράσουν οι αρχές;

Επειδή λοιπόν χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν στείλει εξώδικα στην εφορία, στους δήμους, στους ασφαλιστικούς φορείς και αλλού και ζητούν τα χρέη τους να εισπραχθούν από τα δισεκατομμύρια και τα τρισεκατομμύρια του Αρτέμη, δεν έχει καμία σημασία που τα βρήκε. Ας κλείσουμε όλοι μαζί τα μάτια και ας τα αποδεχθούμε ότι υπάρχουν, νομιμοποιώντας τα χρέη τόσο των πολιτών προς τις τράπεζες με τις επαχθείς συμβάσεις του παρελθόντος, όσο και το δημόσιο εξωτερικό χρέος μας. Δηλαδή τι κάναμε διαφορετικό τα τελευταία 30 χρόνια; Γιατί να μας αξίζει κάτι σωστό, τίμιο και διαφορετικό; Γιατί μας αξίζει να ζούμε σε μια ευνομούμενη δυτική κοινωνία και όχι στο «μπαχαλιστάν»;

Για αυτό αξίζει συγχαρητήρια ο Αρτέμης. Γιατί μας δείχνει απλόχερα στον καθρέπτη όλων μας, ότι αυτό που νομίζουν οι πολλοί για την πρόοδο του συνόλου ελληνικής κοινωνίας και το αξιόμαχο των ελληνικών διωκτικών αρχών είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Ευχολόγια των πολιτών ενός κράτους, που αποδεικνύει στην πράξη ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Ήταν και είναι βαθύτατα.

ΠΗΓΗ: mignatiou.com
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...