ΤΑ «ΠΕΤΑΞΑΝ» ΟΛΑ ΤΑ «ΚΑΜΑΡΙΑ» ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!- ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΤΕΡΟΥΔΩΝ & ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΩΝ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΩΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΣΠΟΝΣΟΡΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ!- «ΕΛΑ ΚΑΛΕΕΕ…!!!» (ΔΕΙΤΕ LIVE)

Για μια ακόμα χρονιά, τη δωδέκατη συνεχόμενη, η πολύχρωμη γιορτή του Athens Pride, πραγματοποιείται στην Αθήνα, για πρώτη φορά, όμως, στην «καρδιά της πόλης», στην πλατεία Συντάγματος. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν φυσικά την πολύχρωμη πορεία των εκπροσώπων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά και μια σειρά από εκδηλώσεις καλλιτεχνών που δέχτηκαν να συμμετέχουν και φέτος στη γιορτή.

Από τις 12.00 το μεσημέρι, οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μεταξύ αυτών, των ΛΟΑΤΚΙ ΑΜΕΑ, η Atlas, που υποστηρίζει ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες, οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», η ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ άνω των 50 χρονών, «Περήφανοι Πρεσβύτεροι» (Proud Seniors) και πολλές άλλες, βρίσκονται στα περίπτερά τους, με έντυπο υλικό και δώρα, συνομιλώντας με τους επισκέπτες και τους περαστικούς για το δικαίωμα των ανθρώπων στον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ελευθερία της έκφρασης, τον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό, κλπ.


Το «παρών» δίνουν πολιτικές ομάδες και κόμματα, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η Φιλελεύθερη Συμμαχία και το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, Ελλάδας. Επίσης, το «Pride» στηρίζουν με την παρουσία τους φοιτητικοί σύλλογοι, όπως από τη Νομική Αθηνών, αλλά και οι αστυνομικοί.

Ήρθαμε εδώ για να στηρίξουμε τους ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικούς οι οποίοι βιώνουν την καταπίεση

O εκπρόσωπος των αστυνομικών ανέφερε: «Ήρθαμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε κάθε μορφή ρατσισμού. Δεν ήρθαμε για να ξεπλύνουμε θερμούς. Ήρθαμε εδώ για να στηρίξουμε τους ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικούς οι οποίοι βιώνουν την καταπίεση». Δείτε το βίντεο:



Ουρές κόσμου περιμένουν να βαφτούν με τα χρώματα του ουράνιου τόξου -σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας- με τη «ζωγραφική προσώπου» (face painting). Πιο δίπλα, άλλοι τυπώνουν πλακάτ, μπλουζάκια και τσάντες με φράσεις, όπως «Ούτε αγόρι, ούτε κορίτσι απλώς άνθρωπος», «Δεν είναι μια φάση», «Είμαι γκέι και σας καίει». Ετοιμάζονται για την καθιερωμένη παρέλαση του Athens Pride που θα ξεκινήσει στις 19.00.




Το φετινό σύνθημα του «Pride», «Θέμα Παιδείας», «αναδεικνύει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα. Ο όρος «παιδεία» «εμπεριέχει, με την ευρύτερή του έννοια, τη σχολική εκπαίδευση, την αγωγή, τη δια βίου μάθηση και τον εκπαιδευτικό πολιτισμό μιας κοινωνίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της ελευθερίας και της δημοκρατίας

«Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Υπερασπίζεται το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και καταδικάζει κάθε διάκριση. Ήδη από το 2011 θέσαμε το Athens Pride υπό την αιγίδα του δήμου -είχα αναλάβει αυτή τη δέσμευση προεκλογικώς- και είμαι υπερήφανος που από τότε, κάθε χρονιά, κηρύσσω την έναρξή του» αναφέρει σε δήλωσή του με αφορμή του Athens Pride 2017, o δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
«Φέτος κάνουμε ένα ακόμη, πιο συμβολικό, βήμα: με χαρά ικανοποιούμε το αίτημα και το Athens Pride 2017 πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Αθήνας και της χώρας, στο Σύνταγμα. Στέλνουμε σαφές και αποφασιστικό μήνυμα ότι ο σεβασμός στον διπλανό μας και τα δικαιώματά του είναι ζήτημα παιδείας, όπως πολύ σωστά επισημαίνει το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης, αλλά και ζήτημα πολιτισμού και εκπαίδευσης. Το μέτωπο αντίθεσής μας με τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία -που ευνοείται και από την άγνοια- είναι διαρκές και συστηματικό», επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Δείτε και: Athens Gay Pride στο Σύνταγμα: «Γιατί πρέπει να το δείξουμε ότι είμαστε περήφανοι;» – Αντιδράσεις από την GAY κοινότητα για την «Παρέλαση Υπερηφάνειας»

Τζανακόπουλος:»Ανοιχτά, Δυνατά, Περήφανα»
«»Ανοιχτά, Δυνατά, Περήφανα». Απέναντι στις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και τον συντηρητισμό» αναφέρει σε μήνυμά του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και σημειώνει: «Στην Ελλάδα του 2017, η Πολιτεία κάνει επιτέλους τα απαραίτητα βήματα, τόσο για την #LGBTQκοινότητα αλλά με επίδραση και πέραν αυτής. Mέτρα όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση μιας πολιτείας που θέλει να μεριμνά για την ισονομία και την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Και αυτό είναι θεμελιώδες σε μια σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα. Συνεχίζουμε».
makeleio






Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.