Ο «πράσινος διάδρομος» του Ισλάμ στα Βαλκάνια περνά από τα Σκόπια

Ο «πράσινος διάδρομος» του Ισλάμ στα Βαλκάνια περνά από τα Σκόπια
Το σουνιτικό Ισλάμ επηρεάζει εδώ και αρκετά χρόνια τα Βαλκάνια υπό την καθοδήγηση και σκέπη της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, αλλά και υπό την εποπτεία ισχυρών κύκλων του βαθέως σιωνιστικού κράτους της Ουάσιγκτον.



Ιδιαίτερα το Κόσσοβο και τα Σκόπια υπό την ανοχή και ίσως προτροπή των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που στρατοπεδεύουν στην περιοχή, υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν στο Κόσσοβο την μεγαλύτερη  στρατιωτική τους βάση στην Ευρώπη (στρατόπεδο Bondsteel), έχουν εξελιχθεί σε φυτώριο Αλβανών και Σκοπιανών μουσουλμάνων τρομοκρατών, πολλοί εκ των οποίων είχαν ταξιδεύσει στην Μέση Ανατολή μέσω Τουρκίας για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ άλλοι εκπαιδεύονται σε κρυφά στρατόπεδα και παραμένουν στην περιοχή περιμένοντας τις εντολές των πατρόνων τους για να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή.

Οι ισλαμιστές αλβανοί της τρομοκρατικής οργάνωσης UCK μετά την κατοχύρωση της κυριαρχίας τους στο Κόσσοβο, αφού εκδίωξαν με τρομοκρατικές μεθόδους τους αυτόχθονες Σέρβους, έχουν τώρα κατά τα φαινόμενα ως αποστολή την επικράτηση στο μόρφωμα των Σκοπίων και την δημιουργία ενός αλβανικού εξουσιαστικού μετώπου. Ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το μόρφωμα των Σκοπίων είναι ουσιαστικά ένα διαιρεμένο τεχνητό κρατίδιο. Η μισή επικράτεια κατοικείται από μουσουλμάνους Αλβανούς και τα σχολεία, τα τεμένη και άλλοι κοινωφελείς οργανισμοί αυτής της επικράτειας χρηματοδοτούνται από τις βασιλικές δικτατορίες του Αραβικού Κόλπου, ενώ Σαουδάραβες και Τούρκοι αξιωματικοί εκπαιδεύουν εκατοντάδες εξτρεμιστές μουσουλμάνους σε στρατόπεδα του Κοσσόβου κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια, εξτρεμιστές οι οποίοι περιμένουν εντολές από τους πάτρονες τους για να ενεργοποιηθούν.

Ο «πράσινος διάδρομος» του Ισλάμ παίρνει σάρκα και οστά υπό την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ και του σιωνιστικού παρακράτους της Ουάσιγκτον, η κατοχύρωση από τα Σκόπια του ονόματος "Μακεδονία" θα διευκολύνει αυτή την εξέλιξη. Η σιωπή των Τιράνων στα διπλωματικά τεκταινόμενα περί της ονομασίας του μορφώματος υποδηλώνει σαφέστατα την ικανοποίηση των Αλβανών για τους σχεδιασμούς των πατρόνων τους στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον, σχεδιασμοί οι οποίοι θα ωφελήσουν τα οράματα περί «μεγάλης» Αλβανίας. Είναι βέβαιο ότι μετά την συμφωνία για την ονομασία, θα πάρει σάρκα και οστά η τελική φάση του σχεδίου για τον λεγόμενο «πράσινο διάδρομο» (Green Corridor) των Βαλκανίων, ένας ισλαμικός διάδρομος που θα ενώνει την Τουρκία με τους μουσουλμάνους της Θράκης και της νότιας Βουλγαρίας, τους μουσουλμάνους της Αλβανίας, του Κοσσόβου και των Σκοπίων με τους ομόθρησκους τους της Βοσνίας.

Η δημιουργία αυτής της μουσουλμανικής αλυσίδας που θα επικρατήσει αναμφίβολα πολιτικά και δημογραφικά στις προαναφερθείσες περιοχές μέχρι στιγμής είχε κάποια κενά, έλειπαν ένα έως δυο σταθεροί κρίκοι. Ο εις εξ αυτών είναι τα Σκόπια που με την αποδοχή από την Ελλάδα μιας σύνθετης ονομασίας αποκτά οντότητα στα Βαλκάνια, μια οντότητα που σύντομα θα έχει αλβανικά χαρακτηριστικά, αφού είναι βέβαιο ότι στα Σκόπια δημογραφικά θα επικρατήσουν οι Αλβανοί και μάλιστα οι μουσουλμάνοι Αλβανοί. Η αλβανική «Μακεδονία» σε συνεργασία με τους τουρκόφωνους μουσουλμάνους της Θράκης που είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας και οι οποίοι σύντομα θα θέσουν θέμα αυτονομίας, θα ολοκληρώσουν τον «πράσινο διάδρομο» του Ισλάμ στα Βαλκάνια με ότι αυτό συνεπάγεται για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια μαζί με την δημογραφική συρρίκνωση του Ελληνισμού και την μετατόπιση της στρατιωτικής ισορροπίας υπέρ των Τούρκων πιστοποιούν και υπογραμμίζουν πέραν πάσης αμφιβολίας την χρεωκοπία της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής που άσκησε η Αθήνα επί πολλές δεκαετίες και την ανάγκη καθολικής και πλήρους επανεξέτασης και αναθεώρησης της. Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να αναδιαμορφώσει τον γεωπολιτικό της προσανατολισμό, σε αντίθετη περίπτωση η στρατηγική της ασφυξία είναι προ των πυλών.

Γ. Λιναρδής   

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.