Ενεργοποιεί & την Εθνοφυλακή στον Έβρο Ο Α/ΓΕΣ …Τι είπε σε Άσκηση του ΤΕΘ!

Ενεργοποιεί και την Εθνοφυλακή  στον Έβρο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού  Αντιστράτηγος Στεφανής και μάλιστα σε ενεργό ρόλο και όχι σε καθαρά βοηθητικό όπως ήταν ο  σχεδιασμός μέχρι σήμερα!


Η απόφαση αυτή έρχεται να δικαιώσει όλους όσους φώναζαν κατά του αφοπλισμού των Μονάδων της Εθνοφυλακής σε Μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης !

Αν και το περασμένο έτος ήταν το Έτος Εφεδρείας Εθνοφυλακής  το ΥΠΕΘΑ δεν πήρε την απόφαση που χρόνια τώρα ακόμη και  Επίτιμοι Αρχηγοί έχουν επισημάνει  ,για τον Εξοπλισμό των Εφέδρων και την Ενεργοποίηση Μονάδων Εθνοφυλακής, …

Ενώ υπάρχει ακόμη και σήμερα σοβαρή πολιτική  αντίδραση ,γιατί κάποιοι στην Αθήνα δεν έβλεπαν τα Αλβανικά Καλάσνικοφ να κυκλοφορούν στην Αγορά ,αλλά Έβλεπαν παντού προβιές και Αρκουδοτόμαρα !

Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ  που προέρχεται απο τις Ειδικές Δυνάμει ανέφερε χαρακτηριστικά μα  είναι δυνατόν να έχουμε στις Αποθήκες χιλιάδες  ανενεργά όπλα και οι Έφεδροι Καταδρομείς να ασκούνται με Πλαστικά όπλα;

Ο Αρχηγός του ΓΕΣ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει απο κοντά την άσκηση του Τάγματος Εθνοφυλακής Αλεξανδρούπολης που δεν λείπει ποτέ από Εθνικές Διακλάδικές Ασκήσεις ! (ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ )



Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ – «ΕΒΡΟΣ»), όπου  Ασκήθηκαν οι Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Η Έκπληξη όμως ήρθε για τον Α/ΓΕΣ απο την Αντάμωση του Εθνοφύλακα που γνωρίζει απο τα  παλιά και  έχει δεκαετίες Δράσης στην Πλάτη του ώς Εθνοφύλακας!

Ο Α/ΓΕΣ τους ευχαρίστησε και τους τόνισε οτι ο ο Ενεργός Στρατός  προσβλέπει στην Συνδρομή των Ντόπιων Εθνοφυλάκων για την αποτροπή των Τούρκων στον Έβρο

http://veteranos.gr/

Στο Μονοπάτι της Προκάλυψης … Περπάτησε με το Περίπολο Μάχης & ο Α/ΓΕΣ

Ακολουθώντας τα χνάρια των Ανδρών της Προκάλυψης περπάτησε με το Περίπολο Μάχης ο Αρχηγός του ΓΕΣ στις Καστανιές .



Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (3 Μ/Κ ΤΑΞ – «ΡΙΜΙΝΙ») και συγκεκριμένα το ΕΦ 1.



Ο Αρχηγός παρακολούθησε δραστηριότητες του προσωπικού των τμημάτων της Προκάλυψης και διαπίστωσε το υψηλό ηθικό, τη γνώση της αποστολής και την ετοιμότητά του.


Ο Αρχηγός διανυκτέρευσε στο Φυλάκιο Φ1 μαζί με τους Οπλίτες


Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.