Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Που φτάσαμε: Θα πληρώνουμε όποιον λαθρομεταναστη δεν ασκεί έφεση οταν απορρίπτεται η αίτηση ασύλου για να πάει στην χώρα του!

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 1500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ! - ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ  ΔΙΝΟΥΜΕ  ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & ΤΣΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ 
Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που πλέον θα πληρώνουμε όποιο αλλοδαπό δεν ασκεί έφεση οταν απορρίπτεται η αίτηση ασύλου ώστε να πάει στην χώρα του!
Το χρηματικό αυτό «μπόνους» θα δίδεται σε πρόσφυγες και μετανάστες που δεν θα ασκήσουν το δικαίωμα της έφεσης μετά από απόρριψη της αίτησης ασύλου
Αυτός είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel online.Μετά οι αλλοδαποί θα προχωρούνε σε «εθελούσια επιστροφή» στις χώρες καταγωγής τους.

Περιττό να πούμε ότι η κίνηση αυτή θα αποτελεί επιπλέον κίνητρο για ένα αλλοδαπό να έρθει στην χώρα αφού αν δεν καταφέρει τελικάν να πάεισ την Βόρεια Ευρώπη ή να μείνει στην Ελλάδα μέρος των χρημάτων που ξόδεψε για να έρθει αν όχι όλα θα τα παίρνει πίσω!

«Η Ελλάδα δύσκολα μπορεί να αντεπεξέλθει στον μεγάλο αριθμό αιτήσεων ασύλου. Ένα επιπλέον χρηματικό μπόνους ενδέχεται τώρα να διασφαλίσει ότι λιγότεροι πρόσφυγες θα στραφούν με έφεση κατά της απορριπτικής απόφασης επί της αίτησης ασύλου τους».

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει μελλοντικά να προσφέρει ένα επιπρόσθετο χρηματικό κίνητρο σε πρόσφυγες και μετανάστες («Cash Grant), προκειμένου να αποσύρονται από τη διαδικασία της έφεσης, ενθαρρύνοντάς τους έτσι να επιστρέψουν ομαλά στις πατρίδες τους.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΜΟ) έχει εκπονήσει κοινό σχέδιο με την Ελλάδα, το οποίο εστιάζει ιδίως στους πρόσφυγες και μετανάστες των hotspot της Λέσβου, της Χίου, της Λέρου, της Σάμου και της Κω, που είναι υπερπλήρη.

«Εκεί φιλοξενούνται ήδη 8600 άνθρωποι. Στόχος είναι να ανακουφισθεί αισθητά η Ελλάδα στη διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου.»

Σύμφωνα με τον IMO «oι πρόσφυγες που οικειοθελώς αποφασίζουν να επαναπατριστούν θα λαμβάνουν «μπόνους ύψους 500 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλεται στο αεροδρόμιο την ημέρα της αναχώρησής τους. (…) To πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Κομισιόν: τα τρία τέταρτα των κονδυλίων για τα μπόνους επαναπατρισμού προέρχονται από την ΕΕ».

Το ποσό αυτό θα αυξάνεται στα 1500 ευρώ για ειδικές κατηγορίες –γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, ανάπηρους.

Φυσικά δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από τις περιβόητες υποτιθέμενες «ανθρωπιστικές» ΜΚΟ που δηλώνουν την οργή τους.

Χθες δημοσίευτικε   για το πως πολλές από τις ΜΚΟ εκτελούν και μεταφορές μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ευρώπη από την Λιβύη και αλλού!

Φυσικά η λήψη τέτοιων μέτρων δείχνει την απελπισία στην οποία έχουν περιέλθει οι ευρωπαϊκές χώρες από την ακολουθούμενη άφρονα πολιτική τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε χθες ότι η κατάσταση στην Χίο έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ότι «Δεν πολλαπλασιάζουμε κέντρα αλλά δημιουργούμε καλύτερα κέντρα» δηλαδή όσοι μπήκανε μπήκανε και τώρα προσπαθούμε να τους στείλουμε πίσω. Λίγο αργά το κατάλαβε ο υπουργός αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.
pronews.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...