Financial Times: Οι τοκογλύφοι αποφάσισαν, οι «νταβατζήδες» προπαγάνδισαν και εγένετο κυβέρνηση Παπαδήμου

   Εξόχως αποκαλυπτικό και σοκαριστικό ήταν το δημοσίευμα των Financial Times για τα γεγονότα που εκτυλίχθησαν μετά την πρόταση του ΓΑΠ για δημοψήφισμα, την επακόλουθη πτώση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και τον ερχομό του πρεσβευτή της Τριμερούς, Λουκά Παπαδήμου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα την επαύριο της αναγγελίας Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των Σαρκοζί, Μέρκελ, Μπαρόζο, Γιούνγκερ, Ρομπάι, Σόιμπλε και τους υπόλοιπους ηγέτες των G20, προκειμένου να συζητηθεί το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα.

Σε εκείνη την συνάντηση αποφασίστηκε η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και η σύσταση μίας πολυκομματικής κυβέρνησης, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.
Πραγματοποιήθηκαν διερευνητικές κλήσεις προς τους Σαμαρά και Βενιζέλο, οι οποίοι συμφώνησαν στον σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης, που αργότερα έτυχε της βοήθειας και από τον Καρατζαφέρη.
Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι ότι αμέσως μετά τις συναντήσεις εκείνες και τις αποφάσεις που λήφθηκαν για το μέλλον της Ελλάδας, έπιασαν «δουλειά» τα αργυρώνητα ΜΜΕ και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, που «φλόμωσαν» με ψέμματα τον Ελληνικό Λαό, προκειμένου να δεχτεί αυτό που είχε αποφασίσει ο Μπαρόζο με την Μέρκελ και τον Γιούνγκερ.
Θυμίζουμε ενδεικτικά το εξώφυλλό και την δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο «Έθνος της Κυριακής» του Μπόμπολα στις 18 Δεκεμβρίου του 2011, λίγες ημέρες μετά την εν λόγω συνάντηση.


Σύμφωνα με εκείνη την δημοσκόπηση της MARC ο Ελληνικός Λαός «θεωρούσε ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον παντελώς άγνωστο τότε εκλεκτό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρόκριναν μία «κυβέρνηση συνεργασίας», όπως αυτή που ήδη είχε συμφωνηθεί. Τα παραπάνω αποτελούν, πλέον, αποδείξεις για τον βρώμικο ρόλο των ΜΜΕ και των εταιρειών δημοσκοπήσεων, οι οποίες χαλκεύουν την κοινή γνώμη έως και σήμερα. 



Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.