Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΙΩΝΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ! Η Πραγματική ΚΑΤΑΓΩΓΗ των ΑΛΒΑΝΩΝ...

H είδηση σοκάρει. Δύο Αυστριακοί ακαδημαϊκοί Στέφεν Σουμάκερ και Γιόακιμ Μάτσιγκερ, βάσει αρχαίων Ιλλυρικών κειμένων που εντόπισαν στα Βαλκάνια, προσπάθησαν να ανακαλύψουν την αληθινή προέλευση και την γλώσσα των Αλβανών.Η επιστημονική τους έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως ουδεμία σχέση έχουν οι Αλβανοί με τους αρχαίους Ιλλύριους, οι οποίοι ναι μεν ήταν ένας λαός που έζησε στο δυτικό μέρος της Χερσονήσου του Αίμου, αλλά ο απειροελάχιστος αριθμός κοινών λέξεων με τα αλβανικά, αποδεικνύει πως ουδεμία σχέση έχουν με τους σύγχρονους αλβανούς.Αντίθετα η βάση των Αλβανών είναι οι Γκέγκηδες, οι οποίοι είναι εγκαταστημένοι στα βόρεια της Αλβανίας και ξεχωρίζουν από τα άλλα αλβανικά φύλα όπως είναι οι Λιάπηδες και οι Τόσκηδες.

Ως προς τη θρησκεία τους, επί το πλείστον είναι μουσουλμάνοι και σ'ένα πολύ μεγάλο ποσοστό χριστιανοί καθολικοί, πλην όμως με πολύ χαμηλή θρησκευτική συνείδηση μεταξύ των δογμάτων. Χαρακτηριστική επ΄ αυτού είναι η δημώδης παροιμία που αναφέρεται στην θρησκεία: Εκεί που βρίσκεται το σπαθί βρίσκεται και η πίστη ( Ku është shpata është besa).

Αντίθετα Ιλλύριοι (άρα μακρινότατοι ξάδελφοι των Ελλήνων) είναι οι Τόσκηδες. Απαντώνται στην Κεντρική και Νότια Αλβανία και είναι μουσουλμάνοι ή χριστιανοί ορθόδοξοι. Τα ήθη και τα έθιμά τους είναι όμοια με τα ελληνικά. Είναι σχετικά κοντοί, μιλούν την τοσκική διάλεκτο της αλβανικής γλώσσας, η οποία έχει θεσμοθετηθεί ως η επίσημη γλώσσα της Αλβανίας, είναι λιγότερο εκδηλωτικοί, ενώ οι περισσότεροι απ` αυτούς ασχολούνται με την πολιτική, τις επιστήμες και τα γράμματα. Οι Τόσκηδες θεωρούν τους Γκέγκηδες ως τραχείς, πρωτόγονους, ασυμβίβαστους και ευέξαπτους, που δεν δέχονται εύκολα τους καταναγκασμούς και τις συνθήκες έλλειψης ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...