Η Ευρωπαίοι αντιδρούν στην ισλαμοποίηση της ηπείρου: Δεύτερο το AfD στην Γερμανία, πρώτη η Λε Πεν στην Γαλλία

Η ΓΑΛΛΙΔΑ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ TΟΥ Ν.ΣΑΡΚΟΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ
Σάρωσε στις τοπικές εκλογές στη Γερμανία στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία το νέο κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη αφήνοντας πίσω το κυβερνών κόμμα CDU της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.



Σύμφωνα με τα πρώτα exit poll το  AfD εξασφάλισε τη δεύτερη θέση και σχεδόν το 21% των ψήφων εκτοπίζοντας στην τρίτη θέση τη Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) της Α. Μέρκελ.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) εξασφάλισε την πρώτη θέση με το 30% των ψήφων, έχοντας υποχωρήσει όμως κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2011.

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσκοπήσεις το Κόμμα της Αγγελα Μέρκελ έρχεται τρίτο με το 19% των ψήφων στο κρατίδιο που να σημειωθεί είναι και η εκλογική περιφέρεια της καγκελαρίου.

Στο μεταξύ η δυναμική της «Εναλλακτικής  για τη Γερμανία» δεν  είναι η μόνη ανάμεσα στα ευρωσκεπτικιστικά και  αντιμεταναστευτικά κόμματα της Ευρώπης.

Στη Γαλλία και με λιγότερο από ένα χρόνο για τις προεδρικές εκλογές η Μαρίν Λε Πεν που ηγείται του κόμματος του «Εθνικού Μετώπου» προσφέρει στους Γάλλους ψηφοφόρους κάτι που κανένα άλλο κόμμα δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής: Την ευκαιρία να αποφασίσουν εάν θέλουν να συνεχίσουν να είναι μέλη της Ε.Ε. ή να αποχωρήσουν από αυτή.

Μιλώντας στο εκλογικό κάστρο  του κόμματός της στην μικρή πόλη Brachay στην βορειοανατολική Γαλλία, εκεί που η  Λε Πεν εξασφάλισε το 2012 τους περισσότερους ψήφους από κάθε άλλο κόμμα στις προεδρικές εκλογές, η πρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου» ανέπτυξε το όραμά της.

Αφού πρώτα ανακοίνωσε την πρόθεσή της για να μετάσχει ως υποψήφια για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, αναφέρθηκε στην απόφαση της Βρετανίας τον περασμένο Ιούνιο να αποχωρήσει από την Ε.Ε. υποσχόμενη ένα ανάλογο δημοψήφισμα για FREXIT αυτή τη φορά, εάν εκλεγεί πρόεδρος.

«Οι Βρετανοί είναι το κουράγιο να να επιλέξουν την ανεξαρτησία παρά τους προφήτες της καταστροφής», είπε ο Λε Πεν για να συμπληρώσει:

«Αυτό το δημοψήφισμα για το αν η Γελλία θα συνεχίσει να είναι μέλος της Ε.Ε. θα το κάνω. Ναι είναι δυνατό να αλλάξει κάποιος τα πράγματα. Κοιτάτε τους Βρετανούς. Επέλεξαν οι ίδιοι τη δική τους μοίρα, επέλεξαν ανεξαρτησία», είπε η Λε Πεν για να καταλήξει: «Μπορούμε να γίνουμε  ξανά ελεύθεροι, υπερήφανοι και ανεξάρτητοι».

Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολλάντ, όπως αυτή και της Γερμανίδας Καγκελαρίου έχει υποστεί καθίζηση μετά και τις επιθέσεις των ισλαμιστών στο Παρίσι όπου άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς, αλλά και την τρομακτική επίθεση της Νίκαια με 84 θύματα.

Παράλληλα η αδυναμία του Γάλλου προέδρου να φέρει τη γαλλική οικονομία σε ανάπτυξη αλλά και να μειώσει την ανεργία κάτω από 10% έχουν συντελέσει επίσης στην πτώση της δημοτικότητάς του.

«Τι πήγε να πει με τον ηγέτη των Ουαχαμπιστών»

Μέσα σε μια τέτοια κατάσταση η Γαλλίδα επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου», επέλεξε από το Brachay να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους αντιπάλους της και πιο συγκεκριμένα στον Ν.Σαρκοζί: «Όλοι οι αντίπαλοί μας έχουν συμβάλλει στην κατάρρευση της Γαλλίας», είπε η Λε Πεν εξαπολύοντας για πρώτη φορά επίθεση στον Ν.Σαρκοζί καταγγέλλοντάς τον ότι σύναψε  συμμαχία με τον ηγέτη των Ουαχαμπιστών (Σαλαφιστών): «Τι πήγε να κάνει στο Μαρόκο και για πιο λόγο να φερθεί φιλικά σε κάποιον που μισεί τους χριστιανούς όπως ο Σαουδάραβας βασιλιάς Salman», είπε αναφερόμενη στο φερόμενο ταξίδι τον Αύγουστο του Σαρκοζί όπου συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα .

Η Λε Πεν αποκάλεσε τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό, ως «το νέο ολοκληρωτικό καθεστώς του 21ου αιώνα» λέγοντας πως οι τρομοκράτες κρύβονται ανάμεσα στους μετανάστες. «Το καλύτερο όπλο εναντίον των τρομοκρατών είναι η κάλπη» πρόσθεσε.

Υποσχόμενη να υπερασπιστεί τις γαλλικές αξίες η Λε ΠΕν αναφέρθηκε στις πρόσφατες απαγορεύσεις της ισλαμικής μαντήλας και του μαγιό λέγοντας πως οι γυναίκες «έχουν το ίδιο δικαίωμα στην ελευθερία, στο σεβασμό και την ίδια ικανότητα για να επωφεληθούν από τον γαλλικό τρόπο ζωής στις παραλίες, στη δουλειά, στα σχολειά, στο δρόμο».

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Εντός της Γαλλίας οποιαδήποτε και είναι η ρίζα του καθενός, το χρώμα του, η σεξουαλική του προτίμηση, ή η θρησκεία του μπορεί να την ασκήσει ελεύθερα σε ιδιωτικό επίπεδο, αλλά δημοσίως αναγνωρίζουμε μόνο μια κοινότητα, την εθνική» κατέληξε η επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου».

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις η Μαριν Λε Πεν θα εξασφαλίσει το 38 με 41% των ψήφων στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών και μάλλον θα είναι πρώτη, στον πρώτο γύρο αλλά  μακριά από τον στόχο του 50,01% που θα της εξασφαλίσει την προεδρία, στο δεύτερο γύρο....


«Ενάντια στο σύστημα που θυσιάζει την ελευθερία και την ασφάλεια εμείς επιλέγουμε το νόμο, την τάξη, την Δημοκρατία» Μαρι Λε Πεν



«Η μάχη που θα δώσουμε είναι η πιο όμορφη και η πιο υπέροχη: Είναι η μάχη της Γαλλίας!» Μαρί Λε Πεν

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.