"Άλωσε" τα "κάστρα" της ΝΔ σε Κολωνάκι, Σεπόλια & Κολωνό ο Η.Κασιδιάρης - Η ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων

Εντυπωσιακά ευρήματα προκύπτουν από τα χθεσινά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Αθηναίων, με τον Η.Κασιδιάρη να "αλώνει" προπύργια των κεντροδεξιών αστών όπως το Κολωνάκι με ποσοστό...14%, και σε Κολωνό, Σεπόλια όπου κατάφερε και ήρθε πρώτος με 21%!
 Eιδικά το Κολωνάκι θεωρείται "καστροσυνοικία" της ΝΔ καθώς κατοικούν πολίτες υψηλού βιοτικού επίπέδου, και λόγω της αστυνόμευσης της περιοχής δεν αντιμετωπίζουν τα ιδια προβλήματα με άλλες περιοχές των Αθηνών από την ανεργία και την παράνομη λαθρομετανάστευση.


Με 16,2 % ο Ηλίας Κασιδιάρης, υποψήφιος δήμαρχος της Χρυσής Αυγής ήρθε τέταρτος στη χθεσινή αναμέτρηση (οριακά τον πέρασε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος) διαψεύδοντας όσους προέβλεπαν ή μάλλον έλπιζαν μικρότερα ποσοστά. Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως να δούμε τη γεωγραφία των ποσοστών, τις περιοχές της Αθήνας που έδωσαν τα υψηλότερα ποσοστά στη Χρυσή Αυγή.

Στο τέταρτο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων , που περιλαμβάνει την Ακαδημία Πλάτωνος, τον Κολωνό και τα Σεπόλια, η Χρυσή Αυγή είναι πρώτη παράταξη με ποσοστό 20,7%!

Στο έκτο διαμέρισμα, όπου ανήκουν Κυψέλη και Πατίσια, η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερη παράταξη με 18,8%. Αυτό όμως ήταν αναμενόμενο καθώς αυτές οι περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ανεργίας και λαθρομετανάστευσης. Στους Αμπελόκηπους καταλαμβάνει το 14% και στο Κολωνάκι 13,7%.! Πρόκειται για περιοχές υψηλού βιοτικού επιπέδου,που όμως πιστεύουν στο όραμα του Ηλια Κασιδιάρη.

Στο σύνολο τώρα της Αθήνας, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος προηγείται του Η.Κασιδιάρη μόνο με 1.787 ψήφους δηλαδή 0,8%! Κάτι που αποδεικνύει ότι ο Η.Κασιδιάρης όντως θα μπορούσε να διεκδικήσει την είσοδό του στον β' γύρο εάν είχε την ίδια προβολή από τα κατεστημένα ΜΜΕ, ή έστω μπορόυσε να έχει τον χ΄ροο που του αναλογεί βάση του νόνμου για να ανπτύξει το πρόγραμμά του και τις θέσεις του.  Πραγματικό δράμα η Αθήνα για τη ΝΔ που ξαναθυμίζουμε δεν έβγαλε υποψήφιο στον β' γυρο από...ιδρύσεώς της το 1974.

Στην περιφέρεια Αττικής, η ΧΑ βρίσκεται επίσης 4η με ποσοστό 11,1%, με καταμετρημένο το 93,9% των ψήφων.Πολύ καλή επίδοση για τον Η.Παναγιώταρο που οι "επαγγελματικές" δημοσκοπήσεις τον έδειχναν στο 5-7%.

Για την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων ανοίγει νέος γύρος συζητήσεων, για το πόσο αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, ή χρησιμεύουν ως μοχλός πολιτικών πιέσεων, και δημιουργία εντυπώσεων.


defencenet

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.