«Η Λε Πεν έχει κερδίσει ήδη»! Τρέμει ο Μακρόν…

Με ένα άρθρο-φωτιά, ο αναλυτής της πορτογαλικής εφημερίδας O Publico Ρούι Ταβάρες εκτιμά πως η  Μαρί Λεπέν έχει ήδη βγει νικήτρια των προεδρικών εκλογών στης Γαλλίας, ακόμα και αν τις χάσει.



Όπως τονίζει, η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου έχει ουσιαστικά νικήσει «η ακροδεξιά υποψήφια μπορεί να κερδίσει τις εκλογές—και να τις κερδίσει καθ’ ήν στιγμή τις έχει χάσει. Και δεν αναφέρομαι στην πιθανότητα μίας αναπάντεχης ανατροπής της τελευταίας στιγμής όπως συνέβη όταν ο Τραμπ κέρδισε στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Μία τέτοια ανατροπή δεν αποκλείεται και στις αντίστοιχες γαλλικές εκλογές, όμως δεν είναι τόσο η νίκη για την προεδρία που θα αναδείξει ως νικήτρια της αναμέτρησης τη Λεπέν».

Η Μαρίν Λεπέν δεν χρειάζεται να βγει πρόεδρος για να κερδίσει. Στόχος της είναι να επιβληθεί στην πολιτική ζωή της Γαλλίας τα επόμενα χρόνια. Και γι’ αυτό σαφέστατα διαφέρει το γεγονός να έχει ηττηθεί με διαφορά 80 προς 20%, όπως έχασε ο πατέρας της, από το να κατορθώσει να επιτύχει ένα ποσοστό άνω του 40% όπως σήμερα φαίνεται πολύ πιθανό να συμβεί. Εάν αυτό συμβεί, τότε το Εθνικό Μέτωπο μπορεί, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στην πράξη, να αναδεχθεί η αξιωματική αντιπολίτευση στη Γαλλία», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «η στρατηγική της Λεπέν συνίστατο στο να «αμβλύνει» την εικόνα του Εθνικού Μετώπου, να το «αποδαιμονοποιήσει», όπως λένε στη Γαλλία. Όχι μόνον το κατάφερε αυτό, αλλά παράλληλα της βγήκε κι ένα άλλο κόλπο στο παιχνίδι: η δαιμονοποίηση του Μακρόν».

«Η Λεπέν μπορεί, επίσης, να κερδίσει χάρις σε μία έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Αλλά, για να το πούμε εν συντομία, πολιτικώς έχει κερδίσει ήδη για δεύτερη φορά».

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.