TΡΟΜΟΣ στο ΝΑΤΟ! Η Ρωσία ενισχύει τις στρατιωτικές της βάσεις…

Σε ενίσχυση των στρατιωτικών της βάσεων σε Τατζικιστάν και την Κιργιζία προχωρά η Ρωσία, με στόχο, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, να αποτραπεί η επέλαση των τρομοκρατών.



«Είμαστε ανήσυχοι για την αυξανόμενη παρουσία μαχητών της Daesh/ISIS στο Αφγανιστάν, των οποίων ο αριθμός ξεπερνά τα 3.500. Η συνεχιζόμενη προσπάθεια της τρομοκρατικής οργάνωσης για την ίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια του Αφγανιστάν και των γειτόνων του», είπε χαρακτηριστικά ο Σόιγκου.

Το Τατζικιστάν είναι η 201η στρατιωτική βάση της Ρωσίας και αποτελεί ένα σημαντικό προστάτη της περιοχής με 7.500 στρατιώτες.

Η Ρωσία σκοπεύει να προμηθεύσει τις βάσεις με σύγχρονα όπλα και όπως αποκάλυψε ο Σόιγκου, «οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στο Τατζικιστάν και το Κιργιζιστάν είναι εγγυητές της περιφερειακής σταθερότητας. Μαζί με τους συμμάχους μας ενισχύουμε την ικανότητά τους για μάχη, η οποία με τη σειρά τους εξασφαλίζουν την ασφάλεια των πρωτευουσών  Dushanbe και Bishkek. «Εάν η συλλογική Δύση δεν μπορέσει να αφήσει πίσω τις διαφορές της και να αποτελέσει ένα κοινό μέτωπο ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία, ίσως η συλλογική Ανατολή θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά αυτή».

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.