«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» για τον Βενιζέλο - Ξεκίνησε η αντίστροφή μέτρηση...

Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες τις δηλώσεις Βενιζέλου που έθεταν το «εκβιαστικό» δίλημμα «ΠΑΣΟΚ ή χάος», ενώπιον του Ελληνικού Λαού. Ο Βενιζέλος περίμενε ότι αυτός ο ωμός εκβιασμός θα συσπείρωνε τους οπαδούς της κλεπτοκρατικής συμμορίας, ενώ παράλληλα θα ανάγκαζε φοβισμένους Έλληνες να τον ψηφίσουν. Αυτό που δεν λογάριασε ο Βενιζέλος στις αρχικές δηλώσεις του είναι ότι οι Έλληνες περισσότερο θύμωσαν, παρά φοβήθηκαν από τις δηλώσεις του. Έτσι είδε ότι ο αντίκτυπος ήταν βαθιά αρνητικός, γεγονός που τον ανάγκασε σε μία θεαματική κωλοτούμπα, προκειμένου να ανασκευάσει.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ποτέ δε μίλησα για αποχώρηση από την κυβέρνηση, αυτή δεν είναι κυβέρνηση Σαμαρά και εμείς δεν είμαστε “συνεργάτες ή φίλοι”, η κυβέρνηση υπάρχει γιατί θέσαμε θέμα συνεργασίας των ευρωπαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων. Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση και το σενάριο απόσυρσης υπουργών, για να υπάρχει μια δεξιά κυβέρνηση που θα κάνει ό,τι θέλει χωρίς προοδευτικό πρόσημο»
Ψεύδεται, βέβαια, ευθέως ο Βενιζέλος αφού τόσο αυτός όσο και διάφοροι βουλευτές – υπουργοί του ΠΑΣΟΚ είχαν κάνει ευθέως λόγο για αποχώρηση από την κυβέρνηση σε περίπτωση που «αποδοκιμαστεί η Ελιά στις εκλογές», όμως απλώς επρόκειτο για μία άστοχη και κενή απειλή που έσπευσε να ανασκευάσει, για να μην πέσει κάτω από το 3%.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στις τελευταίες ημέρες του και ο Βενιζέλος αδυνατεί να χαράξει στρατηγική για ανάκαμψη. Αυτό, βέβαια, δεν έγκειται μόνο στην ανικανότητα του αρχικαρεκλάρχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν λέγεται «Λάζαρος».
Οι προβλέψεις για το ΠΑΣΟΚ είναι ομολογουμένως δυσοίωνες και από εκεί πηγάζει η ανασκευή Βενιζέλου. Αυτή τη στιγμή η «Ελιά» στις δημοσκοπήσεις λαμβάνει γύρω στο 4%, ενώ πραγματικά είναι στο 3%. Αυτό το ποσοστό είναι οι κρατικοδίαιτοι που εξαρτώνται από την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και οι οποίοι δεν αντέδρασαν θετικά στον «εκβιασμό» Βενιζέλου, γιατί θα έχαναν την πρόσβαση στην «κουτάλα».

Την επαύριο των εκλογών, όταν το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει ευρωβουλευτή, θα αρχίσουν να γίνονται πιο έντονα τα εσωκομματικά μαχαιρώματα. Αν τώρα νομίζει ο Βενιζέλος ότι έχει προβλήματα με τον ΓΑΠ, αμέσως μετά τις εκλογές θα έχει προβλήματα από όλους τους βουλευτές που θα γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να επανεκλεγούν. Το ίδιο πρόβλημα θα έχει και η κυβέρνηση, αφού θα είναι αδύνατο να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν αντιλαϊκά νομοσχέδια, εφόσον δεν θα υπάρχει η διασφάλιση της επανεκλογής και της καρέκλας.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.