«Χαβαλέ» με την κυβέρνηση Τσίπρα κάνουν τα τουρκικά ΜΜΕ: «Όταν απείλησε η Τουρκία, υποχώρησε η Αθήνα»

Ο (νέος) εξευτελισμός της ελληνόφωνης κυβέρνησης μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα έγινε θέμα και στα τουρκικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, ως υποχώρηση μπροστά τις απειλές της Άγκυρας παρουσιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να πάει στη Βουλή το θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια και να μη γίνει με Προεδρικά διατάγματα.



Με θριαμβευτικούς τόνους τα ΜΜΕ της Τουρκίας υποστηρίζουν ότι απέδωσε το casus belli, οδηγώντας την Αθήνα σε άτακτη υποχώρηση. Χαρακτηριστικοί οι τίτλοι των εφημερίδων:

Η Star σημειώνει: «Όταν η Τουρκία απείλησε, η Αθήνα υποχώρησε». Η VATAN σχολιάζει: «Υποχώρηση από τον Τσίπρα για τα 12 μίλια».

Η Ηurriyet γράφει: «12 μίλια: Η Ελλάδα βλέπει την αποφασιστικότητά μας» Ενώ η Τurkiye τιτλοφορεί το εμπρηστικό της άρθρο: «Μάθημα στον προκλητικό Έλληνα. Θα χτυπάμε όποιον πλησιάσει».

Και ενώ οι τούρκοι πανηγυρίζουν (και δικαίως), οι καρπαζοεισπράκτορες της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης ακολουθούν την τακτική του «με φτύνουν, αλλά εγώ λέω ότι ψιχαλίζει».

Αν μη τι άλλο, η ελληνόφωνη κυβέρνηση φαίνεται ότι με πλάγιο τρόπο ακολουθεί την άποψη του Έλληνα(!) καθηγητή Πανεπιστημίου, Αλέξη Ηρακλείδη, ο οποίος ως γνωστόν με άρθρο του στην εφημερίδα των συκοφαντών, το οποίο θα ζήλευαν και οι ίδιοι οι τούρκοι, ζήτησε να αρνηθεί η Ελλάδα την επέκταση στα 12 μίλια.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.