ΕΚΤΑΚΤΟ: Έπεσε τουρκικό ελικόπτερο ΑΒ412 στα Ιμια μεταδίδεται από την Αγκυρα - Ενδεχόμενο κατάρριψής του ή σκηνοθετημένο επεισόδιο;

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ένα ελικόπτερο της τουρκικής Ακτοφυλακής ΑΒ 412 παρόμοιου τύπου με το ΑΒ 212 του ΠΝ 21 που είχε πέσει το 1999 πραγματοποίησε δύο πτήσεις σε χαμηλό ύψος διάρκειας 5 λεπτών το απόγευμα της Πέμπτης πάνω από τα Ίμια και εν συνεχεία κατέπεσε στην θάλάσσια περιοχή "σε διεθνή ύδατα" μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, αλλά διεθνή ύδατα δεν υπάρχουν στην περιοχή λόγω εγγύτητας των ακτών των δύο χωρών. 'Η ελληνικά ή τουρκικά ΕΧΥ υπάρχουν.


Οι Τούρκοι πιλότοι αναζητούνται.

Tο ελικόπτερο εκτελούσε χαμηλές πτήσεις επάνω απο τις ελληνικές βραχονησίδες.

Σύμφωνα με όσα επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, «το ελικόπτερο εκτέλεσε χαμηλή πτήση πάνω από τα Ίμια στις 15.30 ώρα Τουρκίας (14.30 ώρα Ελλαδας) για 15 λεπτά», με κάποια μέσα να κάνουν λόγο για «δύο εξορμήσεις».

Στα ρεπορτάζ τους αναφέρουν ακόμη ότι «μπροστά από τα Ίμια έκανε περιπολία ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και άλλα δύο έκαναν περιπολία από απόσταση ενός ναυτικού μιλίου από τα Ίμια. Τα ελληνικά σκάφη παρακολουθούσαν από την Λέρο και την Καλόλιμνο τις κινήσεις του τουρκικού ελικοπτέρου και των τουρκικών σκαφών».

Δείτε το βίντεο με την πτήση του ελικοπτέρου που ανάρτησαν τουρκικά ΜΜΕ:


Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα, Timeturk.com το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική ακτοφυλακή και όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα είχαν προηγηθεί χαμηλές πτήσεις στην περιοχή.

Βάσει των όσων αναφέρουν οι Τούρκοι, το ελικόπτερο έχει πέσει σε διεθνή ύδατα και ότι στο σημείο έχουν σπεύσει σκάφη τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Το ελληνικό ΓΕΕΘΑ ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει το συμβάν, αλλά ερευνά τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Ολα όμως δείχνουν ότι έχουμε τουρκική απώλεια....


Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.