ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ!

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου
Καταιγίδες και τυφώνες έχουν ξεσπάσει στο πολιτικό σκηνικό της Χώρας μετά τη διαβίβαση στη Βουλή του πολυσέλιδου φακέλου της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis που σχημάτισε η εισαγγελία διαφθοράς και στον οποίο περιέχονται καταθέσεις από «προστατευμένους μάρτυρες» οι οποίοι διατυπώνουν ισχυρισμούς για χρηματισμούς υψηλά ιστάμενων προσώπων της δημόσιας ζωής,
εμπλέκοντας δυο πρώην πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς, καθώς και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη. Αν το όλο κατηγορητήριο, είναι αληθές ή αποτελεί απλά μια σκευωρία προκειμένου να αμαυρωθούν σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα και να υπάρξουν για κάποιους πολιτικά οφέλη δεν πρόκειται να μας εκπλήξει επ’ ουδενί,  διότι αυτός ό Τόπος στα σαράντα και πλέον έτη της Μεταπολίτευσης, έχει γνωρίσει πολύ καλά την ανεντιμότητα, την αναισχυντία και την διαφθορά των αστικών κυβερνήσεων με δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα, χρηματισμούς, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και προσωπική κερδοσκοπία εις βάρος του κοινού συμφέροντος, όπως επίσης έχει συνειδητοποιήσει την φίλια τακτική των διαφόρων πολιτικάντηδων που δεν είναι άλλη από την μεθόδευση μια άκρατης λασπολογίας και κατασυκοφάντησης, μέσω των εγκάθετων ΜΜΕ, στα πλαίσια σκιωδών σκευωριών εις βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων ή αυτών που με το λόγο τους αποτελούν εμπόδιο στα άθλια τους σχέδια. 

Έτσι λοιπόν δεν θα σταθούμε στο αληθές ή όχι των κατηγοριών. Αυτό άλλωστε θα αποδειχθεί –αν αποδειχθεί- από τους αρμόδιους φορείς και τις επιτροπές. Θα σταθούμε όμως στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού κυρίου Αντώνη Σαμαρά, που το όνομα του εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Ο κύριος Σαμαράς λοιπόν εξαγριωμένος δήλωσε ότι  «Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί ΝΔ που σήμερα είναι υπουργός δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους εντός κι εκτός του δικαστικού σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

Καλά όλα αυτά και αναφαίρετο δικαίωμα του να υπερασπιστεί τον εαυτό και την αξιοπρέπεια του. Αλλά εδώ κάνει ένα λάθος.  Δεν είναι αυτή η πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία. Υπήρξε μια πλέον αδίστακτη και γελοιότερη που έλαβε χώρα το 2013 και που την εμπνεύστηκε, την σχεδίασε και την υλοποίησε ο ίδιος με την βοήθεια των υπουργών ΠΡΟ ΠΟ και Δικαιοσύνης και με μια ομάδα απόλυτα ελεγχόμενων και κατευθυνόμενων από αυτόν τον ίδιο δικαστικών. Και δεν είναι άλλη από την σκευωρία που στήθηκε εις βάρος της Χρυσής Αυγής, τρίτης τότε πολιτικής δύναμης της Χώρας. Ο κεντρικός άξονας πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η όλη συνωμοσία ήταν το να αποδοθεί μια μεμονωμένη εγκληματική πράξη, ως συλλογική ευθύνη ενός πολιτικού και ιδεολογικού χώρου, ενός χώρου που καθημερινά αντλούσε επιπλέον δυνάμεις από την δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.  Στην προσπάθεια του αυτή ο κύριος Σαμαράς δεν δίστασε να ευτελίσει την δημοκρατία και την δικαιοσύνη θέτοντας την  δικαστική εξουσία, υπό την άμεση χειραγώγηση της εκτελεστικής, καθώς και να εκτρέψει το Σύνταγμα λειτουργώντας το Κοινοβούλιο με λιγότερους των 300 βουλευτών. Η συνωμοσία που εκτυλίχθηκε υπό τις ευλογίες του στηρίχθηκε σε μια σωρεία χαλκευμένων κατηγοριών, και ψευδών μαρτυριών από πρόσωπα αμφισβητήσιμου ήθους και εντιμότητας, προκειμένου να τεθεί υπό διωγμό το Εθνικιστικό Κίνημα και να προφυλακιστεί σχεδόν όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής . Ο ίδιος από το εξωτερικό, περιφρονώντας πρωτίστως το θεσμικό του αξίωμα ως πρωθυπουργού της Χώρας, επικοινώνησε με τους ανακριτές προκειμένου να τους επικρίνει σε δριμύ ύφος επειδή δεν διέταξαν την προφυλάκιση του Συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη. Αλλά το επιστέγασμα όλων, εκεί που πλέον η όλη σκευωρία αποκαλύφθηκε και ο ίδιος ξεγυμνώθηκε ενώπιον του ελληνικού Λαού, ήταν οι αποκαλύψεις του στενού του συνεργάτη Μπαλτάκου. Αποκαλύψεις που αποδείκνυαν ότι οι διώξεις εις βάρος της Χρυσής Αυγής δεν ήταν τίποτα άλλο από μια στημένη σκευωρία για ψηφοθηρικούς λόγους, καθώς επίσης και το χαμηλό ήθος και την σοβαρότητα του κυρίου Σαμαρά. Αποκαλύψεις οι οποίες σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα κατόπιν των ενεργειών της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είχαν γκρεμίσει την κυβέρνηση εν μια νυκτί, αλλά όχι στην Ελλάδα με την άθλια τότε αντιπολίτευση του κυρίου Τσίπρα, οποίος προκλητικά αγνόησε τον ευτελισμό του κοινοβουλευτικού θεσμού, την χειραγώγηση της δικαιοσύνης, τον κατακερματισμό της δημοκρατίας και της ελευθερίας και την συνταγματική εκτροπή, εγκλήματα τα οποία αποδεδειγμένα πλέον είχαν διαπραχθεί υπό την απόλυτη καθοδήγηση και την υψηλή προστασία του τότε πρωθυπουργού της Χώρας. Το «δημοκρατικό» ήθος του κυρίου Τσίπρα αποδέχθηκε και αφομοίωσε μια κραυγαλέα εγκληματική συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης, αφού στις φυλακές βρίσκονταν Έλληνες Εθνικιστές.

Τελειώνοντας θα απευθυνθούμε προς τον κύριο Σαμαρά επισημαίνοντας του την ευαγγελική ρήση. «Μάχαιρα έδωκες, μάχαιρα θα λάβεις».

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.