Καταγγελία της ΕΝΥΠΕΚ: Αναδρομικά για τους εαυτούς τους νομοθέτησαν οι «εθνοπατέρες»!

Πολλά ειπώθηκαν για την στάση της Χρυσής Αυγής να δηλώσει «παρών» στην τροπολογία για τα αναδρομικά. Ολόκληρη εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας στήθηκε εναντίον του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.
Όμως, τώρα που πλέον αποκαλύπτεται πως τα αναδρομικά σε Στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ήταν ουσιαστικά το προκάλυμμα προκειμένου να πάρουν αναδρομικά οι πολιτικάντηδες, ουδείς εκ των συκοφαντών σπεύδει να διορθώσει τις δηλώσεις του.



Συγκεκριμένα, όπως έχουμε ήδη πει, η συγκεκριμένη τροπολογία διά του άρθρου 6 βεβαίωνε πως τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα έπαιρναν απλώς ένα εφάπαξ επίδομα και δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το σύνολο των δικαιωμάτων τους.

Από την άλλη, όμως, η συγκεκριμένη τροπολογία περιελάμβανε και... άλλα πράγματα. Όπως αναφέρει η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, με την τροπολογία για τα αναδρομικά των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των υπαγομένων στα ειδικά μισθολόγια οι βουλευτές ψήφισαν και επιστροφή αναδρομικών στους εαυτούς τους ύψους 24.442 ευρώ.

Η καταγγελία αυτή τεκμηριώνεται νομικά από το γεγονός πως δίδονται αναδρομικά σε δικαστικούς και πως οι απολαβές των βουλευτών συνδέονται αυτομάτων με τις απολαβές των δικαστικών, εκτός και αν υπάρξει παράγραφος που να εξαιρεί τους βουλευτές. Αυτή η παράγραφος απουσιάζει από την τροπολογία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης και συνεπώς οι «εθνοπατέρες» έχουν να λαμβάνουν.

Φυσικά, πριν βγούνε οι νεοδημοκράτες να «σκούζουν» στα τηλεπαράθυρα, αξίζει να τονίσουμε πως παρόμοια δωράκια προς βουλευτές είχαν δοθεί και το 2014 από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.