ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ Έτοιμη να παραδώσει τα σπίτια των Ελλήνων στους ξένους τοκογλύφους η κυβέρνηση

Τα κλειδιά των σπιτιών των Ελλήνων ζητάει και επισήμως η κυβέρνηση μέσω των εφοριών προκειμένου να μην τους βάλει στη φυλακή για οφειλές προς το Δημόσιο. Το κράτος εξελίσσει πλέον τακτικές χειρότερες και από αυτές των τοκογλύφων και τις περνάει με νόμους από τη Βουλή.


Το υπουργείο Οικονομικών έχει ετοιμάσει νομοθετική ρύθμιση, που θα καταθέσει στο νομοσχέδιο για την φορολογία των ακινήτων, σύμφωνα με την οποία θα καλούνται οι πολίτες να πουλήσουν τα ακίνητα τους για να εξοφλήσουν τα πάσης φύσεως χρέη τους προς το Δημόσιο. Και βέβαια δεν πρόκειται για πώληση, αλλά για κατάσχεση, αφού υπάρχει η απειλή της φυλάκισης σε περίπτωση μη εξόφλησης χρεών.


Θα γίνεται συμψηφισμός οφειλών με την αξία του ακινήτου που θα αποτιμάται βέβαια με τιμές του 2013, όπου η αγορά ακινήτων είναι ανύπαρκτη και οι τιμές στα… τάρταρα. Θα παίρνει δηλαδή το κράτος τα σπίτια των Ελλήνων για ένα κομμάτι ψωμί, υπό την απειλή των ποινικών διώξεων και της φυλάκισης.

Επειδή ο κ. Στουρνάρας και η παρέα του στο υπουργείο Οικονομικών είναι όμως καλά παιδιά, δίνουν και δεύτερη επιλογή στους οφειλέτες του Δημοσίου. Να μεταβιβάσουν σε τρίτον την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο.

Έξυπνο το κόλπο. Αφενός να πάρουν να πετάξουν στο δρόμο τον οφειλέτη και αφετέρου να δεσμεύουν και τον επόμενο για να εισπράττουν τα χαράτσια.

Α, και μία λεπτομέρεια που την υποβαθμίζει κάπως στην νομοθετική διάταξη που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών. Αν η αξία του ακινήτου το οποίο θα δεσμευθεί από την Εφορία για την εξόφληση οφειλής είναι μεγαλύτερη από το ποσό των χρεοστούμενων το Δημόσιο δεν επιστρέφει ούτε ευρώ.

Το κράτος-τοκογλύφος, όπως το έχει καταντήσει η κυβέρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου για να έχει το κεφάλι του ήσυχο καθιστά συνυπεύθυνους για τη μεταβίβαση των ακινήτων τους συμβολαιογράφους, τους φύλακες μεταγραφών και τους προισταμένους κτηματολογικών γραφείων σε περίπτωση που προχωρήσουν σε υπογραφή συμβολαίων μεταβίβαση ακινήτων, μεταγράψουν τίτλους και οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν πληρώσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων 2014. Σε αυτή την περίπτωση προβλέπονται ποινές και πρόστιμα 5.000 ευρώ. 

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει το ελληνικό Δημόσιο τα σπίτια που θα έναντι είσπραξης οφειλών; Θα τα πουλήσει σε ξένα Funds, στα διεθνή αρπακτικά, τα οποία θα τα πουλήσουν αργότερα πάλι στους Έλληνες σε πολύ υψηλότερη τιμή απ’ ότι τα πήραν ή, σε ξένους που θέλουν να έχουν σπίτι σε ένα από τα ομορφότερα οικόπεδα του κόσμου που λέγεται Ελλάδα για τις διακοπές τους.


Αυτό που κάνουν οι τράπεζες πουλώντας τα «κόκκινα δάνεια» και τα σπίτια για να εκβιάζουν και να κερδοσκοπούν στις πλάτες των Ελλήνων που λιμοκτονούν. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Θέλει εξαθλιωμένους πολίτες, στη δούλεψη των ξένων funds και των πολυεθνικών.

Σχόλια

  1. Πως θα μπορέσει ο Έλληνας να πληρώσει φόρους οταν ο μισθός προβλέπεται να πάει στα 150-170 Ευρώ ενώ το κόστος των αγαθών αλλά και των υπηρησεών οπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, Νερό κλπ στην καλύτερυ των περιπτόσεων θα μείνει το ίδιο? Απλά δεν θα μπορεί να πληρώσει και η κατάσχεση θα είναι αναπόφεκτη.. κατά τα άλλα όμως έχουμε πλήρη Δημοκρατία.. ή μάλλον Δικτατορία υπό τον μανδ΄υα της Δημοκρατίας...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.