ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ: ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ «ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΕ» ΤΗΝ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ FBI. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ «ΚΟΥΚΟΥΛΑ». 500 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος που «ξεδόντιασε» τη Novartis, για τους προστατευόμενους μάρτυρες
Στην κατοχή των αμερικανικών αρχών βρίσκεται πληθώρα στοιχείων γύρω από την υπόθεση Novartis, όπως video, emails, τραπεζικοί λογαριασμοί, ονόματα και διευθύνσεις.Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης ήταν αυτός που με την προσφυγή του κατά της Novartis International για αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας και παραβίαση του Ομοσπονδιακού Νόμου FCPA στην Ελλάδα, ενέπλεξε τις αμερικανικές Αρχές στις έρευνες!
Οι μάρτυρες στην Αμερική, ωστόσο, δεν έχουν σχέση με εκείνους της Ελλάδας, όπως εξηγεί ο Παύλος Σαράκης, ο οποίος εκπροσωπεί τους τρεις μάρτυρες-καταγγέλλοντες οι οποίοι υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης και ξεκίνησαν την υπόθεση. Τα συγκεκριμένα στελέχη μαζί με τον δικηγόρο μετέβησαν τον Δεκέμβριο του 2016 στην Ουάσινγκτον και προέβησαν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, βοηθώντας τα μέγιστα στη σκιαγράφηση των πρακτικών που χρησιμοποιούσε η φαρμακοβιομηχανία. Είχε προηγηθεί η κατάθεση αναφοράς για την υπόθεση του δικηγορικού γραφείου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2016.

Τα χρήματα που φέρονται να έχουν διακινηθεί την εξαετία 2008-2014, ώστε η εταιρεία να εξασφαλίσει ηγεμονική θέση στον χώρο του φαρμάκου, υπολογίζονται σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές σε 500 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος! Δηλαδή ανέρχονται σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ!

Μετά μάλιστα τις τελευταίες εξελίξεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προσεχείς ημέρες ο κύριος Σαράκης και η δικηγορική ομάδα του θα επισκεφθούν τις ΗΠΑ για διαβουλεύσεις σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz στις Αμερικανικές Αρχές υπάρχει προβληματισμός σχετικά με τον χειρισμό της δικογραφίας που αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Είναι ενδεικτικό όπως λένε ότι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ακόμη και έρευνες που αφορούν τον πρόεδρο των ΗΠΑ παραμένουν μυστικές και ως εκ τούτου δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί βάσει της ελληνικής νομοθεσίας όταν η υπόθεση σκοντάφτει επάνω σε πολιτικά πρόσωπα πρέπει να στέλνεται ο φάκελος στην Βουλή. Σε ότι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μερικοί από αυτούς είχαν προσεγγιστεί και από τους Αμερικανούς προκειμένου να καταθέσουν με το εξής δίλημμα: Είτε μιλάτε, είτε καταλήγετε στο Γκουανταναμο.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές το προσεχές διάστημα και μετά την διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή αναμένεται να ανοίξει για τα καλά ο ασκός του Αιόλου και το φως της δημοσιότητας αναμένεται να δουν μαρτυρικές καταθέσεις οι οποίες αποδεικνύουν τους τρόπους με τους οποίους ο Κολοσσός κατάφερε να διαβρώσει το ελληνικό σύστημα.

Σε  3 δισ. ευρώ για το διάστημα  από το 2000 έως το 2015 ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ζημία για το ελληνικό δημόσιο από την υπόθεση της Novartis. Οι ίδιες εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι συνολικά στον τομέα του φαρμάκου, στη 15ετία από το 2000 μέχρι το 2015,
υπολογίζεται ότι οι ζημίες για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 23 δισ. ευρώ!

ereportaz.gr

ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΒΑΛΙΤΣΑ SAMSONITE ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ 

Στοιχεία-φωτιά που καίνε την εγκληματική οργάνωση Σαμαρά έρχονται στο φως από την δικογραφία της Novartis. Με βάση ανώτατα στελέχη της εταιρείας, που έχουν καταθέσει στις αμερικανικές αρχές και στον εισαγγελέα διαφθοράς, δέκα πολιτικά πρόσωπα έχουν εισπράξει 50 εκατομμύρια ευρώ σε μίζες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να έχει λάβει 2 εκατομμύρια ευρώ και άλλα μικρότερα ποσά εν συνεχεία (70.000, 50.000 και 20.000 ευρώ αντίστοιχα). Ο Σαμαράς παρέλαβε μέσα στο Μαξίμου μαύρη βαλίτσα samsonite γεμάτη δεσμίδες με χαρτονομίσματα χρώματος μωβ, κίτρινου και πράσινου (500, 200 και 100 ευρώ). Ο Αβραμόπουλος πήρε μίζες για την άχρηστη εξαγορά εμβολίων γρίπης για τον ιό Η1Ν1. Και η λίστα των διεφθαρμένων πολιτικών προσώπων συνεχίζεται…

Η Χρυσή Αυγή θα μεριμνήσει για να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την δυσώδη υπόθεση, όλοι οι κλέφτες πολιτικοί να πάνε φυλακή και τα κλεμμένα να επιστραφούν στον ελληνικό λαό.
Σκάνδαλο Novartis: Μπαίνουν ποσά δίπλα στα ονόματα


Ονόματα και κυρίως ποσά άρχισαν αργά το απόγευμα της Τρίτης να φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία από τους εκπροσώπους των κομμάτων που ανάγνωσαν την πολυσέλιδη δικογραφία, η οποία συγκλονίζει από χτες το πολιτικό σύστημα της χώρας. Κοινή συνισταμένη των πληροφοριών αυτών είναι ότι οι μίζες διακινήθηκαν σε μετρητά μέσα σε βαλίτσες, τσάντες, ακόμη και Samsonite.Στη δικογραφία επισημαίνεται και ο ρόλος εταιρειών διαφήμισης, ή εταιρειών που διοργανώνουν συνέδρια, κυρίως ιατρικού ενδιαφέροντος.

Δίπλα στα ονόματα των κορυφαίων υπουργών και του ενός πρωθυπουργού υπάρχουν πλέον συγκεκριμένα ποσά που δόθηκαν για τη μαζική προμήθεια από τη Novartis φαρμάκων ή εμβολίων.

Η μεγαλύτερη προμήθεια που αναφέρεται είναι των αντιγριπικών εμβολίων επί Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ως γνωστόν η υπόθεση είχε απασχολήσει, τις αρμόδιες αρχές, τα υπουργεία, το πολιτικό σύστημα αλλά και την κοινή γνώμη στις αρχές του 2010.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία ξεκινά από αυτά τα αντιγριπικά εμβόλια και την εμπλοκή του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οι μίζες που διακινήθηκαν σε 10 πολιτικά πρόσωπα ανέρχονται στο ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι ζημίες του ελληνικού δημοσίου από τη δραστηριότητα της Novartis στον τομέα της φαρμακευτικής δαπάνης υπολογίζονται από δικαστικές πηγές την 15ετία 2000-2015 στο ποσό των τριών δισ. ευρώ.

Οι πρώτες πληροφορίες από τους εκπροσώπους των κομμάτων που ανάγνωσαν τη δικογραφία αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατηγορείται ότι έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ από τη Novartis.
Για τον Αβραμόπουλο αναφέρεται στη δικογραφία για μίζες περί τα 40 εκατ. ευρώ. Αναφέρουν ως αποδέκτη και τον Καλογερόπουλο.

Για τον Λοβέρδο ότι πήρε χρήματα σε βαλιτσάκι και ότι έκανε ξέπλυμα χρήματος μέσω μία εταιρίας κομπιούτερ.

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι πήρε στο χέρι 2 εκατ. ευρώ και μέσω μίας συνεργάτιδάς του ποσά 50 και 70 χιλιάδων.

Για τον Σαμαρά ότι του πήγαν χρήματα σε δεσμίδες μέσα σε ένα κίτρινο-μοβ βαλιτσάκι.

Για τον Σαλμά ότι του έβαλαν δεσμίδες 120.000 ευρώ στο σακάκι.

Για τον Χατζηνικολάου ότι έπαιρνε μικρά ποσά 2 και 3 χιλιάδων, ότι έκανε λόμπινγκ για συναντήσεις του Φρουζή με υπουργούς και ότι μέσω του real group γινόταν ξέπλυμα της Novartis σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονται ημερομηνίες και τοποθεσίες.

Ο κ. Βενιζέλος περιγράφεται ως αποδέκτης μίζας μέσω του συνεργάτη του και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος φέρεται να χρηματιζόταν από τη Novartis.
Η απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την αναφορά του ονόματός του στο σκάνδαλο της Novartis:

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 o Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε για την αναφορά του ονόματός του στο σκάνδαλο της Novartis. Όπως είπε, o δημοσιογράφος πληροφορήθηκε από τους συνεργάτες του την είδηση, λίγο πριν μπει στο στούντιο.

«Λένε ότι και εγώ είχα σχέση με την υπόθεση. Σας βεβαιώ ότι δεν γνωρίζω ούτε κατ΄όψιν τον Κωνσταντίνο Φρουζή, αντιπρόεδρο της φαρμακοβιομηχανίας, σήμερα είδα για πρώτη φορά το πρόσωπό του. Όποιος γνωρίζει οποιαδήποτε δική μου επαφή μαζί του ας τηλεφωνήσει τώρα στον Αντέννα, οι γραμμές είναι ανοιχτές», είπε κατά την έναρξη του δελτίoυ ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Πρόσθεσε επίσης: «λένε ότι πήρα δυο-τρία χιλιάρικα όλα όλα. Αν και τα άλλα στοιχεία της δικογραφίας είναι τέτοια, αρχίζω να αμφιβάλλω για τη σοβαρότητα του θέματος».
Ευάγγελος Βενιζέλος: «Να αρθεί το καθεστώς προστασίας των τριών μαρτύρων. Πρόκειται για “άθλια συκοφαντία” και επικίνδυνη γελοιότητα»Να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων της Novartis και να κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ώστε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, ζητεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος εξέφρασε τις αξιολογικές του κρίσεις για την υπόθεση σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες κατόπιν της ανακοίνωσης στην Ολομέλεια διαβίβασης της δικογραφίας για την υπόθεση στην Βουλή, καταγγέλλει «άθλια συκοφαντία» και «επικίνδυνη γελοιότητα» εκ μέρους της κυβέρνησης, «που επαναφέρει την πολιτική ζωή στα pampers του 1989».

Ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι ο ίδιος διάβασε τη δικογραφία της Novartis, η οποία φυλάσσεται στην αίθουσα 131 της Βουλής και ισχυρίστηκε ότι οι μοναδικές ουσιώδεις καταθέσεις είναι εκείνες από τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, "των οποίων όλα τα χαρακτηριστικά είναι αλλοιωμένα" και που μιλούν για δωροδοκία πολιτικών προσώπων από τον επικεφαλής της Novartis.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην δικογραφία ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, έκανε λόγο για «κυνική συκοφαντία», για «βουνό άθλιας συκοφαντίας που καταρρέει», για «δημοκρατικά επικίνδυνη γελοιότητα» και προσέθεσε αναφορικώς με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ότι πρόκειται για ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς που «ξεφτιλίζουν το κράτος δικαίου». «Είναι αδιανόητο. Πρόκειται για προσβολή της λογικής και της αλήθειας. Η όλη υπόθεση αποτελεί μια «παράσταση που μας γυρνάει πίσω στο 1989 στην εποχή του Μαμανέα και των Pampers», είπε χαρακτηριστικά και επίσης έκανε λόγο για «θεσμικά καλαμπούρια» συμπληρώνοντας πως με τη «θεωρία των pampers» κατηγορείται όλο το πολιτικό σύστημα. «Πρόκειται για εξευτελιστική διαδικασία για την Βουλή. Χωρίς καμία τεκμηρίωση οι άνθρωποι λένε διάφορα. Ότι υπουργοί έπαιρναν μαύρα λεφτά ή μέσω εταιρειών ή σε βαλίτσες, ενώ όσοι μάρτυρες καταθέτουν επωνύμως, λένε ότι δεν έχουν ιδέα τί γινόταν».

«Είναι προσβολή της λογικής. Προσβολή της αλήθειας. Μια παράσταση που μας γυρίζει στο ‘89. Είναι βάναυση υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας να εμφανίζεται κάποιος κατηγορούμενος, πρωθυπουργός, υπουργός, επιστήμονες, δημοσιογράφοι και να μην ξέρουμε ποιος είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας. Έχουμε εγκληματική οργάνωση ; 17 Νοέμβρη;» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε να αρθεί το καθεστώς προστασίας των τριών μαρτύρων και να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εξεταστική Επιτροπή η οποία θα καλέσει στη συνέχεια τους προστατευόμενους μάρτυρες για να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην είσοδο της Βουλής μετά την εξέταση του φακέλου σχετικά με την υπόθεση Novartis, έχει ως εξής:

«Εξέτασα τον φάκελο που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία στη Βουλή.

Τα ουσιαστικά στοιχεία του φακέλου αυτού, είναι μόνον τρεις καταθέσεις, ανώνυμων, απροσδιόριστων, «προστατευομένων» μαρτύρων.

Μαρτύρων προστατευομένων από τη δημόσια εξέτασή τους, με φανερό το πρόσωπό τους ώστε να μπορεί να αντικρουστεί ο οχετός συκοφαντιών που εκπέμπουν εναντίον του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας. Διαχρονικά, επί δεκαετίες ολόκληρες. Η αξιολογική μου κρίση είναι εύκολη γιατί η αναφορά στο δικό μου όνομα είναι περιθωριακή και αστεία, τελείως παρεμπίπτουσα. Υπάρχουν αναφορές δυσώδεις εναντίον πρωθυπουργών, υπουργών, δημοσίων λειτουργών, καθηγητών, δημοσιογράφων. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Υπάρχει η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών. Η πλήρης γελοιοποίηση και της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Και για να το πω πάρα πολύ απλά, γιατί έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία 1989. Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμένα. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα. Για τον εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας.

Και φυσικά το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να άρει αυτή την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων, ώστε να μπορεί η ήδη λειτουργούσα εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως ώστε να αποδειχθεί ότι αυτά που λένε είναι αναπόδεικτα, ή εν πάση περιπτώσει αν μπορούν να τεκμηριωθούν για κάποιον και για κάποτε, αυτό ας γίνει, αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα, για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για την ύπαρξη «βαλιτσών και χιλιάδων ευρώ», ο Ευ. Βενιζέλος απάντησε: «Όλη η λογική αυτή του 1989 μόνο που αυτή τη φορά είμαστε στο 2018 και κανείς δεν είναι έτοιμος να χάψει αυτές τις ιστορίες».

H διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή

Tη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή ανακοίνωσε σε έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής η αντιπρόεδρος της Βουλής Τ. Χριστοδουλοπούλου.

Τα δέκα πολιτικά πρόσωπα είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Αντ. Σαμαράς και Π. Πικραμμένος, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, οι πρώην υπουργοί Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, Αν. Λοβέρδος, Αν. Λυκουρέντζος κι Άδ. Γεωργιάδης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς κι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης.

Στον φάκελο που διαβιβάστηκε στην Βουλή σημειώνεται πως μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται αναφορά τριών βουλευτών της ΔΗ.ΣΥ. για πεπραγμένα του 2015 κατά του τότε υπουργού Υγείας. Οι τρεις αυτοί βουλευτές είναι ο Αν. Λοβέρδος, η Έ. Χριστοφιλοπούλου κι ο Β. Κεγκέρογλου. Την διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή ανακοίνωσε σε έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής η αντιπρόεδρος της Βουλής Τ. Χριστοδουλοπούλου.Η ανακοίνωση από τη Βουλή:

«Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, μετά από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η προεδρεύουσα αντιπρόεδρος κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου γνωστοποίησε τη διαβίβαση δικογραφιών στη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, και ανέγνωσε τα ακόλουθα στοιχεία:

Διαβίβαση δικογραφίας που αφορά τους παρακάτω:

1) Αντώνιο Σαμαρά, Πρωθυπουργό από την 20-6-2012 έως την 26-1-2015,

2) Παναγιώτη Πικραμμένο, Πρωθυπουργό από την 16-5-2012 έως την 20-6-2012,

3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, Υπουργό Υγείας από το έτος 2006 έως το έτος 2009,

4) Ανδρέα Λοβέρδο, Υπουργό Υγείας από την 7-9-2010 έως την 17-5-2012,

5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, Υπουργό Υγείας από την 21-6-2012 έως την 25-6-2013,

6) Μάριο Σαλμά, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας από την 22-6-2012 έως την 23-6-2013,

7) Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Υγείας από την 25-6-2013 έως την 9-6-2014,

8) Ιωάννη Στουρνάρα, Υπουργό Οικονομικών από την 5-7-2012 έως την 10-6-2014,

9) Ευάγγελο Βενιζέλο, Υπουργό Οικονομικών από την 17-6-2011 έως την 21-3-2012 και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης από την 25-6-2013 έως την 25-1-2015

και

10) Γεώργιο Κουτρουμάνη, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από τον Ιούνιο του 2011 έως το Μάιο του 2012,

για τις πράξεις: α) της δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων (άρθρο 159 παρ.1 ΠΚ, όπως αντικαταστάθηκε με την υποπαρ.ΙΕ4 του άρθρου πρώτου του Ν.4524/2014 (ΦΕΚ Α 85/7-4-2014), β) της παθητικής δωροδοκίας (άρθρο 235 παρ. 1-2 ΠΚ, όπως ίσχυε με το άρθρο δεύτερο παρ. 1 Ν.3666/2008 (ΦΕΚ Α 105/10.06.2008) και με την παρ.9α άρθρου 24 Ν.3943/2011 (ΦΕΚ Α 66/31.3.2011) και γ) της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ, στρεφόμενης κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, η οποία υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ (άρθρα 256 περ.γ’ υποπερ.ββ’, 263Α ΠΚ σε συνδυασμό με άρθρα 1 παρ. 1 εδ.β’ Ν.1608/1950).

Επίσης, μεταξύ των εγγράφων που διαβιβάστηκαν, είναι και οι από 21-02-2017, 08-03-2017 και 13-04-2017 Αναφορές των Ανδρέα Λοβέρδου, Βασιλείου Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου, στις οποίες φέρεται να καταγγέλλεται η τέλεση της πράξης της μη τιμολόγησης φαρμάκων και της αύξησης της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον τότε διατελέσαντα Υπουργό Υγείας για την υπό στοιχείο γ) ως άνω πράξη.

Η ως άνω δικογραφία θα είναι διαθέσιμη προς ανάγνωση ,στους εκπροσώπους των κομμάτων και τους ενδιαφερόμενους βουλευτές στο γραφείο 131 του πρώτου ορόφου του Μεγάρου, με σειρά προτεραιότητας, λόγω του περιορισμένου εμβαδού του γραφείου».

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.