Β.Πούτιν: Τι είπε για κουρδικό κράτος, Τουρκία και εξοπλισμό των Κούρδων (βίντεο)

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΣΤΟΝ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Σε έμμεση αναγνώριση της νομιμότητας των κουρδικών δυνάμεων σε Συρία και Ιράκ και ενός μελλοντικού κουρδικού κράτους προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν από το Πεκίνο καθώς τους θεωρεί «βασικούς συνεργάτες κατά της τρομοκρατίας».


«Οι κουρδικές δυνάμεις συμμετέχουν στην στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του αποκαλούμενου ISIS και είναι μια από τις πιο ετοιμοπόλεμς μονάδες, το θεωρούμε χρήσιμο να διατηρούμε επιχειρησιακές επαφές με αυτούς, τουλάχιστον για να αποφύγουμε πιθανές συγκρούσεις και μια κατάσταση η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για το στρατιωτικό μας προσωπικό».

Ο πρόεδρος Β.Πούτιν όσον αφορά τον εξοπλισμό των Κούρδων από τους Αμερικανούς και για το αν θα δώσουν και οι Ρώσοι οπλικά συστήματα στους Κούρδους προχώρησε σε μια σιβυλλική δήλωση:

«Αντίθετα με άλλες χώρες εμείς δεν ανακοινώνουμε καμία προμήθεια οπλισμού σε κουρδικούς σχηματισμούς αλλά διατηρούμε επιχειρησιακές επαφές με αυτούς» αποδεχόμενος έτσι εμμέσως ότι μπορεί αν τους εξοπλίζουν δεν θα το παραδεχτούν και φυσικά ήδη λαμβάνουν τακτική καθοδήγηση από Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους.

Πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει χρειαστεί να σχοληθούν με τον εξοπλισμό των κουρδικών μονάδων: «Δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να ξεκινήσουμε μια τέτοια εργασία» είπε χαρακτηριστικά.



O N.Tραμπ χθες επιφύλαξε μια «θερμή» υποδοχή στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν προκαλώντας ανησυχίες στην Αθήνα και στον Ελληνισμό αφού στα πλαίσια του διπλωματικού «μασάζ» είπε το αμίμητο «δεν ξεχνούμε την ηρωική προσφορά των Τούρκων στρατιωτών στον πόλεμο της Κορέας».

Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι στρατιώτες στην Κορέα είχαν χαρακτηριστεί από τους χειρότερους και τους λιγότερο ικανούς και γενναίους.

Αυτά ως προς τους συμβολισμούς καθώς ως προς την ουσία ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε επί λέξη «θα ενισχύσουμε τους εμπορικούς μας δεσμούς με την Τουρκία. Η Τουρκία έχει παραγγείλει πολεμικό υλικό και θα φροντίσουμε να το παραλάβει τάχιστα»

Για όσους αναρωτιούνται πρόκειται για τα περιφημα F-35 για τα οποία δεν έχει η ΠΑ τον «ουδετεροποιητή». Συνεπώς η έλευσή τους θα γίνει κανονικά στο τέλος του 2018 και από το 2019 θα δούμε τις πρώτες τους «δοκιμαστικές» πτήσεις πάνω από το Αιγαίο.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολύ απλά εάν δεν υπάρξει θεαματική αλλαγή και άμεσα στην ελληνική εξωτερική και αμυντική πολτική, οι Αμερικανοί ουσιαστικά παραδίδουν το μισό Αιγαίο στους Τούρκους διότι απλούστατα θα επικρατήσει το «δίκαιο των όπλων».

Στην ουσία οι ΗΠΑ πετούν το «μπαλάκι» στην ελληνική πλευρά για να φροντίσει να κινηθεί άμεσα και αυτή σε προμήθεια «τουλάχιστον 30 μαχητικών 5ης γενιάς» όπως είχε δηλώσει και ο πρόεδρος της ΕΚ Β.Λεβέντης, στηρίζοντας σε κάτι τέτοιο τον Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένο, ώστε να υπάρξει μια σχετική εξισορρόπηση δυνάμεων.

Οι Αμερικανοί στο ζήτημα των Κούρδων ήταν κάθετοι. Δεν κάνουν πίσω στον εξοπλισμό τους και φαίνεται πως θα προχωρήσουν στην ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους. Αυτό σημαίνει όμως ότι οι Τούκοι θα ζητήσουν ανταλλάγματα προς... Δυσμάς.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.