Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Δίωξη κατά Αρτέμη Σώρρα με βαρύτατες κατηγορίες

Διώξεις και ένταλμα κατά Αρτέμη Σώρρα. Οι μετοχές του έχουν μόνο συλλεκτική αξία

Ποινική δίωξη κατά του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του, που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.Η αρμόδια εισαγγελέας Ευγενία Αυλίδου προχώρησε στις διώξεις για αδικήματα βαρύτατα, μεταξύ των οποίων σύσταση, ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ' εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, σε βάρος του Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, απόπειρες απάτης, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση και διέγερση για τη διάπραξη αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων, ψευδορκίες, ξέπλυμα και άλλα.

Πέραν των οκτώ, η Εισαγγελία ασχολήθηκε και με τη δράση επιπλέον δύο πρόσωπων, στενών συνεργατών του Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι όμως βρίσκονται στον Καναδά.

Ένταλμα σύλληψης κατά του Σώρρα εξέδωσε ο ανακριτής Διαφθοράς που ανέλαβε την υπόθεση.

Στο εισαγγελικό πόρισμα αποτυπώνεται πλήρως η εγκληματική δράση Σώρρα και η πρωτοφανής έκτασης της απάτης του, καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ ως περιουσιακό στοιχείο, ενώ τα τελευταία χρόνια υπέβαλε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.

Από το πόρισμα προκύπτει ότι οι πολίτες που επικαλούνται τις παραμυθίες Σώρρα ανέρχονται σε 12.000 και δεν πληρώνουν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ η ζημιά του Δημοσίου καθημερινά αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Ενδεικτικά αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα ότι σε 115 περιπτώσεις πολιτών που προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι εκείνοι που επικαλούνται τις εξουσιοδοτήσεις Σώρρα συνεχίζουν να αυξάνονται, παρά την καταδίκη του σε πολυετή κάθειρξη από δικαστήριο της Πάτρας, και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών.
**********************

Αποκαλυπτικό είναι το εισαγγελικό πόρισμα για τη δράση της "Ελλήνων Συνέλευσις" και τον χιλιάδων πολιτών που σταμάτησαν να πληρώνουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο. Αναφορικά με τις μετοχές της Τράπεζας Ανατολής που εμφάνιζε ο Αρτέμης Σώρρας, κατά την εισαγγελική έκθεση, δεν έχουν καμία πραγματική αξία

Δεύτερο ένταλμα σύλληψης μετρά από σήμερα ο Αρτέμης Σώρρας, μετά την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος του και άλλων στελεχών για τη συνολική δράση της "Ελλήνων Συνέλευσις".
Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του ποινική δίωξη κατά περίσταση για τις εξής κακουργηματικές πράξεις:
- Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου,
- Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση,
- Διασπορά ψευδών ειδήσεων,
- Πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος,
- Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος,
- Ψεύδη καταμήνυση και
- Ψευδορκία μάρτυρα.
Στη συνέχεια η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή διαφθοράς ο οποίος προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα, καθώς διαφεύγει από τις αρχές, ήδη εδώ και εβδομάδες, ύστερα από την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου της Πάτρας.
Το εισαγγελικό πόρισμα: το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η εισαγγελέας Ευγενία Αυλίδου, ελέγχθηκαν ακόμη δύο συνεργάτες του Αρτ. Σώρρα, οι οποίοι όμως διαμένουν στον Καναδά και έτσι το σκέλος αυτό διαβιβάστηκε στον ανακριτή για περαιτέρω έρευνα.
Η έρευνα που ασχολήθηκε  με τη μη καταβολή οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες συνοδεύονταν από εξουσιοδοτήσεις της οργάνωσης "Ελλήνων Συνέλευσις", οδήγησε στη σύνταξη εισαγγελικού πορίσματος, σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες που επικαλέστηκαν τα "χρήματα" Σώρρας για μα μην καταβάλλουν οφειλές τους ανέρχονται στις 12.000, ενώ η ζημία δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί καθώς συνεχώς τα νούμερα αυξάνονται.
Χαρακτηριστικό στοιχείο που προκύπτει από το έγγραφο πάντως, φαίνεται να είναι το γεγονός ότι οι πολίτες που ακολουθούν τις υποδείξεις Σώρρα προς το Δημόσιο και καταθέτουν τις εξουσιοδοτήσεις, αυξήθηκαν μετά την καταδίκη του τελευταίου σε πολυετή κάθειρξη από δικαστήριο της Πάτρας. Παράλληλα, αναφέρεται πως για 115 περιπτώσεις πολιτών που προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά δεν εισπράττονται από δημόσιο, εφορίες και λοιπά.
Μετοχές με ...συλλεκτική αξία

Αναφορικά με τις μετοχές της Τράπεζας Ανατολής που εμφάνιζε ο Αρτέμης Σώρρας, κατά την εισαγγελική έκθεση, δεν έχουν καμία πραγματική αξία, αλλά μόνο... συλλεκτική αξία, αφού πωλούνται στο διαδίκτυο προς 75 ευρώ η μία.
Μάλιστα, όταν πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση της Τράπεζας Ανατολής, ακυρώθηκαν οι μετοχές και οι παλαιοί νόμιμοι δικαιούχοι τους απαίτησαν ως αποζημίωση για κάθε μετοχή 200 κατοχικές δραχμές, ενώ αργότερα, με το νόμο 18/1944 η νέα δραχμή ορίστηκε ότι ισοδυναμεί με 50 δισεκ της κατοχικής δραχμής. Αντίστοιχα, για τις μετοχές-ομόλογα αναφέρεται πως δεν αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα όπλα αλλά προϊόντα απάτης και χρησιμοποιούνται παράνομα ονόματα αξιωματούχων του Υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...