Πιστοί στον Ερντογάν: Ο Γαβρόγλου ανοίγει την συζήτηση για νομιμοποίηση των ψευδομουφτήδων

Τελικώς ο Ερντογάν στην Ελλάδα δεν ήρθε για κανέναν άλλο λόγο παρά για να δώσει εντολές στους υποτακτικούς του. Έτσι λίγες μέρες μετά την άφιξή του, ο υπουργός παιδείας, Γαβρόγλου, συντάχτηκε πλήρως με τις τουρκικές θέσεις για το θέμα των ψευδομουφτήδων.



Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι της Βουλής και θα προβληθεί σήμερα στις 21:00  τάχθηκε υπέρ της εκλογής Μουφτή υπό προϋποθέσεις, τονίζοντας ότι: «Θα πρέπει να αρχίσει μια πολλή σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων».

Αμέσως μετά είπε: «Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος».

Επεσήμανε δε ότι: «τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».

Βέβαια, ο Γαβρόγλου, παρότι από την Πόλη - τόσο κατάπτυστος είναι - δεν αναφέρεται στο γεγονός ότι πλέον η ρωμαίικη κοινότητα έχει συστηματικά ξεριζωθεί από τους τούρκους, που τώρα αυτός προσκυνάει.

Τι έγινε, επί της ουσίας; Πολύ απλά, κατά την επίσκεψη Ερντογάν, ο τούρκος πρόεδρος έκανε ρητά νύξη στο θέμα των ψευδομουφτήδων και αναφέρθηκε στους τέσσερις βουλευτές που έχει μέσα στην Ελληνική Βουλή, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται μέσα στην κυβέρνηση, κι αν φύγουν θα την ρίξουν.

Ουσιαστικά οι συριζαίοι και οι ψεκασμένοι συνοδοιπόροι τους δίνουν την Θράκη μας σε αντάλλαγμα για τις καρέκλες τους. Αυτό συμβαίνει και βλέπουμε τέτοια ταχύτητα στην εξυπηρέτηση Ερντογάν.


Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.