» ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ: ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ. ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ. ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ». Η ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ, ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ;

Το περιεχόμενο της απειλητικής επιστολής που εστάλη στον Νίκο Κοτζιά αποκαλύπτουν διπλωματικές πηγές. Πρόκειται για το τρίτο συμβάν με παραλήπτη τον υπουργό Εξωτερικών μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.



Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση η απειλητική επιστολή που έφθασε στο υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Τρίτη με παραλήπτη τον υπουργό και περιελάμβανε μία σφαίρα, ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου, το οποίο έχει ήδη σταλεί για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες.Αναφέρουν δε, πως συνεργάτες του κ. Κοτζιά στο υπουργείο δέχονται και απειλητικά τηλεφωνήματα για λογαριασμό του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιστολή η οποία συνοδευόταν από την σφαίρα έγραφε:

«Όσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες. Για όλους τους άλλους, ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο».

Καταλήγει δε με παράκληση στα Σώματα Ασφαλείας και το στράτευμα.
«Μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΠΕ

Όπως επιβεβαιώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές, η επιστολή αναφερόταν στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του Μακεδονικού που έχει αναλάβει ο κος Κοτζιάς.

Μία σφαίρα τυλιγμένη σε μία επιστολή έφτασε στις αρχές της εβδομάδας στο υπουργείο Εξωτερικών, με παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό Νίκο Κοτζιά, λίγα μόλις 24ωρα πριν αυτός επισκεφτεί τα Σκόπια την Πέμπτη.

Όπως επιβεβαιώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές, η επιστολή αναφερόταν στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του Μακεδονικού που έχει αναλάβει ο κος Κοτζιάς.

Η σφαίρα έχει ήδη σταλεί για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου.

Το σημείωμα έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να αναζητηθεί ο συντάκτης και ο αποστολέας.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που στοχοποιείται ο υπουργός Εξωτερικών καθώς στις αρχές Φεβρουαρίου έγινε γνωστό πως είχε λάβει απειλητική επιστολή στην οποία ο αποστολέας έκανε λόγο για τρεις σφαίρες φυλαγμένες για αυτόν.

Στο ίδιο σημείωμα, ο αποστολέας χρησιμοποιούσε μειωτικούς χαρακτηρισμούς τόσο για τον υπουργό Εξωτερικών όσο και για τον αναπληρωτή του Γιώργο Κατρούγκαλο τον οποίο αποκαλούσε «σκουλήκι».

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την απειλητική ενέργεια που δέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και καλεί την Κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα το απαράδεκτο αυτό περιστατικό».
.makeleio.gr

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.