Ξεφεύγουν οι Τούρκοι: Προσπάθησαν να εμποδίσουν Έλληνα στρατηγό να πετάξει πάνω από τη νήσο Παναγιά

Με το κρίσιμο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου να πλησιάζει η Άγκυρα συνεχίζει να εντείνει τις προκλήσεις της καθημερινά απέναντι στην Ελλάδα, απειλώντας αυτή τη φορά ελληνικό ελικόπτερο του στρατού που πετούσε πάνω από τη νήσο Παναγιά.

Πιο συγκεκριμένα το πρωί της Μ. Τετάρτης, μέσω ραντάρ από τις τουρκικές ακτές, η Άγκυρα προσπάθησε να απαγορεύσει την πτήση σε ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, το οποίο μάλιστα μετέφερε τον αντιστράτηγο διοικητή ΑΣΔΕΝ, Νίκο Μανωλάκο, πάνω από τη νήσο Παναγιά.
Η Άγκυρα καλούσε το ελληνικό ελικόπτερο, μέσω επίγειου σταθμού ρατνάρ, να εγκαταλείψει την θέση του πάνω από την περιοχή Οινουσών-Παναγιάς, καθώς πετούσε πάνω από τουρκικό εναέριο χώρο.
Οι Έλληνες χειριστές του ελικοπτέρου ενημέρωσαν αμέσως τον διοικητή ΑΣΔΕΝ και συνέχισαν την πτήση τους αγνοώντας τις τουρκικές παρεμβάσεις.
Η Παναγιά είναι το νησί πάνω από το οποίο η τουρκική αεροπορία έχει κάνει τις περισσότερες υπερπτήσεις το τελευταίο 12μηνο, ενώ ο διοικητής ΑΣΔΕΝ ο οποίος επέβαινε στο ελληνικό ελικόπτερο, πραγματοποιούσε επίσκεψη σε φρουρές ακριτικών νησιών, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές για το Πάσχα και να επιθεωρήσει τις μονάδες και τον βαθμό ετοιμότητάς τους.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.