Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Προκαλεί πάλι με ανάρτηση ο δήμαρχος των Πομακοχωρίων – Εφαρμόζει πολιτική εξαναγκαστικού εκτουρκισμού για τους πολίτες

Οι βλέψεις της Τουρκίας για τη Θράκη είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες, με την παρουσία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών καθώς και Τούρκων επιχειρηματιών στην περιοχή να αυξάνονται όσο περνούν τα χρόνια.Εξαιτίας της δράσης που έχει στην περιοχή το γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, η μεγαλύτερη μερίδα των πολίτών, αν και είναι Έλληνες με μουσουλμανικό θρήσκευμα, αισθάνονται όλο και πιο πολύ Τούρκοι. Ή τους κάνουν να αισθάνονται Τούρκοι με το ζόρι….

Η τελευταία είναι και η περίπτωση των Πομάκων, οι οποίοι έχουν εκτουρκιστεί με το ζόρι ενώ αποτελούν γηγενές φύλλο της Θράκης. Την πολιτική του εξαναγκαστικού εκτουρκισμού φαίνεται πως συνεχίζει να ακολουθεί και ο Πομάκος δήμαρχος των Πομακοχωρίων, Τζεμίλ Καμπζά, ο οποίο μέσα από μια ανάρτηση του αναφέρεται στην επιτυχημένη γιορτή… Κορανίου που οργανώθηκε από σχολείο της περιοχής.


Μέσα από την ανάρτησή του, έμμεσα, αναφέρεται στην «τουρκική μειονότητα», ενώ δίνει συγχαρητήρια στους διοργανωτές για  τη φετινή εκδήλωση απαγγελίας του Κορανιού από μαθητές των σχολείων. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες ο Αχμέτ Ιμάμ, πρόεδρος του «Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων» και ο Τούρκος πρόξενος επιβράβευσαν κάθε μαθητή που θα διαβάσει απόσπασμα του Κορανίου με ένα… τάμπλετ.

Επιπλέον συνεχίζει τις προκλήσεις απαιτώντας για την πρόσληψη υπαλλήλων στο δήμο του να μιλούν την τουρκική γλώσσα με επίσημα χαρτιά από το πανεπιστήμιο της Άγκυρας.Σας είχαμε ενημερώσει με σχετικό μας άρθρο Νέα πρόκληση: Ο δήμαρχος Μύκης κάνει προσλήψεις με απαραίτητο προσόν την γνώση τουρκικής γλώσσας

Εφαρμόζουν την πολιτική της Τουρκίας στην ελληνική Επικράτεια.

Στην Αθήνα δεν φαίνεται να βλέπει, ούτε να ακούει κανείς και αυτό ίσως το πληρώσουμε ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται