Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ: Να πληρώνουν τα χρέη τους κόμματα που αλλάζουν όνομα ή ΑΦΜ!

Τροπολογία με την οποία κόμματα που αλλάζουν όνομα ή ΑΦΜ να υποχρεούνται να πληρώνουν τα δάνεια που έχουν υπογράψει, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Η τροπολογία υπογράφεται από 13 βουλευτές.
Σύμφωνα με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «δημιουργείται η νομική έννοια της διαδοχής στα πολιτικά κόμματα, όσον αφορά τις οφειλές τους από τη λειτουργία τους, ώστε να διασφαλίζονται το Δημόσιο και οι τράπεζες αλλά και οι... εργαζόμενοι σε περίπτωση αλλαγής της νομικής προσωπικότητας ή και φορολογικής ταυτότητας».

Επίσης «ορίζεται η έννοια του μετασχηματισμού και της δημιουργίας καθολικής διαδοχής μεταξύ κομμάτων ενδεικτικά, προκειμένου να περιλαμβάνονται και άλλες παρόμοιες διαδικασίες αλλαγής».
Δημιουργείται ακόμη «αρμοδιότητα του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου να αποφαίνεται επί αμφισβητήσεων καθενός που έχει έννομο συμφέρον από την εφαρμογή της διάταξης, είτε αυτό είναι το νέο κόμμα, ή τα μέλη του συλλογικού οργάνου του μετασχηματισθέντος κόμματος, είτε οι δανειστές τους».
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:
Κόμματα τα οποία προέρχονται από το μετασχηματισμό κομμάτων που έχουν εκλεγεί στις τελευταίες εθνικές ή ευρωπαϊκές εκλογές θεωρούνται καθολικοί διάδοχοι των κομμάτων από τα οποία προέρχονται ως προς το σύνολο των οφειλών τους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τους εργαζόμενούς τους, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και κάθε τρίτον με τον οποίον είχαν συναλλαγές, ανεξαρτήτως εάν το εκ μετασχηματισμού προερχόμενο κόμμα απέκτησε νέο ΑΦΜ  και κατέθεσε  νέα δήλωση στον Άρειο Πάγο κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 29 παρ. 1  του νόμου 3023/2002.
Ως μετασχηματισμός κομμάτων για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου, νοείται, ενδεικτικά, η συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων κομμάτων, η αλλαγή ονομασίας, η ίδρυση νέου κόμματος  στη θέση άλλου που διέκοψε την λειτουργία του, και γενικά κάθε αλλαγή στα χαρακτηριστικά του κόμματος που οδηγεί στη δημιουργία νέας νομικής προσωπικότητας και φορολογικής ταυτότητας.
Αμφισβητήσεις εγειρόμενες ως προς την εφαρμογή των διατάξεων αυτών επιλύονται με απόφαση του Αρείου Πάγου στον οποίο προσφεύγει οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον».


Την τροπολογία υπογράφουν: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Βούτσης, Νάντια Βαλαβάνη, Μαρία Διακάκη, Δημήτρης Γελαλής, Δημήτρης Γάκης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Κατερίνα Ιγγλέζη, Κώστας Δερμιτζάκης, Στέφανος Σαμοΐλης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...