H. Κασιδιάρης στο Μετρόπολις 95,5 για ενεργειακά κοιτάσματα, λαθρομεταναστευτικό και πολιτικές εξελίξεις - ΗΧΗΤΙΚΟ

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Παρέμβαση» με τον Κώστα Παπαζαφειρίου φιλοξενήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής σχολίασε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.
Αναλυτικά όσα είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης για:
- τον χαρακτηρισμό «εκτός συνταγματικού τόξου» που συνοδεύει τη Χρυσή Αυγή: «Αυτή είναι μια έμπνευση του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος εκτός από τον όρο συνταγματικό τόξο, έχει εμπνευστεί
και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, έναν νόμο για να καθαρίζουν όσοι πολιτικοί και υπουργοί έχουν ληστέψει δημόσιο χρήμα. Εμείς είμαστε εκτός αυτής της κατάστασης, που επί δεκαετίες έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη χώρα και έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό στη σημερινή δεινή του θέση. Εγώ την αποκαλώ αντισυνταγματικό τόξο γιατί έχουν καταλύσει επανειλημμένως το Σύνταγμα και με τα μνημόνια και με τις κάθε είδους ασυλίες τους ακόμα και με τη δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής».


- το τι συμβαίνει με τη δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής: «Έχετε δει ποτέ δικαστήριο να κρατά 3 χρόνια και να θέλει άλλα 3 για να ολοκληρωθεί; Αυτό έχει στηθεί με στόχο να είμαστε σε μια διαρκή ομηρία, να μην έχουμε χρηματοδότηση γιατί όταν δεν παίρνουμε φράγκο από το ελληνικό δημόσιο δε γίνεται να κάνουμε το κοινωνικό έργο που κάναμε παλιότερα. Καταργήσανε το τεκμήριο της αθωότητας. Το 2014 ψηφίσανε έναν «φωτογραφικό» νόμο για να χτυπήσουν τη Χρυσή Αυγή που έλεγε ότι αν κατηγορείσαι για το συγκεκριμένο αδίκημα, τότε δε λαμβάνεις κρατική χρηματοδότηση, την ίδια ώρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστάνε πάνω από 300-400 εκατομμύρια ευρώ. Αν εμείς έρθουμε στα πράγματα, αυτά τα χρήματα δε θα τα ξεχάσουμε. Αυτό τους προβληματίζει. Θα τους πούμε τι χρωστάτε, ξεπληρώστε. Αν δεν έχουν όμως, θα τους πάρουμε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία τους. Θα πάνε φυλακή όλοι όσοι υπέγραψαν αυτές τις συμβάσεις, και τραπεζίτες και κομματικά στελέχη. Αυτοί θα έχουν το πρόβλημα. Άκουγα τον Τόσκα που έλεγε "το Καναντέρ κοστίζει 30 εκατομμύρια ευρώ. Γι αυτό δεν μπορούμε να έχουμε αεροσκάφη για να σβήνουμε τις φωτιές". Δεκαπέντε Καναντέρ θα είχαμε αν ξεπλήρωναν τα χρέη τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει αυτό το σύστημα διότι είχαν πει ότι με την ψήφιση του μνημονίου θα περνούσαν νόμο για να μειώσουν το ακατάσχετο της κρατικής χρηματοδότησης και μετά από 10 μέρες τον αλλάξανε. Πράγμα που σημαίνει ότι τα κόμματα που χρωστάνε εξακολουθούν να παίρνουν λεφτά και δεν τους τα κατάσχει το ελληνικό δημόσιο σε αντίθεση με τον πολίτη που αν χρωστάει 50 ευρώ του κάνουν κατάσχεση το αυτοκίνητο, το σπίτι».
- τα χρέη των ΜΜΕ ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ που πέρασαν στα χέρια Μαρινάκη και Σαββίδη και δημιούργησαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες τους: «Αν θυμάστε, είχε γίνει μια εξεταστική επιτροπή για τα συγκεκριμένα δάνεια, όπου είχαμε «τραβήξει το αυτί» όσων είχαν έρθει, οι Μπόμπολες, οι Ψυχάρηδες. Σε αντίθεση με το πόρισμα της Χρυσής Αυγής που ζητούσε τις ποινικές ευθύνες όλων αυτών, η εξεταστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δε φταίει κανείς και όλα ήταν καλώς καμωμένα. Γιατί το παιχνίδι ήταν στημένο εξ' αρχής. Έρχεται ο Σαββίδης που έχει συμφωνία με την κυβέρνηση, του κάνανε ειδικό νόμο να σβήσουν τα χρέη του, έρχεται ο Μαρινάκης που έχει συμφωνία και προωθεί η ΝΔ μέσω των εντύπων που διευθύνει και γι αυτό τη βλέπετε "στα κάγκελα" για τις υποθέσεις του. Μπαίνουν αυτοί οι νέοι παίκτες στο παιχνίδι και παίρνουν τα παλιά εκδοτικά συγκροτήματα για να διαιωνίζεται αυτό το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφοράς. Με νέους πρωταγωνιστές αλλά το παλιό πολιτικό σύστημα να παραμένει ενεργό».
- τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ του συγκροτήματος Μαρινάκη με την κυβέρνηση που δείχνει ότι ο κ. Μαρινάκης εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΝΔ: «Το τι εξυπηρετεί ο κάθε επιχειρηματίας ή μάλλον ποιο κόμμα εξυπηρετεί τον κάθε επιχειρηματία γιατί αυτός δεν είναι ιδεολόγος Νεοδημοκράτης. Όπως θυμάστε, είχε στηρίξει τη Δούρου το 2014, έσπασε η συμφωνία και τώρα στηρίζει τη ΝΔ. Οσο στα ΜΜΕ κυριαρχούν άνθρωποι του χρήματος, τόσο το παιχνίδι της ενημέρωσης όσο και της πολιτικής στην Ελλάδα θα είναι στημένο. Πότε όλα αυτά τα συγκροτήματα, ανεξαρτήτως σε ποιους ανήκουν, έπαιξαν μια δήλωση της Χρυσής Αυγής; Πότε κάλεσαν έναν εκπρόσωπο του κόμματός μας; Ποτέ!»
- γιατί τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι απολύτως εξαρτημένα από τα δημόσια ταμεία ενώ στο εξωτερικό ακολουθούν άλλη τακτική την ώρα που εκεί παίζονται πολύ μεγαλύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα: «Θα σας πω ένα παράδειγμα. κάποια στιγμή έφερα στο φως συνομιλίες που αποδείκνυαν ότι η τότε κυβέρνηση Σαμαρά έχει καταλύσει το Σύνταγμα και έχει στήσει, μέσω δικαστικών κύκλων που έλεγχε, τη δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής. Αν ήμασταν ακόμα και στην πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου, τότε θα πήγαιναν φυλακή ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Δικαιοσύνης κλπ. Εδώ στην Ελλάδα βγήκε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έβγαλε ένα διάταγμα και απείλησε όποιον εκλεγμένο βουλευτή κάνει τέτοιες αποκαλύψεις, θα τον κλείνει πάραυτα στη φυλακή όπου εγώ πήγα για έναν χρόνο. Η δικαιοσύνη έχει υποχρέωση να κλείνει στη φυλακή αυτόν που παρανομεί. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε ανακαλύψει ότι αν είσαι πολιτικό πρόσωπο, πρέπει να δώσει η Βουλή εντολή για να διωχθείς. Όλη αυτή η διαδικασία είναι στημένη και έχει στόχο να βγάζει καθαρούς όλους αυτούς που έχουν κατακλέψει το δημόσιο χρήμα. Είναι μια κοινή συμφωνία όλων των πολιτικών. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, όντας στο "κόλπο" κάνει και αυτός εξεταστικές επιτροπές λέγοντας πως υπάρχει καμιά ευθύνη σε πολιτικό πρόσωπο. Στο έγκλημα που έγινε στον τομέα της υγείας που πήρανε τα 12 εκατομμύρια ληγμένα εμβόλια και τα πετάξανε και φάγανε τις μίζες και τα λεφτά, έστησαν κι εκεί εξεταστική ώστε να υπάρχει έγκυρη απόφαση της Βουλής ότι δεν υπάρχει κανένα αδίκημα».
- τις συχνές αποφυλακίσεις στην Ελλάδα για λόγους υγείας: «Για να εκτίσεις στην Ελλάδα μια ποινή, πρέπει να μην ανήκεις στο πολιτικό σύστημα. Αν ανήκεις, δεν την εκτίεις. Προκύπτουν διάφορες διαδικασίες που σε στέλνουν στο σπίτι σου».
- το αν οι πολλές φωτιές στη Ζάκυνθο στην πλευρά του Ιονίου είναι στοχευμένες λόγω αποψίλωσης ορισμένων περιοχών για την κατασκευή αγωγού: «Είναι φανερό ότι πολλές από αυτές τις πυρκαγιές είναι εμπρησμοί καθώς σκάνε 30 εστίες ταυτόχρονα. Αλλά αυτό που παρατήρησα ιδίοις όμμασι αφού ήμουν στα μέτωπα της Ανατολικής Αττικής και ήμασταν με ομάδες για να συνδράμουμε όσο μπορούσαμε, είναι ότι η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος που έκανε τον σχεδιασμό δεν αποτελείται από σοβαρούς ανθρώπους. Υπήρχε απόλυτη έλλειψη συντονισμού, όσοι ήταν μέσα στις εστίες μάτωναν κυριολεκτικά και εδώ ευθύνεται το κομματικό κράτος όπου μια κυβέρνηση βάζει τους δικούς της που μπορεί να είναι για τα πανηγύρια, να μην έχουν συμμετάσχει ποτέ στον σχεδιασμό αντιμετώπισης πυρκαγιάς και καταλήξαμε στο σημείο μια φωτιά που μπορούσε να ελεγχθεί αν υπήρχαν εναέρια μέσα, για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων να αφήνεται να κάψει χιλιάδες στρέμματα γης. Σε τέτοιες καταστάσεις, θέλεις και έναν άνθρωπο που να έχει μια εμπειρία πολλών ετών και να μπορεί να επιτηρεί, δίνοντας λύσεις. Όταν η εκάστοτε κυβέρνηση δεν κοιτάει αν αυτοί οι άνθρωποι είναι επιχειρησιακοί, είχαν φάει την καριέρα τους σε γραφεία και δεν έχουν έρθει αντιμέτωποι με τέτοιου είδους καταστάσεις, ασφαλώς θα προκύψει πρόβλημα.Σε ότι αφορά το τεράστιο θέμα των κοιτασμάτων, κάνω ερωτήσεις στη Βουλή και δε μου απαντάνε».
- το θέμα των λαθρομεταναστών: «Δηλώνεις Πακιστανός ή Σύριος και σώθηκες. Αυτό που λένε πρόσφυγες πολέμου είναι παραμύθι. Όλοι αυτοί έχουν τα ίδια προνόμια, αρκεί να μην είσαι Έλληνας. Άμα δηλώσεις Έλληνας, σου στέλνουν εφορίες, σε τσακίσανε, δεν έχεις ελπίδα. Αν δηλώσεις ξένος σ' αυτή τη χώρα που υπάρχει ρατσισμός σε βάρος των Ελλήνων, έχεις καθαρίσει. Έχεις πάρει σπίτι, σου έχουν όλες τις ανέσεις, σου έχουν δώσει όλες τις φοροαπαλλαγές. Δεν υπάρχει μέλλον για τον Έλληνα σε αυτή τη χώρα. Αυτό είναι το σχέδιο του συστήματος, σαν να λέει στους νέους "σηκωθείτε και φύγετε, δε σας θέλουμε". Ταυτοχρόνως ακούσαμε και τα λόγια αυτής που παριστάνει την υπουργό, της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, "ελάτε όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα, να ανοίξουν τα σύνορα". Να τη βάλουμε σε μια βραχονησίδα βράδυ, να τη βλέπουν, να τρομοκρατούνται και να γυρνάνε στα παράλια της Μικράς Ασίας».
- την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Ελλάδας και τις έρευνες στην Κρήτη: «Αυτή είναι η δουλειά από το 1970. Βλέπουμε έρευνες αλλά όχι γεωτρύπανο. Κοιτάω τον χάρτη που έχει δώσει το υπουργείο και μιλάνε για τα δυτικά της Κρήτης και όχι στα νότια και ανατολικά που είναι η προέκταση των κοιτασμάτων όπου κάνει γεωτρήσεις η Κύπρος και το Ισραήλ και βγάζουν φυσικό αέριο. Αυτό γίνεται γιατί δεν είμαστε ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα αλλιώς θα ξεκινούσαμε γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης και θα βγάζαμε πολλά λεφτά από αυτή τη διαδικασία. Αυτά τα γνωρίζουν και οι πέτρες, οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί τα έχουν υπολογίσει εδώ και δεκαετίες αυτά τα ζητήματα. Γι αυτό και έχει επιβληθεί το μνημόνιο στην Ελλάδα καθώς έχουν μετρηθεί τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας. Τότε μας λέγανε συνωμοσιολόγους και τώρα τα βλέπουνε. Ότι περιμένουν την απόλυτη υποθήκευση όλων των πόρων της ελληνικής οικονομίας και θα έρθουν στο τέλος οι Γερμανοί και θα πουν "χρωστάς; Δεν πειράζει, φέρε τα πετρέλαια". Ο εντοπισμός των κοιτασμάτων γίνεται και δορυφορικά. Οι εταιρίες θα πάρουν πολλά λεφτά όταν μπει και το γεωτρύπανο. Το θέμα είναι ότι θα φτάσουν οι εταιρίες να πάρουν τη μερίδα του λέοντος γιατί το ελληνικό κράτος θα φαίνεται να είναι χρεωμένο με ένα παράνομο και εν πολλοίς πλαστό χρέος».
- τις επενδύσεις που περιμένει η κυβέρνηση από τη Γαλλία και τον Εμανουέλ Μακρόν που τον έβγαλαν οι Ροτσιλντ που μεσολάβησαν για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές: «Αν υπήρχε μια σοβαρή κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής, με έναν νόμο θα βάζαμε φορολογικό πλαίσιο στο 10% και ο νόμος αυτός δε θα μπορούσε να αλλάξει για τα επόμενα 50 χρόνια. Έτσι θα μπορούσαν να επενδύσουν άνετα όλοι οι επενδυτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν θέλει ανάπτυξη, όπως και ο Σαμαράς που έφερνε τη L'Oreal και κάνανε συσκέψεις. Η συγκεκριμένη εταιρία είναι το επιχείρημα του Αδωνι Γεωργιάδη στην εξεταστική επιτροπή ότι μέσω των χρημάτων της πλήρωνε τους συμβούλους, δηλαδή τα κομματόσκυλα που διόριζε στο υπουργείο. Ότι δεν ήταν δηλαδή κρατικά λεφτά αλλά τα λεφτά των επενδυτών. Ολη αυτή η δουλεία γίνεται για να βολευτούν όλοι όσοι απαρτίζουν το πολιτικό σύστημα, κανένα μέλλον δεν υπάρχει για την ελληνική οικονομία.
Όσο για τους Ρότσιλντ, που επιβάλλανε τον Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας και έχει όλη την εκτίμηση του πολιτικού συστήματος, η εταιρία τους είναι αυτή που έναντι αδράς αμοιβής έπαιξε αυτό το παιχνίδι για τη δήθεν έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Θυμηθείτε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά για τον Στουρνάρα ότι θα τον πετάξουν έξω με τις κλωτσιές και τελικά παραμένει ο βασιλιάς της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί παρά ένα βρώμικο ανθελληνικό πολιτικό σύστημα που συντηρεί την άθλια πολιτική κατάσταση της πατρίδας μας. Ο μοναδικός του αντίπαλος είναι η Χρυσή Αυγή που δέχεται τον συνολικό πόλεμο όλου του κατεστημένου. Είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τεμενάδες στους Γάλλους επενδυτές, λεφτά σαν χώρα δεν πρόκειται να δούμε. Ξεπουλήσανε τα αεροδρόμια στους Γερμανούς, τα πήρε η Fraport και δεν πλήρωσε. Όποιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν έχουν φαλιρίσει και βγάζουν λεφτά, τις παίρνουν οι ξένοι. Και όχι μόνο δεν τις αναβαθμίζουν, όχι μόνο κρατάν τις παλιές υποδομές αλλά και δεν πληρώνουνε για την αγορά».
- την πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών την άνοιξη του 2018 ενόψει των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων σε μισθούς και συντάξεις στις αρχές του 2019: «Αυτό το σενάριο το διακινεί το γραφείο του Μητσοτάκη και το κάνει για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Εδώ και δύο χρόνια τους λέει "έρχονται εκλογές" και μέχρι να γίνουν θα του λακήσουν όλοι. Να ξέρετε ότι και να φτάσουν οι Τούρκοι μέχρι τη Λαμία, ο Τσίπρας δεν πρόκειται να το κουνήσει από την καρέκλα του ούτε με γερανό πριν το τέλος της τετραετίας και θα το κάνει αφού γίνουν οι εκλογές και τις χάσει. Ο Καμμένος είναι ακόμα πιο ζόρικος».
metrosport.gr

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.