Τρόμος σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε! Αυτά είναι τα ρωσικά αντίμετρα... Πληροφοριακά Στοιχεία

Οι Ρώσοι έχουν αποδείξει πολλές φορές πως δεν είναι μόνο λόγια, κι αυτό έχουν σκοπό να δείξουν για άλλη μια φορά. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει σκοπό να «απαντήσει» μόνο στρατιωτικά τις ΗΠΑ, αλλά, όπως φαίνεται, και με την ευρύτερη σημασία του όρου της γεωπολιτικής.



Ένας από τους κύριους στόχους του Ρώσου Προέδρου, πλέον, είναι η ακύρωση του αγωγού EastMed. Στόχος είναι ο αγωγός που θα πάει από την Μέση Ανατολή στη Μεσόγειο να μην περάσει από το Ισραήλ (εχθρό του Ιράν και της Συρίας) αλλά από τον Λίβανο.

Οι Ιρανοί έχουν ήδη σχέδιο για να περάσει ο αγωγός μέσω Ιράκ-Συρίας-Λιβάνου στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, και οι Ρώσοι έχουν θέσει ως στόχο να επιβάλλουν αυτή την λύση έναντι του Ισραήλ, το οποίο είναι ένας εκ των σημαντικοτέρων συμμάχων των ΗΠΑ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, δημοσιοποιήθηκε η συμφωνία της Ρωσικής Gazprom με το Ιράν, για το τεράστιο κοίτασμα South Pars, και μαζί με αυτό δημοσιοποιήθηκε ένας χάρτης στον οποίο ο μελλοντικός αγωγός θα ξεκινάει από το Ιράν, και θα ακολουθεί την διαδρομή Ιράκ-Συρία-Ανατολική Μεσόγειο, με την πιθανότερη χώρα να ακολουθεί μετά, την Ελλάδα.

Το πρόβλημα μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ είναι τεράστιο. Το Ιράν χρηματοδοτεί την Χεζμπολάχ, η οποία θεωρείται ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Ισραήλ, με αποτέλεσμα το Τελ Αβίβ να ψάχνει τρόπους ώστε να εκμηδενίσει την επιρροή του Ιράν στην περιοχή.

Ο εξοπλισμός της Χεζμπολάχ από το Ιράν γίνεται μέσω Λιβάνου. Γι’ αυτό το λόγο, ο αγωγός που αρχίζει να προωθεί η Μόσχα φαντάζει εφιαλτικός για το Τελ Αβίβ, καθώς αυτός θα δώσει την ευκαιρία στο Ιράν να εγκατασταθεί οριστικά στην περιοχή, και μέσω αυτού του διαδρόμου (του αγωγού) η Χεζμπολάχ να εξοπλίζεται ελεύθερα.

Φαίνεται ότι ο Πούτιν δεν έχει σκοπό να αφήσει ατιμώρητη την επίθεση του Ντόναλτν Τραμπ στη Συρία και στον Άσαντ, αλλά θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αντεπιτεθεί θε οποιαδήποτε προσπάθεια των ΗΠΑ στην περιοχή...

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.