Στον Άρειο Πάγο η "φούσκα" των 600 δις

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευσταθίου Σπυροπούλου, άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου σε βάρος της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου (2013), η οποία επί της ουσίας δέχθηκε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο διαχειριστής 600 δις δολαρίων, που έχουν κατατεθεί σε αλλοδαπή τράπεζα επενδύσεων.



​Εάν η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κάνει δεκτή την αναίρεση, τότε η πρωτόδικη απόφαση εξαφανίζεται
Η αναίρεση ασκήθηκε, καθώς κρίθηκε ότι η επίμαχη απόφαση έχει ελλειπή αιτιολογία και κάνει εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Εάν η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κάνει δεκτή την αναίρεση, τότε η πρωτόδικη απόφαση εξαφανίζεται, δηλαδή δεν θα μπορεί να την επικαλεστεί ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος έγινε γνωστός κραδαίνοντας τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, εξαλείφοντας έτσι και τη βάση της επιχειρηματολογίας του.

Σημειώνεται όμως ότι η εν λόγω απόφαση έχει καταστεί αμετάκλητη, καθώς από το 2013 παρήλθε η σχετική προθεσμία χωρίς να ασκηθεί τότε αναίρεση, όπερ σημαίνει ότι η δίκη δεν μπορεί να ξαναγίνει, ακόμα κι αν ο Άρειος Πάγος κάνει δεκτή την αναίρεση.

Η αμφιλεγόμενη απόφαση που «καθιέρωσε» τον Αρτέμη Σώρρα

Πρόκειται για την επίμαχη δικαστική απόφαση που αποτέλεσε και... τα βέλη στη φαρέτρα των «επιχειρημάτων» του Αρτέμη Σώρρα, και εν συνεχεία, και κυρίως λόγω αυτής, κατάφερε να ξεγελάσει χιλιάδες πολίτες, αφού όπως αποφάνθηκε τότε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ο Σώρρας -μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη- είναι αθώος για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων αλλά και... διαχειριστής των 600 δις! Μάλιστα το δικαστήριο τότε διαβίβασε στον εισαγγελέα τον φάκελο της απόφασης για έλεγχο τυχόν παραλείψεις και ευθυνών της κυβέρνησης!

Συγκεκριμένα οι Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης παραπέμφθηκαν σε δίκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σχετικά με το ποσόν των… 6 δισ. δολαρίων που διαδίδει ότι θέτει ο πρώτος στη διάθεση της χειμαζόμενης ελληνικής πολιτείας. Το δικαστήριο τον αθώωσε και ο κ. Σώρρας ανήρτησε την απόφαση στα γραφεία της κίνησής του και αναφέρει ότι μετά την αποπληρωμή του εξωτερικού μας χρέους τα υπόλοιπα θα μοιραστούν στους Έλληνες για εξόφληση των ιδιωτικών χρεών τους προς το Δημόσιο. Έτσι τους καλούσε να δώσουν εντολή εκχώρησης των χρημάτων που τους αναλογούν από τον λογαριασμό των 600 δισ. δολαρίων, ώστε να πληρωθούν ή συμψηφιστούν τα χρέη τους στην Εφορία και άλλους δημόσιους Οργανισμούς.

Δείτε το απόσπασμα της απόφασης:

Το δικαστήριο αποδέχεται τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα...
Το δικαστήριο αποδέχεται τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα...


...και τον δικαιώνει πανηγυρικά: 'ουδόλως αποδείχτηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού'



Αθώος ο κατηγορούμενος, υπόνοιες για τέλεση αδικημάτων από τρίτα πρόσωπα, αποφαίνεται το δικαστήριο...



Με αυτόν τον τρόπο οι ισχυρισμοί του Αρτέμη Σώρρα απέκτησαν και θεσμική νομιμοποίηση και ο ίδιος στη συνέχεια περνά στην αντεπίθεση, με τα γνωστά αποτελέσματα...

Το σκεπτικό της 67650/2013 απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ανέφερε:

«Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε, ότι ο πρώτος κατηγορούμενος [Αρτέμης Σώρρας], δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων, με την επωνυμία «RedPantherLimited», που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας.».

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΤΗΝ ΣΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.