Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Tα πρώτα βίντεο από τις πολεμικές προετοιμασίες της «Σλαβικής Αδελφότητας» – Σλάβοι: «Θάνατος στους Αλβανούς» – Στα πρόθυρα εσωτερικής εξέγερσης η ΠΓΔΜ και σε πολεμική έγερση τα Βαλκάνια

Αλβανικός Τύπος : Η Σλαβική αδελφότητα απειλεί με πόλεμο τους Αλβανούς των Βαλκανίων- Σε πολεμική έγερση τα Βαλκάνια
Η κατάσταση εκτραχύνεται ταχύτατα όχι μόνο στην Μέση Ανατολή με επίκεντρο το Κατάρ το οποίο επιλέχτηκε ως ο «αποδιοπομπαίος τράγος» σε σχέση με την χρηματοδότηση του ISIS , αλλά και στα Βαλκάνια με πόλεμο δηλώσεων Αλβανών και Σλάβων που «βρωμάνε» σύγκρουση.Στα Σκόπια χθες στο κέντρο της πόλης οπαδοί σκοπιανής αμάδας χάντμπολ  συγκρούστηκαν με οπαδούς  αλβανικής ομάδας με την κατάσταση να αρχίζει να ξεφεύγει από τα στενά μιας οπαδικής αντιπαράθεσης .Οι Σκοπιανοί φίλαθλοι φώναζαν με  κραυγές «θανάτωση και  τιμωρία στους Αλβανούς» , ενδεικτικού του πολωμένου κλίματος που επικρατεί και το οποίο θα πυροδοτήσει  καταστάσεις σκληρών εθνοτικών εντάσεων.

Το αλβανικό κυβερνητικό κόμμα BESA  καταδικάζει αυτή την ρητορική των Σκοπιανών  χούλιγκαν και ζήτησε από  τις αρχές να εξετάσουν την υπόθεση που μυρίζει «σλαβικό σοβινισμό» διότι θα υπάρξουν αντίποινα.

 Η ρητορική μίσους εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια των εορτασμών των οπαδών της ομάδας Βαρντάσκας  με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του πρωταθλητή του Ευρωπαϊκού χάντμπολ, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο βαθιά είναι ριζωμένο το  μίσος μεταξύ των Σκοπιανών, αναφέρει αλβανικό ΜΜΕ . Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ρητορική μίσους δεν έχει  καταδικαστεί από οποιοδήποτε Σκοπιανό  κόμμα, ενώ οι Αλβανοί φέρονται προσβεβλημένοι από το γεγονός, καταλήγει το άρθρο .

Υπενθυμίζουμε ότι η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ξεκίνησε από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι ανάμεσα στο Ερυθρό Αστέρα και την Δυναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία, και αποτελεί πιστό παράδειγμα….το πως σκέπτονται στα Βαλκάνια οι λαοί που κατοικούν εδώ.


Την ίδια στιγμή ολόκληρος ο αλβανικός τύπος αναφέρει ότι ο στρατός της Σερβίας θα λάβει μέρος σε τριμερή στρατιωτική άσκηση «σλαβική Αδελφότητα  2017,» η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 15 Ιουνίου με την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων η οποία αποτελεί, κατά τους ίδιους  προοίμιο πολέμου Σλάβων και Αλβανών στην περιοχή.

Η άσκηση «Σλαβική αδελφότητα» έχει σενάρια ταχύτατης μετακίνησης αερομεταφερόμενων δυνάμεων σε περιοχή που είναι σε «κρίση» με την χρήση δυνάμεων αλεξιπτωτιστών μαζί με όλο τον εξοπλισμό τους , καταρρίχηση με σχοινί από το ελικόπτερο επίλεκτων κομάντος με πυρά  κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας , κάτι που αποτελεί ενδεικτικό των προθέσεων Μόσχας και Βελιγραδίου για την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου  και υπό προϋποθέσεις στην ΠΓΔΜ.

Η στρατιωτική συνεργασία Ρώσων , Λευκορώσων και Σέρβων στην άσκηση «Σλαβική αδελφότητα» αντιπροσωπεύει τις πραγματικές προθέσεις του σλαβικού στοιχείου που δεν πρόκειται να επιτρέψει σε καμία περίπτωση την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» .

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, η τριμερής άσκηση «Σλαβική αδελφοσύνη» διεξήχθη στη Σερβία ενώ φέτος πραγματοποιείται στην Λευκορωσία , μακριά από τα «μάτια της δύσης».

Όποιος νομίζει ότι με την ανάδειξη στην εξουσία της κυβέρνησης Ζάεφ , τελείωσαν όλα τα προβλήματα σταθερότητας στην ΠΓΔΜ , πλανάται οικτρά.

Οι Σλάβοι και οι βουλγαρογενείς Σκοπιανοί «βράζουν» στην κυριολεξία , και με την παραμικρή αφορμή θα εξεγερθούν κατά της κυβέρνησης, συμπαρασύροντας ενδεχομένως και ολόκληρα τα Βαλκάνια σε μια πιθανή πολεμική διένεξη.

Η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι το τελευταίο σχέδιο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και το πιο σοβαρό, μόνο που τώρα υπάρχει η Ρωσία και ο Πούτιν , οι οποίοι δεν αστειεύονται .

Το σχέδιο όμως  ΝΑΤΟ και ΗΠΑ έχει ξεκινήσει από το Κοσσυφοπέδιο και ήδη  είναι σε εξέλιξη.

Η ΠΓΔΜ  είναι μια χώρα όπου η αποφασιστικότητα της Ουάσινγκτον να παραμείνει κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια έχει αρχίσει να φέρνει στην επιφάνεια το φόβο της  «Μεγάλης Αλβανίας» αυξάνοντας την ένταση , εκτιμά ο Μάρκος  Παπαδόπουλος, εκδότης του  γνωστού περιοδικού «policy  First» που βγαίνει δύο φορές το μήνα και ασχολείται με τα θέματα του Βρετανικού Κοινοβουλίου στην Μόσχα.

Σε ένα σχόλιο του για την ιστοσελίδα RT ο Παπαδόπουλος είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν σημαντικό ρόλο στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ενώ η διαδικασία αυτή  αποτέλεσε  προηγούμενο για τις μελλοντικές επεμβάσεις  των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία.
Πρόσθεσε δε ότι η Κροατία, η Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο ήταν η «δικαιολογία» για στρατιωτική παρέμβασης της Δύσης, η οποία το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει συνεχώς την αμερικανική παγκόσμια ηγεμονία.

Ο Έλληνας που γεννήθηκε και ζει στην Ρωσία ομιλεί για «αποικισμό των Βαλκανίων».

«Η  Ουάσιγκτον, βοηθώντας να διαλυθεί  η Γιουγκοσλαβία όχι μόνο ελέγχει τις χώρες της περιοχής  αλλά και στην καλύτερη περίπτωση «διατηρεί» την Ρωσία έξω από τα Βαλκάνια, ή στη χειρότερη περίπτωση  περιορίζει τις επιπτώσεις της παρουσίας της  στην περιοχή (η Ρωσία έχει παραδοσιακά στενές σχέσεις της περιοχής με βάση την εθνότητα και την Ορθόδοξη πίστη).

Η παρουσία των ΗΠΑ στα Βαλκάνια  μας παρέχει  φορείς χάραξης πολιτικής  επεκτείνοντας την επιρροή  με την στρατιωτική βάση Bondsteel στο Κοσσυφοπέδιο»,  δήλωσε ο Παπαδόπουλος  υπενθυμίζοντας ότι η βάση  είναι μία από τις μεγαλύτερες βάσεις  των ΗΠΑ στο εξωτερικό η οποία μπορεί  να φιλοξενήσει  7.000 στρατιώτες.

Επιπλέον, το Κοσσυφοπέδιο, η Κροατία και η Βοσνία, όλοι σύμμαχοι των ΗΠΑ συνεισφέρουν στην  διαδικασία εποικισμού των Βαλκανίων, η οποία  δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Οι Αλβανοί βλέπουν το όνειρο τους για την «Μεγάλη Αλβανία» να μεγαλώνει και να είναι πραγματοποιήσιμο για αυτό και από εδώ και στο εξής τα γεγονότα θα «τρέχουν» με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...