Συλλαλητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Ορεστιάδα - Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται στην Τουρκία, πραγματοποιείται σήμερα στην Ορεστιάδα.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλόγων της περιοχής, όπως του ιστορικού και πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου "Καστροπολίτες Γνώση και Δράση", της Β ΕΛΜΕ Έβρου, του Σπάρτακου Κομοτηνής και πολλών άλλων που συμπαρίστανται,

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της Μακεδονίας και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, έχουν οργανωθεί ομαδικές αναχωρήσεις, ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να δώσει το παρόν, ως "απάντηση" στην προκλητικότητα των Τούρκων.

Και μπορεί η Αθήνα επισήμως να κρατά χαμηλούς τόνους στο ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ωστόσο, επιμένει να μιλά για ομηρία καλώντας από την Πάφο, την Άγκυρα να λήξει άμεσα το θέμα.

«Η Ελλάδα θεωρεί ότι αυτό το απλό γεγονός, το οποίο έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στα σύνορα, που θα μπορούσε να καταλήξει εύκολα στην επιστροφή των αξιωματικών, η Τουρκία επέλεξε να το οδηγήσει στη δικαιοσύνη, φυλακίζοντας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας δύο Έλληνες αξιωματικούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στη Γαλλική Liberation με μία φράση «βόμβα» προειδοποιεί για τα χειρότερα στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας. «Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα» τόνισε ο ίδιος, ενώ σε ομιλία του στο φιλολογικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-59, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, στην Πάφο, ανέφερε ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία προκαλεί και συμπεριφέρεται με αλαζονεία, προσβάλλοντας το διεθνές δίκαιο στην ευρύτερη περιοχή.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.