Φορείς σε ΣΥΡΙΖΑ: Μας «εξαπατήσατε», «Μας κοροϊδέψατε» , Κάποτε λέγατε «φύγετε τσογλάνια» -Τώρα ξεπουλάτε τα πάντα

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών και των κοινωνικών φορέων δεν έκρυψαν την οργή και τον εκνευρισμό τους για τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Οι υπουργοί και οι κυβερνητικοί βουλευτές δέχονται σφυροκόπημα για το νέο Μνημόνιο που έφεραν στη Βουλή και σε λίγες ημέρες θα το υπογράψουν. Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων κάνουν λόγο για μία νέα φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή που
έρχεται με τα νέα μέτρα. Ενδεικτικό των διαφωνιών είναι πως κανένας εκπρόσωπος φορέα δεν έχει υπερασπιστεί το πολυνομοσχέδιο ή έστω τα πολυδιαφημισμένα από την κυβέρνηση αντίμετρα.

Με εκφράσεις όπως «Ντρέπεστε;» «Μας εξαπατήσατε», «Μας κοροϊδέψατε», «Τι σχέση έχετε εσείς με την Αριστερά;», οι εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Ενώσεων ελεύθερων επαγγελματιών, δικηγόρων, μηχανικών, ενστόλων και αναπήρων εξέφρασαν την οργή τους για τα όσα ετοιμάζονται να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τους ζήτησαν να θυμηθούν τις δεσμεύσεις τους, οι οποίες ήταν ακριβώς αντίθετες από αυτά που υπογράφουν.

Ενδεικτικό της έντασης που επικράτησε ήταν και το ότι η πρόεδρος της επιτροπής Χαρά Καφαντάρη αναγκάστηκε να διακόψει τους ομιλητές.

ΑΔΕΔΥ: Κάποτε φωνάζατε «φύγετε τσογλάνια» και τώρα ξεπουλάτε τα πάντα

Ο Σταύρος Κουτσιομπέλης της ΑΔΕΔΥ ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθούν τον Γιώργο Κατρούγκαλο, που δεσμευόταν πέρυσι ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις.

«Έγιναν τότε περικοπές στις επικουρικές και στα εφάπαξ, γίνονται και σήμερα μετά την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης», είπε. Παράλληλα, αναφερόμενος στο αφορολόγητο, υπενθύμισε ότι τα κυβερνητικά στελέχη είχαν δεσμευτεί για αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.

«Θέλετε να παραδώσετε σιδηροδέσμια τη χώρα. Απελευθερώνετε τους πλειστηριασμούς για να παρακάμψετε τις αντιδράσεις στα δικαστήρια. Το σύνθημά σας "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" είναι κενό περιεχομένου», υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο κ. Κουτσιομπέλης και πρόσθεσε: «Ξεπουλάτε τα πάντα, αν και στο παρελθόν εσείς φωνάζατε "πουλάτε νερό, πουλάτε λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας να φύγετε τσογλάνια". Καλώ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην καμώνονται ότι εκπροσωπούν τον σοσιαλισμό, να αναμετρηθούν με την ιστορία και να καταψηφίσουν».

ΑΣΑΜΕΑ: Η ασκούμενη πολιτική έχει πλήξει τα άτομα με αναπηρίες

Ο πρόεδρος των ΑΣΑΜΕΑ Κώστας Γαργάλης εξήγησε ότι η ασκούμενη πολιτική έχει πλήξει τα άτομα με αναπηρίες και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις που φορολογούν τα αναπηρικά επιδόματα.

ΔΣΑ: Το νομοσχέδιο είναι «ατύχημα»

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής επεσήμανε προς τους υπουργούς πως δεν πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς για το νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «ατύχημα».

«Είναι απεχθής η ρύθμιση επιβολής εισφορών σε έξοδα ή σε ανύπαρκτα εισοδήματα. Διαφημίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου ως η σωτηρία του ασφαλιστικού και εντός 4 μηνών διαπιστώσατε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και ρίξατε την ευθύνη των νέων μέτρων στους δανειστές. Η εισφοροεπιδρομή του νέου συστήματος οδήγησε σε διακοπή επαγγέλματος 57.000 ελεύθερους επαγγελματίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα. Από ποια στοιχεία αντλείτε αισιοδοξία ότι θα πληρώσει εκείνος που δεν έχει;», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Επιλέχθηκε η χειρότερη λύση. Μια ακόμα αύξηση εισφορών. Δικηγόρος με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 20.000 θα πλήρωνε 4.600 ευρώ με το προηγούμενο σύστημα και τώρα το πάτε 5.600 ευρώ και το 2019 στα 6.600 ευρώ. Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίζουμε φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος κ.ά.».

Στασινός (ΤΕΕ): Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν τα μέτρα δεν έχουν φιλότιμο

Εκ μέρους του ΤΕΕ, ο πρόεδρος Γιώργος Στασινός είπε: «Στην ταινία "Υπάρχει και φιλότιμο" ο Κωνσταντάρας λέει κατά λάθος στους πολίτες "θα σας εξαφανίσουμε". Ακριβώς αυτό αισθάνονται οι πολίτες ότι στοχεύει η κυβέρνηση». Και συμπλήρωσε ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν τα μέτρα «δεν έχουν φιλότιμο, καθώς αναγκάζουν έναν  ελεύθερο επαγγελματία μηχανικό με φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ να πληρώσει 11.900 σε φόρους και εισφορές και να του μείνουν 114 ευρώ τον μήνα. Αυτά προστατεύετε. Αν δεν τα προστατεύατε, τι θα γινόταν; Πάνω από 100.000 επιστήμονες έφυγαν στο εξωτερικό. Το 2015 ήρθε βουλευτική τροπολογία για προστασία των μελών τού "Δεν πληρώνω". Θα φέρετε κάτι αντίστοιχο για τους έντιμους επαγγελματίες που θα κάνουν το άτυπο κίνημα "Δεν έχω να πληρώσω"».

ΓΣΕΕ: Το υπ. Εργασίας διαλύει το συνδικαλιστικό κίνημα

Ο Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ μίλησε για θηριώδη πλεονάσματα, διαρκή λιτότητα και ανεργία. Κατηγόρησε δε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι διαλύει το συνδικαλιστικό κίνημα, απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις και διευκολύνει τον χαρακτηρισμό των απεργιών ως παράνομων.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Φέρνετε περαιτέρω αφαίμαξη εισοδημάτων

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος με σκληρές εκφράσεις είπε από την πλευρά του: «Φέρνετε περαιτέρω αφαίμαξη εισοδημάτων. Κάθε αναπτυξιακή προοπτική καθίσταται προβληματική. Επιβαρύνετε τα μικρομεσαία ιατρεία». Μάλιστα, αναφερόμενος στα αντίμετρα είπε πως «τα αντίμετρα δεν είναι ισχυρό αντιστάθμισμα στην επιβάρυνση που φέρνουν τα μέτρα».

Φωνές της ΠΟΕΣ (ομοσπονδία στρατιωτικών) για τα επιδόματα

Ο Ανέστης Τσουκαράκης της ΠΟΕΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών) έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα επιδόματα και στις αποζημιώσεις των στρατιωτικών, αλλά και στις περικοπές τους και ιδίως εκείνων που βρίσκονται στην παραμεθόριο. Μεταξύ άλλων, είπε πως οι στρατιωτικοί έσπευσαν να συνδράμουν όποτε τους ζητήθηκε και στο προσφυγικό. «Όποτε και με όποιο τρόπο τους ζητήθηκε να φιλοξενήσουν, ταΐσουν, πλύνουν, ξεσκατίσουν, το έκαναν», είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας τις παρατηρήσεις του προεδρείου.

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών: Εχετε εσείς καμία σχέση με την Αριστερά;

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Γρηγόρης Γερακαράκος: «Ντρέπεστε; Κοροϊδέψατε, εξαπατήσατε. Νομοθετείτε ένα έκτρωμα και εξευτελίζετε ένα θεσμό και όσους τον υπηρετούν. Ακούτε κανέναν; Εχετε εσείς καμία σχέση με την Αριστερά και τη διαλεκτική;».

Κορκίδης: Τρία ζήτησαν οι δανειστές και εσείς τα δώσατε όλα

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μίλησε για καταλήστευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τον τρόπο που επιλεκτικά ορίστηκαν οι τουριστικές περιοχές. «Τα μέτρα σας δεν φέρνουν εκσυγχρονισμό», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, που ανέφερε ότι η κατάργηση των Κυριακών είναι εκσυγχρονισμός, για να προσθέσει: «Μας γυρνά στο 1910, όταν καθιερώθηκε η αργία της Κυριακής».

Ο κ. Κορκίδης υποστήριξε ότι αθροιστικά τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο υπερβαίνουν κατά 1,36 δισ. ευρώ τα αντίμετρα. «Τρία ζήτησαν οι δανειστές και εσείς τα δώσατε όλα. Δεν υπογράψατε το κείμενο που σας έδωσαν οι θεσμοί, αλλά το κείμενο που σας έδωσε η τρόικα εσωτερικού. Δώσατε και μια Κυριακή δώρο. Βαφτίσατε αυθαίρετα τις τουριστικές περιοχές από τον Πειραιά έως το Σούνιο. Πήγατε δίπλα από το Ιδρυμα Νιάρχος, τον τουρκικό Αστέρα και γύρω από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Αυτές είναι οι μεγάλες τουριστικές περιοχές; Λυπάμαι πολύ για όλα αυτά. Σας το έδωσαν και το αντιγράψατε. Αυτό που φέρνετε είναι υπαγόρευση».

ΓΣΕΒΕΕ: Ολοκληρώνετε έναν κύκλο βίαιων παρεμβάσεων

Εκ μέρους της ΓΣΕΒΕΕ, ο Γιώργος Καββαθάς είπε πως «ολοκληρώνετε έναν κύκλο βίαιων παρεμβάσεων. Μετά από 7 χρόνια σκληρών πολιτικών λιτότητας, οδεύουμε σε ένα ακόμα κύκλο βίαιων επιβαρύνσεων. Τα νέα μέτρα θα πλήξουν τη ραχοκοκαλιά της παραγωγικής βάσης, προς όφελος μεγάλων επιχειρήσεων, εγχώριων και ξένων».

«Ποιος άνοιξε θέμα Κυριακών που έχει αυτορυθμιστεί;» ρώτησε την κυβέρνηση και συνέχισε: «Εκτελείτε το σχέδιο της κυρίας Λαγκάρντ βήμα-βήμα. Να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου με ποιους είναι για τις Κυριακές. Με την τρόικα του εσωτερικού ή με τους μικρομεσαίους;».

Τέλος, κάλεσε τον υπουργό Οικονομίας να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί ενεργοποιείτε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού;».

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.