Τρόμος σε ΣΥΡΙΖΑ και Σκόπια: Στα «γαλανόλευκα» το Σύνταγμα – Ξεχειλίζει η οργή του κόσμου – Ζωντανή σύνδεση – Συνάντηση Καραμανλή-Ιερώνυμου…

Βαρόμετρο για τις πολιτικές εξελίξεις θα αποτελέσει το συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα σε λίγες ώρες. Ηδη οι μετρήσεις δείχνουν ότι θα ζήσουμε εποχές ’93… Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει για την Κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε αρκετές ζυμώσεις. Είχαμε κρυφή συνάντηση Ιερωνύμου – Καραμανλή και «μυστικό» δείπνο πριν το συλλαλητήριο στην Αρχιεπισκοπή το βράδυ της περασμένης Τρίτης.







Στο «μενού» το Σκοπιανό και το συλλαλητήριο. Ο Κώστας Καραμανλής έφτασε στην Αρχιεπισκοπή συνοδευόμενος μόνο από έναν αστυνομικό και αποχώρησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Α.Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούν αποσβολωμένοι αυτό που δεν περίμεναν ποτέ, ξεπέρασαν τον σκόπελο των μνημονίων λέγοντας «ναι» σε όλα και θα το βρουν από εκεί που δεν το περίμεναν. Ηδη η χτεσινή δήλωση του πρωθυπουργού προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη οργή.

Ζωντανή μετάδοση Σύνταγμα




«Έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα». Το μήνυμα αυτό στέλνει ο πρωθυπουργός και είναι η φράση που διατύπωσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή, με την οποία επικοινώνησε το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Στην ένσταση που, κατά πληροφορίες, έθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ότι η κυβέρνηση ανέσυρε το ονοματολογικό με μικροπολιτικούς σκοπούς, αποσκοπώντας στη διάσπαση της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας του αντέτεινε: Όσο κάθομαι εγώ στην καρέκλα αυτή (σ.σ. του πρωθυπουργού), έχω ευθύνη στη χώρα και στην ιστορία της.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Τσίπρας κατέδειξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τη στόχευση, τη δική του και της κυβέρνησης, αναφορικά με τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, λέγοντας: Όσο περνάει από το χέρι μου, θα το λύσω.
Όπως γράφει το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία επίλυσης του ζητήματος, ούτε για να διχάσω ούτε για να ενώσω κανέναν, για να προσθέσει: Πρέπει να το λύσω.

Διαβάστε το πρώτο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων:



Διαβάστε και το διορθωτικό τηλεγράφημα του κρατικού Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων:





Αγωνία στα Σκόπια

Το «Κανάλ 5» αναφέρεται στο συλλαλητήριο με δημοσίευμα που γράφει :

«Η Ελλάδα κινητοποιείται για την αυριανή διαδήλωση με το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Η ιστοσελίδα «NetPress» παρουσιάζει τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο και γράφει: Έλληνας Μητροπολίτης: Σηκώστε τη γροθιά, η Μακεδονία είναι ελληνική».

Σημειώνει μάλιστα ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, προσφέρει δωρεάν μεταφορά στους πιστούς για τη διαδήλωση στην Αθήνα κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία από τους Σλάβους.

Η τηλεόραση ‘Sitel’ αναφερόμενη στο Συλλαλητήριο της Αθήνας έχει ως τίτλο: «Μαζικές διαμαρτυρίες στην Αθήνα. Ο Βαρθολομαίος καλεί για ηρεμία και σοφία».

Το ιδιωτικό πρακτορείο ’MakFax’ σε άρθρο του που έχει τίτλο: «Η Αθήνα προετοιμάζεται για μαζικές διαμαρτυρίες με το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «οι διοργανωτές αναμένουν το πλήθος να υπερβεί σε όγκο κάθε διαδήλωση που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αυτούς, η διαμαρτυρία δεν έχει πολιτικό χρώμα και τα μηνύματά του είναι πατριωτικά και όχι κομματικά».

Το VMRO-DPMNE για τα συλλαλητήρια στην Ελλάδα για το όνομα

Το VMRO-DPMNE εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με ορισμένα βήματα στην ελληνική κοινωνία που ερεθίζουν και ενθαρρύνουν αρνητικά συναισθήματα προς τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και δεν είναι χρήσιμα σε αυτήν τη διαδικασία.

«Από το VMRO-DPMNE έχει επισημανθεί ότι για την απόφαση να διαπραγματευθεί αυτό η κυβέρνηση, θα πρέπει να διατηρεί τα εθνικά συμφέροντα και να μην θέτει σε κίνδυνο την εθνική ταυτότητα των ‘Μακεδόνων’», αναφέρει το VMRO-DPMNE.

Ο Νίμιτς, ο οποίος έφθασε χθες στα Σκόπια, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ και τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι.

Τρέμουν και το δείχνουν- Εκ των υστέρων μιλούν για Ανδριάντα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στον Γιώργο Σούρλα.

«Μέχρι το τέλος του προσεχούς Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί κάθε εργασία και θα έχει τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Μ. Αλεξάνδρου, στην συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Όλγας».

Αυτή την απάντηση έδωσε,ο Δήμος Αθηναίων σε επιστολή που είχα απευθύνει σχετικά με την εκκρεμότητα αυτή» αναφέρει ο πρώην υπουργός σε ανακοίνωσή του.

Η οδύσσεια του αγάλματος

Το άγαλμα είχε φιλοτεχνηθεί προ 45 ετών από τον διακεκριμένο γλύπτη, ακαδημαϊκό και Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Γ. Παππά. Ωστόσο παρέμενε σε… αζήτητα λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και άλλων συγκυριών.



Το 1993, ο ύψους τριών μέτρων χάλκινος ανδριάντας του έφιππου στον Βουκεφάλα Μεγ. Αλέξανδρου, αγοράστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, επί Ντόρας Μπακογιάννη, και στη συνέχεια δωρίθηκε στον δήμο Αθηναίων προκειμένου να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Ωστόσο παρέμεινε στην αποθήκη του δημιουργού του, ο οποίος απεβίωσε το 2005. Επί δημαρχίας Αβραμόπουλου και Κακλαμάνη επιχειρήθηκε να στηθεί σε κεντρικά σημεία της Αθήνας αλλά τελικώς δεν υπήρξε συνέχεια.

Ετσι, μετά από 45 χρόνια, από την κατασκευή του έφιππου ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον διακεκριμένο γλύπτη Γιάννη Παππά και 17 χρόνια, από τότε που περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Αθηναίων, το πολυπόθητο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα βρει τη θέση του στη συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Oλγας.


Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους στο Συλλαλητήριο των Αθηνών

Οι Αγιορείτες Πατέρες δείχνουν έμπρακτα για ακόμη μία φορά την ανησυχία τους και την μέριμνά τους για το φλέγον ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας. Το Άγιον Όρος σε όλη του την διαδρομή συνέδραμε ποικιλοτρόπως τους δίκαιους αγώνες του Γένους με κάθε μέσο, αλλά κυρίως με την προσευχή.
Σύμφωνα με το ιεροσφράγιστρο γράμμα της Ιεράς Επιστασίας, μετά από ομόφωνη απόφαση την Ιερά Κοινότητα θα εκπροσωπήσουν οι πανοσιολογιώτατοι Γέροντες Νικόδημος από την Ι.Μ. Αγίου Παύλου και Ιερομόναχος Σισώης από την Ι.Μ. Ξενοφώντος.

Δείτε εικόνες από το Κέντρο  τωρα








πριν γύρω στις 9


































Σύνταγμα τώρα – Πέφτουν βροχή τα συνθήματα κατά της Κυβέρνησης από τους Κρητικούς – «Sold out» αναχωρούν τα λεωφορεία από την Θεσσαλονίκη
























ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ! ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ» (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)





Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.