Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Ο Τσακνής και η ΕΡΤ λογόκριναν και την 29η Μαΐου 1453! (Άλωσης της Πόλης )

Το πώς αντιμετώπισε η κρατική τηλεόραση την επέτειο της Άλωσης της Πόλης περιγράφεται από την «Δημοκρατία», η οποία υπό τον τίτλο «Απούσα από την τηλεόραση η 29η Μαΐου» γράφει τα εξής:
«Χθες ήταν 29 Μαΐου. Επέτειος της αποφράδας ημέρας του 1453, όταν έπεσε η Βασιλεύουσα (κάποιοι λένε ότι όσοι την αποκαλούν “Βασιλεύουσα” είναι χουντικοί και χρυσαυγίτες). Έψαξα λοιπόν τα κανάλια να βρω ποιο έχει σχετικό αφιέρωμα για να το
παρακολουθήσω. Από τα ιδιωτικά, βέβαια, δεν είχα απαίτηση. Αυτά δουλεύουνε όλα στον ρυθμό της Μπαχάρ, του Καρανταγίν και του Σουλεϊμάν. Α, ναι, και του “Survivor”… Έψαξα όμως τα δημόσια.
Η μεν ΕΡΤ μας έδειξε ένα ντοκιμαντέρ για τον εθνεγέρτη… Μακρόν, η ΕΡΤ2 το… “Μικρό σπίτι στο λιβάδι” και η ΕΡΤ3 τα δικά της. Κατόπιν αυτού δεν μένει παρά να συγχαρούμε σύσσωμοι τον κ. Τσακνή, διότι επιτέλους και αφού λογόκρινε ό,τι λογόκρινε, έβαλε τη ραδιοτηλεόραση στον ίσιο δρόμο. Τώρα, το ότι με τον ήλιο τα βγάζει, με τον ήλιο τα μπάζει, τι έχει η καημένη η ΕΡΤ και έχει ποσοστά νικοτίνης στην τηλεθέαση, είναι ένα άλλο θέμα».
Μάλλον… πολλά ζητάει η «Δημοκρατία» από τους υπεύθυνους της ΕΡΤ. Σ’ αυτή την τηλεοπτική συχνότητα (η οποία πληρώνεται από όλους τους Έλληνες) θα δεις εκπομπές για τους λαθρομετανάστες, θα δεις να παρελαύνουν εθνομηδενιστές, θα δεις «ενημερωτικές» εκπομπές που αποθεώνουν την κυβέρνηση, δεν θα δεις όμως τίποτα για την 29η Μαΐου 1453.
Δυστυχώς, γι’ αυτούς, η συγκεκριμένη επέτειος δεν έχει «ταξικό πρόσημο» και η μέχρι εσχάτων άμυνα των Υπερασπιστών της Κωνσταντινούπολης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση την ερμηνεία του διαλεκτικού υλισμού και του μαρξισμού-λενινισμού… Αφήστε δε που ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος το ΟΧΙ που είπε στον Μωάμεθ το εννόησε και το τήρησε μέχρι τέλους, με τον Ηρωικό Θάνατό του. Όχι σαν τους σύγχρονους «ηγήτορες» του Έθνους, που σε μόνιμη βάση κατεβάζουν τα παντελόνια τους (χμμ… μήπως ακούγεται ως λίγο… σεξιστική η έκφραση αυτή;) σε ασημαντότητες τύπου Μέρκελ, Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ κ.τ.λ.
Αυτή είναι (και) η ΕΡΤ, η οποία αν και δημόσια τηλεόραση, καταπατά τα συνταγματικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης και την απρόσκοπτη ενημέρωση από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που επιλέγουν ως πολιτική τους επιλογή το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Επομένως, η ασέβειά της στους τελευταίους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας ας μην προξενεί καθόλου εντύπωση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.