ΕΚΤΑΚΤΟ: Όλοι έλαβαν θέσεις μάχης – Σερβικές δυνάμεις «ΤΣΕΤΝΙΚ» κατευθύνονται προς τα Σκόπια – Εκτακτη σύσκεψη των δυνάμεων ασφαλείας τους συγκάλεσαν Σερβία και Βουλγαρία


Η «φωτιά» στα Βαλκάνια που ξεκίνησε χθες το βράδυ από τα Σκόπια μετά την εισβολή στο κοινοβούλιο εκατοντάδων Σκοπιανών εθνικιστών εξαπλώνεται ταχύτατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι  αναταραχές γενικεύονται και λαμβάνουν χαρακτήρα πλέον γενικής σύρραξης και όλα αυτά με την «ευγενική χορηγία» του  Ιδρύματος Σόρος που θέλει να διαλύσει την χώρα και να δημιουργήσει την Μεγάλη Αλβανία.





Ο τύπος «βοά» για την de facto δημιουργία ενός αλβανικού εθνικιστικού  τόξου που δημιουργείται στα Βαλκάνια. Μέσα στο παιχνίδι όμως έχει εισέλθει δυναμικά και ο Ερντογάν ο οποίος «χρηματοδοτεί» το αλβανικό κόμμα Besa ενώ Τούρκοι πράκτορες αλωνίζουν τα Βαλκάνια με πρόσχημα το κυνήγι «γκιουλενιστών» αλλά στην ουσία οι ίδιοι «χαρτογραφούν» τα «πατήματα τους» για να εισβάλουν εκ νέου στην περιοχή μετά από 104 χρόνια.

Όλα αυτά όμως «ξύπνησαν» το σερβικό ή καλύτερα τον σλαβικό εθνικισμό που ήταν σε «λήθαργο» και από εδώ και στο εξής θα έχουμε καταιγιστικού χαρακτήρα εξελίξεις.

Μάθαμε ότι είναι στο δρόμο σερβικές παραστρατιωτικές ομάδες (ΤΣΕΤΝΙΚ) με τα πράγματα να οδεύουν πλέον σε μια ξεκάθαρη πορεία στρατιωτικής σύγκρουσης.

Στα Σκόπια όμως διαδραματίζεται προς το παρόν το κύριο μέρος της «σλαβικής αντίδρασης» κατά της νέας τάξης πραγμάτων και της δύσης.


«Κατά τη στιγμή της εισβολής ανθρώπων στη Συνέλευση καθόμασταν στις θέσεις μας , είδα ανθρώπους που φορούσαν μάσκες, δεν ξέρω ποιοι είναι, αλλά ξέρω ότι παρακολούθησα μια κανονική απόπειρα πραξικοπήματος», δηλώνει στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  ο  πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Σέρβων στην ΠΓΔΜ  Ιβάν Στογίλκοβιτς, που βρίσκεται στο κτίριο του Κοινοβουλίου.


Το συγκλονιστικό της δήλωσης τους είναι παρακάτω : «Λόγω της ανάκρουσης του αλβανικού εθνικού ύμνου, η κατάσταση για λίγα λεπτά έγινε πολύ τεταμένη, και όντως κλιμακώθηκε. Δεν είμαι έκπληκτος από την εισβολή στο κοινοβούλιο. Η  αποσταθεροποίηση της ΠΓΔΜ και όλων των Βαλκανίων είναι έτοιμη  από καιρό, και…. κάπου έπρεπε να σκάσει» , δήλωσε ο Στογίλκοβιτς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει πληροφορίες για την αποστολή Σέρβων εθνικιστών (Τσέτνικ)  στην ΠΓΔΜ μαζί με όλα τα «υπάρχοντα τους» για να αντιπαρατεθούν με τους Αλβανούς .

Επίσης  προσθέτει ότι οι περαιτέρω εξελίξεις είναι δύσκολο πλέον να προβλεφθούν .

«Η λογική μου λέει ότι τα νήματα κινούνται σήμερα από τον Πρόεδρο της πΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ. Θα δούμε αν θα τηρηθεί η  λογική. Όποια και αν είναι η απόφασή του, πρέπει να είναι μια σοβαρή εφαρμογή των μέσων του κράτους δικαίου» , δηλώνει  ο Ιβάν Στογίλκοβιτς.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο σκοπιανό κοινοβούλιο ο ίδιος την  βλέπει  ως μια ευκαιρία για τη δημιουργία μιας νέας ισχυρότατης συμμαχίας μεταξύ της Σερβίας και του Σκοπιανού λαού, διότι όπως λέει, οι Σέρβοι και Σκοπιανοί  επηρεάζονται εξίσου από τις εξελίξεις.

«Οι Σέρβοι στην ΠΓΔΜ  έχουν σαφείς απόψεις, στρατηγικός μας στόχος είναι να ρίξουμε την «τυραννική πλατφόρμα» (Αλβανών και αντιπολίτευσης) και να σταματήσουμε την διαδικασία  υλοποίησης μιας «Μεγάλης Αλβανίας». Θα πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την ανίερη συμμαχία  με οποιοδήποτε κόστος. Εάν αυτό δεν συμβεί, οι Σέρβοι στη ΠΓΔΜ  θα δοκιμάσουν  την τύχη των Σέρβων στο Κόσοβο και τα Μετόχια», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Σέρβων στην χώρα Ιβάν Στογίλκοβιτς.




Όπως στα Σκόπια έτσι και στην Αλβανία όμως  έχουμε εκτός όλων των άλλων και την υπόγεια «παρουσία» της  Τουρκίας που σπονσονάρει  τόσο τον Έντι Ράμα όσο και τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, με στόχο  να οργανώσουν εξεγέρσεις και προβοκάτσιες θέλοντας να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα .

Σύμφωνα με σερβικά δημοσιεύματα, η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ βοηθά στην αγορά και προώθηση στην Αλβανία και στο Κοσσυφοπέδιο μεγάλης ποσότητας όπλων, πυρομαχικών και πυραύλων για την προετοιμασία ενός πολέμου με τα Σκόπια και μετά με την Σερβία.

Ο κοινός εχθρός όμως Σέρβων και Σκοπιανών είναι ένας,  ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, ο οποίος στηρίζει αρκετές βαλκανικές ΜΚΟ.




Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία. Χώρες των Βαλκανίων που τελευταία ρέπουν ολοένα περισσότερο προς τον ολοκληρωτισμό.

Το παράλογο όμως της όλης υπόθεσης δεν είναι ότι φοβούνται την αντιπολίτευση, ούτε καν την κατακραυγή των ψηφοφόρων. Κοινός εχθρός είναι πια οι δεκάδες βαλκανικές ΜΚΟ για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα που στηρίζονται οικονομικά από τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

Η εξήγηση είναι μία. Τα σκάνδαλα διαφθοράς και οι πολυάριθμες ανοιχτές ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος προσώπων από όλα τα κόμματα στα Βαλκάνια βρίθουν, με αποτέλεσμα να δημοσιοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά από ανεξάρτητους μη κυβερνητικούς φορείς. Για το λόγο αυτό οι ΜΚΟ βρίσκονται στο στόχαστρο.



( Ο Σκοπιανός πολίτης που κτύπησε τον Αλβανό πολιτικό Τζαφέρι και τον Ζάεφ)

Απώτερος στόχος της νέας τάξης είναι μετά την «κοσοβοποίηση» της ΠΓΔΜ , θα είναι σαφέστατα  οι περιοχές  Νότια Σερβία- Νότια  Βουλγαρία και Δυτική Θράκη καθώς και η οριστική εκδίωξη της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια. Οι εξελίξεις τρέχουν και όλα τα ενδεχόμενα πλέον είναι ανοικτά …και χωρίς έλεγχο.

pentapostagma.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.