Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας AGB για πλαστογράφηση στοιχείων θεαματικότητας

TΗ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Συνελήφθησαν πριν λίγη ώρα  οι επικεφαλής της εταιρείας μέτρησης θεαματικότητας  των καναλιών AGB  Σπύρος Ζαβιττσάνος και Βασιλική Γρηγοριάδου μετά από μήνυση για πλαστογράφηση στοιχείων θεαματικότητας, μονοπωλιακές πρακτικές και χειραγώγηση της αγοράς. .



Την μήνυση κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος ζητώτνας μέσω του δικηγόρου του Νίκου Αγαπηνού την αυτόφωρη διαδικασία για τους υπευθύνους της εταιρείας με αποτέλεσμα ο Εισαγγελέας  να κρίνει ότι οι δύο υπεύθυνοι έπρεπε να συλληφθούν άμεσα , όπως και έγινε.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά η κρισιμότητα του ζητήματος των μετρήσεων τηλεθέασης δε θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον Νομοθέτη, καθότι είναι προφανές ότι επί τη βάση αυτών των μετρήσεων διανέμεται το σύνολο  των διαφημιστικών τηλεοπτικών κονδυλίων της χώρας.

Επομένως, είναι πρόδηλο ότι πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας το οποίο σχετίζεται με την εκ βάθρων διάρθρωση ολόκληρης  της τηλεοπτικής αγοράς, χιλιάδων θέσεων εργασίας, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και πολύ σημαντικού τμήματος του Εθνικού Προϋπολογισμού!

Είναι δε προφανές ότι η εκ προθέσεως διαφθορά και απατηλή έκδοση μετρήσεων προς όφελος ορισμένων μέσων έναντι άλλων στοιχειοθετεί τα εγκλήματα της απάτης σε κακουργηματικό βαθμό, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου όταν πρόκειται για Κρατική Διαφήμιση.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.