ΚΟΤΕΣ Ε ΚΟΤΕΣ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη για την αιθαλομίχλη. Τι λένε οι Στουρνάρας, Γεωργιάδης και Μανιάτης

Πριν από λίγα λεπτά τελείωσε η έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για την αιθαλομιχλη, με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Περιβάλλοντος.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως δεν μπορεί να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα, για να μην ενισχυθεί το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο, ωστόσο άφησε «παράθυρο» για διορθωτικές κινήσεις με χρήση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο να κάνει χρήση του επιδόματος θέρμανσης



Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης και κάλεσε τον κόσμο να στραφεί στην καθαρή ενέργεια. Σημείωσε πως 2.000.000 Έλληνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δωρεάν παροχή ρεύματος τις ημέρες που είναι έντονο το φαινόμενο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε το μέτρο της εξίσωσης φόρων στα καύσιμα απόλυτα επιτυχημένο, λέγοντας πως όσοι ζητούν μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα ευνοούν τους λαθρεμπόρους πετρελαίου. Τόνισε επίσης πως θα παρέχεται δωρεάν ρεύμα ακόμα και τις μέρες που θα υπάρχει πρόβλεψη για αιθαλομίχλη.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.