Στρατηγός Κωσταράκος: Δεν υπάρχει Ευρωστρατός και ούτε θα έρθει να μας βοηθήσει!

«Δεν υπάρχει Ευρωστρατός και ούτε θα έρθει να μας βοηθήσει. Μην περιμένετε να έρθει. Μόνοι μας θα αμυνθούμε». Με τα λόγια αυτά ο Μιχαήλ Κωσταράκος πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ σχολίασε κάτι που είναι πλέον προφανές. Ότι δηλαδή τόσο στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

που κρατούνται στην Τουρκία όσο και σε άλλα θέματα είμαστε μόνοι μας και δεν υπάρχει Ευρωστρατός να μας βοηθήσει, τον οποίο πολλοί επικαλούνται. Αυτά υπογράμμισε ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος σε ομιλία που πραγματοποίησε σε εκδήλωση της Σχολής Γονέων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης παρουσία πλήθους κόσμου.
Όπως σημείωσε ο ο Ευρωστρατός «δεν αποφασίζεται λόγω εγγενών αλλά και κυρίως οικονομικών δυσκολιών, το θέμα της ύπαρξης μιας αποτρεπτικής στρατιωτικής δύναμης της Ε.Ε. ο αποκαλούμενος “Ευρωστρατός”. Τόνισε ότι στους μηχανισμούς και στις δομές της δεν υπάρχει στα σχέδια και της προοπτικές αυτό το ενδεχόμενο προς το παρόν τουλάχιστον. Ανέλυσε διεξοδικά τα ποσά που διαθέτουν οι λαοί της Ευρώπης και οι άλλες μεγάλες δυνάμεις για την άμυνά τους και τόνισε ότι εμείς οι Έλληνες διαθέτουμε δυσανάλογα μεγάλα ποσά για τις δυνατότητές μας λόγω της γεωπολιτικής μας θέσης».
Ο Στρατηγός αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε: «Η Κρίση δεν τελείωσε… εξελίσσεται… θα γίνουν και άλλα επεισόδια. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Ενότητα και Ομοψυχία.» Παράλληλα ανέλυσε όλους τους λόγους για τους οποίους η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε. στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας είναι πιο επίκαιρες από ποτέ άλλοτε. «Τα τελευταία γεγονότα στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο θάλασσα και αλλού στο κόσμο, αλλά κυρίως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επιβεβαιώνουν τις παραπάνω εκτιμήσεις. Υπογράμμισε ότι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας και ελευθερίας κινήσεων και αποφάσεων αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και απαίτηση των πολιτών προς τις κυβερνήσεις τους και πρέπει να βρουν τρόπους να το διεκδικήσουν», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Εμείς οι Έλληνες περισσότερο από κάθε άλλον Ευρωπαίο αισθανόμαστε και εισπράττουμε το μέγεθος των απειλών στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και των προσφύγων ζώντας τους κάθε είδους κινδύνους. Υπογράμμισε ότι όλες οι ενέργειες και πρωτοβουλίες της ΕΕ στον αμυντικό τομέα δρουν συμπληρωματικά προς το ΝΑΤΟ, τα οποίο ουσιαστικά είναι ο μόνος εγγυητής της εδαφικής ασφάλειας της Ευρώπης. Τα μεγάλα οικονομικά, αναπτυξιακά και πάσης φύσεως άλλα οφέλη, τα οποία μπορεί να προκύψουν στο μέλλον από την ακόμα πιο μεγάλη συνεργασία των λαών της ΕΕ απέναντι στις πανίσχυρες δυνάμεις του κόσμου». Αναφερόμενος στην Τουρκία ο Μ. Κωσταράκος είπε: «Η κοσμική δυτικόστροφη Τουρκία άλλαξε μετά το πραξικόπημα της 15-7-2016. Έγινε Ισλαμική & Εθνικιστική χώρα. Χρειάζεται επιφυλακή και ετοιμότητα έναντι της Τουρκίας». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ και εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού Υποστράτηγος Δημοσθένης Βιτεντζάκης, Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ.Λαγδάρης, η Αντιδήμαρχος Κατερίνης και εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ.Μακρίδου, ο Εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Πιερίας κ.Στέφανος Μπιτόπουλος, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και αναπληρωτή γραμματέα πολιτικής προστασίας κ. Δημήτρης Ζησιμόπουλος ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Μυστρίδης, οΤαξίαρχος Βασιλάκης Ιωάννης, ο Αστυνομικός Διεθυντής Πιερίας κ.Τζήμας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κ.Φαλάρας, ο Λιμενάρχης Πιερίας κ. Αδαμίδης, ο Διεθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ.Καζταρίδης, ο Καθηγητής Κορνηλάκης Παναγιώτης, Ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Θεσσαλονίκης κ.Τραχανατζής, ο πρώην Νομάρχης Πιερίας κ.Παπαστεργίου, Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί ε.ε. & ε.α. Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου.
greekalert.com

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.