Eξέγερση των Αστών με δεκάδες νεκρούς στην Αθήνα προβλέπει έκθεση μυστικής υπηρεσίας Εκρηκτικό κοκτέηλ τα 150 δις κόκκινα δάνεια και το αμεταρρύθμιστο κράτος

Πασίγνωστη μυστική υπηρεσία αναλύοντας τα δεδομένα που έχει στην διάθεσή της προβλέπει τους επόμενους μήνες λαική  εξέγερση στην Ελλάδα καθώς τα τρία μνημόνια είναι σαν να μην υπήρξαν!

Κι αυτό γιατί 7 χρόνια μετά κυβέρνηση και δανειστές έχουν προσκρούσει στον τοίχο της αλήθειας που δεν είναι άλλος από τα 150 δις των κόκκινων δανείων-σ΄αυτό το ιλιγγιώδες ποσό έχουν εκτοξευθεί πλέον οι οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων. Ουδεμία κυβέρνηση ως σήμερα τόλμησε να ακουμπήσει την πυρηνική βόμβα των κόκκινων δανείων.


Aπό τον Ian Ford


Ολες μάλιστα οι μνημονιακές κυβερνήσεις διαφύλαξαν ως ιερή αγελάδα το διεφθαρμένο δημόσιο και τις σχέσεις του με τους εγχώριους ολιγάρχες. Δηλαδή έβαλαν κάτω από το χαλί τις κύριες αιτίες της χρεοκοπίας.

Ερχονται λοιπόν τώρα 7 χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο και χωρίς να έχουν θεραπευθεί οι ρίζες του κακού να σκηνοθετήσουν με ψευδοέξοδο στις αγορές καθώς τρέμουν την πυρηνική βόμβα των κόκκινων δανείων. Δηλαδή θα βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε ακόμη πιο ακριβά και να διογκώσουμε το χρέος με την κουτοπόνηρη σκέψη να σπρώξουμε για μια ακόμη φορά στο μέλλον την αντιμετώπιση των αιτιών που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και οι οποίες δεν είναι άλλες από το σαθρό διεφθαρμένο δημόσιο, τις παράγκες που έχουν στήσει οι ολιγάρχες στο χώρο της δικαιοσύνης και φυσικά τα 150 δις κόκκινα δάνεια. Τίποτε από όλα αυτά δεν θεράπευσαν τα Μνημόνια.

Στο μεταξύ τόσο οι δανειστές όσο και οι κυβερνώντες πόνταραν όλα αυτά τα χρόνια στα χαράτσια εξαιτίας του δεσίματος που έχει ο Ελληνας με τα ακίνητα. Λεηλάτησαν δις ευρώ χαράτσια εξαιτίας της σχέσης εξάρτησης που έχει ο Ελληνας με τα ακίνητα και ποντάρουν ακριβώς σ΄αυτή τη σχέση όλες τις ελπίδες τους για την συνέχιση της λεηλασίας μέσω των χαρατσιών.

Ατυχώς για τους δανειστές και τους εγχώριους πολιτικάντηδες τα λεηλατημένα νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν άλλο. Το αποδεικνύουν και τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Τα νέα στοιχεία αποτυπώνουν την υποχώρηση κατά 2,7 δισ. ευρώ (ή 2,3%) που σημείωσε το 2016 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών σε σύγκριση με το καταστροφικό 2015, καθώς το 2016 διαμορφώθηκε σε 114 δισ. ευρώ  από 116,7 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν.

 Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης η τελική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 1,3 δισ. ευρώ ή κατά 1%, από 123 δισ. ευρώ το 2015 σε 121,7 δισ. ευρώ το 2016.

Την κατιούσα πήρε και το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών (και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που εξυπηρετούν νοικοκυριά) καθώς καταγράφηκε αρνητικό πρόσημο -6,8% το 2016 έναντι -5,4% το 2015.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τους Ετήσιους Μη Χρηματοοικονομικούς Λογαριασμούς Θεσμικών Τομέων που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Στο μεταξύ όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τον Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία ανήλθαν στα 700 εκατ. ευρώ φθάνοντας από την αρχή του έτους στα 9,25 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο πατσαβούρης ελεγκτικός μηχανισμός προχωρεί σε καθημερινή βάση σε 700 περίπου κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών με στόχο να διασφαλίσει τα συμφέροντα του δημοσίου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη αρχή Δημοσίων Εσόδων 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι και επιχειρήσεις χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο περισσότερα από 98,7 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μήνα με τον μήνα διογκώνονται και όπως όλα δείχνουν στο τέλος του έτους θα «σπάσει» το φράγμα των 100 δισ. ευρώ.

Μέσω λοιπόν του μπαράζ των κατασχέσεων σε 991.392 οφειλέτες αλλά και των ρυθμίσεων που είναι σε ισχύ η φορολογική διοίκηση κατάφερε στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου να εισπράξει 3,5 δις. ευρώ. Ο στόχος που έχει τεθεί φέτος είναι η είσπραξη 2,7 δισ. ευρώ μόνο από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά με το ρυθμό των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων που επιβάλλονται εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εισπραχθούν συνολικά περισσότερα από 4,5 δισ. ευρώ.

Ολα αυτά αποτελούν δυναμίτιδα για την κοινωνική έκρηξη που βρίσκεται προ των πυλών.

 Το διεφθαρμένο αμεταρρύθμιστο κράτος σε συνδυασμό με τον προκλητικό αμοραλισμό των κυβερνώντων έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέηλ και σύμφωνα με τους αναλυτές μυστικές υπηρεσίας η οποία φημίζεται για την ισχύ της θα υπάρξει στην Ελλάδα λαική εξέγερση (η Εξέγερση των Αστών χαρακτηρίζεται στις εκθέσεις της μυστικής υπηρεσίας), στην διάρκεια της οποίας οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 80…

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.