ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ :ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ. ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ, ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ. ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ – ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο κτηρίου της αστυνομίας, όταν δέχτηκαν τα πυρά φιλορώσων, οι οποίοι είχαν καταλάβει το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ από το πρωί τεθωρακισμένα οχήματα με την ουκρανική σημαία περιπολούσαν στους κεντρικούς δρόμους της Μαριούπολης.


Με αίμα βάφτηκε η επέτειος 69 χρόνων της νίκης επί του ναζισμού στην Ουκρανία, καθώς – σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών – σε συγκρούσεις δυνάμεων ασφαλείας με φιλορώσους αυτονομιστές στην Μαριούπολη τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν.

Μεταξύ αυτών και ένας δημοσιογράφος, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από Ουκρανό στρατιώτη.

Μερικά μόλις μέτρα απέχει ο ρεπόρτερ ο οποίος δέχεται τη θανάσιμη βολή από Ουκρανό στρατιώτη ή πολιτοφύλακα, στη Μαριούπολη.

Ο οπλοφόρος αν και βλέπει ότι ο άνθρωπος απέναντι του δεν κρατά όπλο ούτε τον απειλεί με κάποιον τρόπο, δε διστάζει να σηκώσει το όπλο και να τον πυροβολήσει.

Ο δημοσιογράφος πέφτει στο έδαφος νεκρός. Εκατοντάδες πολίτες κινούνται κοντά του ενώ οι Ουκρανοί υποχωρούν προσεκτικά και πάντα με τα όπλα στα χέρια.




Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο κτηρίου της αστυνομίας, όταν δέχτηκαν τα πυρά φιλορώσων, οι οποίοι είχαν καταλάβει το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ από το πρωί τεθωρακισμένα οχήματα με την ουκρανική σημαία περιπολούσαν στους κεντρικούς δρόμους της Μαριούπολης.

Ξένοι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι σφοδρές ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν έξω από αρχηγείο της αστυνομίας, που είχε καταληφθεί από αυτονομιστές και στη συνέχεια παραδόθηκε στις φλόγες, πριν προλάβουν να σπεύσουν επί τόπου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.


Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι να ξεκινήσει άμεσα διάλογος μεταξύ του Κιέβου και των νοτιοανατολικών επαρχιών της Ουκρανίας με τη μεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο Λαβρόφ κάλεσε επίσης την Ουάσινγκτον να βοηθήσει να τερματιστούν οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού στα νοτιοανατολικά.

Την ίδια ώρα η Ρωσία γιόρταζε την επέτειο με επιβλητική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας αλλά και με επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στην ντε φάκτο προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.

Με πολεμικές ζητωκραυγές τα πληρώματα των μονάδων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού υποδέχθηκαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που εκφώνησε λόγο γεμάτο με πατριωτικά συνθήματα, χαρακτηρίζοντας ιστορική δικαίωση την επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος αφού παρακολούθησε υπερπτήσεις από μονάδες ελικοπτέρων κάθε τύπου και από σμήνη πολεμικών αεροσκαφών κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης, όπου χαιρέτησε τη στρατιωτική ηγεσία και τους βετεράνους, κι έγινε δεκτός με πανηγυρισμούς από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί κουνώντας ρωσικές σημαίες και τραγουδώντας τον ρωσικό εθνικό ύμνο.

Στο Κίεβο, η Ημέρα της Νίκης γιορτάστηκε με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των ηρώων από την ηγεσία της μεταβατικής κυβέρνησης, σε βαρύ κλίμα με δεδομένη την προσάρτηση της Κριμαίας και τις αποσχιστικές τάσεις σε ανατολικές περιφέρειες.


«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να επιλυθεί το πρόβλημα. Αυτοί που είναι τρομοκράτες, αυτοί που έχουν πάρει τα όπλα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Αλλά έχουμε αρχίσει έναν πανεθνικό διάλογο εδώ και λίγες εβδομάδες και πιστεύουμε ότι η χώρα θα παραμείνει ενωμένη», δήλωσε ο μεταβατικός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.