Τεράστια η οικονομική αιμορραγία της Ελλάδας προς την Αλβανία

Ενώ οι Αλβανοί απειλούν σε κάθε ευκαιρία την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος με ανυπόστατες απειλές και διεκδικήσεις, εν μέσω capital controls στέλνουν προς την Αλβανία τεράστια πόσα από την οικονομία της χώρας μας
Στις 10 Μαρτίου 2017 η Αλβανική Τηλεγραφική Υπηρεσία ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς ερευνητικού ινστιτούτου Pew Research για το 2015 η Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη πηγή μεταναστευτικών εμβασμάτων προς την Αλβανία.
Άλλωστε σχεδόν 600 χιλιάδες Αλβανοί ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και αποτελούν την πολυπληθέστερη κοινότητα οικονομικών μεταναστών. Και σε αυτό τον αριθμό ξένων υπηκόων δεν συμπεριλαμβάνονται οι αλβανοί λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζουμε ότι ενώ το 2015 ήταν η χρονιά εισαγωγής των κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του Pew Research, περίπου 480 εκατομμύρια δολάρια σε εμβάσματα όδευσαν από την Ελλάδα προς την Αλβανία.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι χώρες με πολύ υγιέστερες οικονομίες από την Ελλάδα, όπως η Ιταλία με $393 εκατ, οι ΗΠΑ με $ 81εκατ. και η Γερμανία με $39 εκατ. ήρθαν μετά την Ελλάδα σε ποσά εμβασμάτων από αλβανούς μετανάστες προς την Αλβανία. Δεν προκαλεί εντύπωση ότι τα Σκόπια είναι πέμπτα στη λίστα με εμβάσματα αξίας 19 ολόκληρων εκατομμυρίων δολαρίων.
Το μέγα πρόβλημα της εκροής συναλλάγματος από μετανάστες, καθώς και από λαθρομετανάστες από την Ελλάδα προς όλο τον κόσμο το έχει θίξει επανειλημμένα ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή εδώ και πολλά χρόνια και ανέρχεται σε δυσθεώρητα ποσά της τάξεως των δισεκατομμυρίων ευρώ.
Όμως τα εμβάσματα που στέλνουν ιδιαίτερα οι Αλβανοί από την Ελλάδα πίσω στην Αλβανία είναι ένα πρόβλημα που χτυπά την Εθνική οικονομία εδώ και πολλά χρόνια. Οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι αλβανοί απασχολούνταν σε κάθε είδους εργασία με φαινομενική προσωρινή εξοικονόμηση για τον εκάστοτε εργοδότη, ιδιαίτερα στον οικοδομικό και αγροτικό κλάδο. Όμως μακροπρόθεσμα η τακτική της απασχόλησης ανασφάλιστων αλβανών εις βάρος των Ελλήνων εργατών αποδεδειγμένα δημιούργησε πρόβλημα και στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και αποδυνάμωσε την Ελληνική οικονομία, αφού ένας πακτωλός ευρώ διέφυγε με εμβάσματα προς την Αλβανία.
Σε αυτό το σημείο βλέπουμε πόσο σημαντικό ρόλο διατελεί η εθνική ταυτότητα ενός νομίσματος. Δυστυχώς το ευρώ είναι ένα νόμισμα που μπορεί να φύγει πολύ εύκολα από την Ελληνική επικράτεια, μιας και το δέχονται όλες οι χώρες της Ευρώπης χωρίς την ανάγκη για συναλλαγματική μετατροπή. Αυτό το γεγονός εξυπηρετεί χώρες όπως η Αλβανία και αποδυναμώνει χώρες όπως η Ελλάδα που μαστίζονται από την οικονομική διαχείριση της μεταπολίτευσης και του κλεπτοκρατικού τόξου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των λιστών Λαγκάρντ και Μπόργιανς.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.