Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

ΒΟΜΒΑ για τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ!Αποκάλυψη για τις ΜΚΟ που θα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ...

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Β.Αιγαίου εμφανίστηκαν στοιχεία-φωτιά για την ανεξέλγκη δράση των ΜΚΟ στα νησιά μας.
Η κα Αγλαία Κυρίτση παρέθεσε τα εξής στοιχεία που προκύπτουν από επίσημο έγγραφο του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα.• Στη Λέσβο δραστηριοποιούνται 8 ΜΚΟ με (κρατηθείτε) 705 εργαζόμενους.

• Στη Χίο, 7 ΜΚΟ με 194 εργαζόμενους.

• Στη Σάμο 2 ΜΚΟ με 51 εργαζόμενους.

Ας πάμε τώρα στους αριθμούς των προσφύγων.

Σύμφωνα με τα χτεσινά επίσημα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου για την Προσφυγική Κρίση, έχουμε τα εξής:

• Στη Λέσβο φιλοξενούνται συνολικά 4.735 πρόσφυγες, εκ των οποίων 3.348 σε δομές, Μόρια, δηλαδή, και 1.387 σε χώρους.

• Στη Χίο φιλοξενούνται συνολικά 3.548 πρόσφυγες, εκ των οποίων 1.086 σε δομές και 2.462 σε χώρους.

• Στη Σάμο φιλοξενούνται συνολικά 2.038 πρόσφυγες, εκ των οποίων 1.786 σε δομές και 252 σε χώρους.

Για να κάνουμε έναν απλό υπολογισμό. Αν διαιρέσουμε τον αριθμό των προσφύγων με τον αριθμό των εργαζομένων σε ΜΚΟ, θα βγάλουμε εξαιρετικά συμπεράσματα.

Ακούστε τις αναλογίες:

Στη Λέσβο, η αναλογία είναι 1 προς 7. Ακούτε; 1 προς 7. Δηλαδή, σε κάθε έναν εργαζόμενο σε ΜΚΟ, αντιστοιχούν 7 πρόσφυγες.

Αντίστοιχα στη Χίο, σε κάθε έναν εργαζόμενο σε ΜΚΟ, αντιστοιχούν 18 πρόσφυγες, ενώ στη Σάμο –που είναι «ριγμένη»– αντιστοιχούν 51 πρόσφυγες.

Οι αναλογίες συγκρινόμενες με τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, είναι πραγματικά τρομακτικές.

Τόνισε επίσης ως σύμφωνα με τον Γκάρντιαν (άρθρο της 9ης Μαρτίου) η διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης Refugees Deeply έχει υπολογίσει ότι, από το 2015 έως σήμερα, έχουν διοχετευτεί στην Ελλάδα 803 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που περιλαμβάνει όλα τα κεφάλαια που έχουν εκχωρηθεί ή δαπανηθεί, καθώς και τις ιδιωτικές δωρεές.

Είναι σαφές πως η ΜΚΟ στα νησιά αλωνίζουν. Είναι κράτος εν κράτη δε λογοδοτούν σε κανέναν και φυσικά η μπίζνα είναι μεγάλη.

Τι άλλο εντυπωσιακό λέει ο Γκάρντιαν; Ότι ανώτερος αξιωματούχος στον τομέα της βοήθειας, υπολογίζει: ότι για κάθε 100 δολάρια που δαπανώνται για την Ελλάδα, έως και 70 δολάρια χάνονται κάπου στο δρόμο!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σπατάλης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, κατά τον Γκάρντιαν, αποτελεί το κέντρο υποδοχής «Απάνεμο» στη Λέσβο, μια εγκατάσταση αξίας 1 εκατ. δολαρίων, που σχεδιάστηκε με την προοπτική να υποδέχεται 2.000 πρόσφυγες τη μέρα, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ σύμφωνα με το πρόγραμμα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...